Μπαίνουν λεφτά άμεσα στον Παναθηναϊκό (photos)

Μπαίνουν λεφτά άμεσα στον Παναθηναϊκό (photos)

Με συνοπτικές διαδικασίες η πλειοψηφία των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συναποφάσισε την υποτίμηση της αξίας της ομάδας, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης και τη μείωση της τιμής της μετοχής από το ένα ευρώ στα 33 λεπτά...

Το πρωί της Δευτέρας θα ενημερώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος τον Δημήτρη Γόντικα για το ακριβές ποσό που θα βάλει ο ίδιος και δύο ακόμη συνεργάτες του. Στα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ύψος της αύξησης, εννέα εκατομμύρια τα άμεσα απαιτητά ως το τέλος Μαρτίου για να πάρει ο Παναθηναϊκός την άδεια από την UEFA. Βγενόπουλος: «Αν εγγυηθεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για τη ΓΗΠΕΛ, εγγυώμαι εγώ ότι θα βάλω τα 15 εκατ. ευρώ - Αδαμάντιος Πολέμης: «Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οικονομική βοήθεια εντός του Μαρτίου»

Ο Αδαμάντιος Πολέμης ξεκαθάρισε ότι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει με ποσό μεγαλύτερο του ποσοστού του, δηλαδή με ένα ποσό που θα είναι γύρω στο 1 εκ. ευρώ. Περίπου 1,8 εκ. ευρώ, ποσό που προκύπτει από την αύξηση του ΜΚ θα βάλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Aξίζει να σημειωθεί ότι κατά την αποχώρηση των μετόχων επικράτησε ένταση, από τους περίπου 300 οπαδούς του «τριφυλλιού» που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από τα γραφεία του Παναθηναϊκού. Με εξαίρεση τον Αδαμάντιο Πολέμη με τον οποίο συζήτησαν κάποιοι οπαδοί, οι υπόλοιποι οπαδοί αναλώθηκαν σε φωνές και συνθήματα ζητώντας από τους μετόχους: «Βάλτε λεφτά, να τελειώνουμε!».

Στα γραφεία του Παναθηναϊκού παραβρέθηκαν μέτοχοι και παράγοντες του «τριφυλλιού». Παρόντες ήταν οι Θανάσης Γιαννακόπουλος και Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς και ο Αδαμάντιος Πολέμης. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εκπροσωπήθηκε από τον νομικό του σύμβουλο κ. Ρακιτζή. Ο Νικόλας Πατέρας δεν έδωσε το «παρών», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απουσιάζει στο εξωτερικό.

Παράλληλα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου του Παναθηναϊκού και περισότεροι από 100 οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία περιμένοντας με αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι και ολοένα αυξάνονταν.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με 30λεπτη καθυστέρηση και ήταν ανοιχτή στους εκπροσώπους του Τύπου.

Με την παρέλευση περίπου μιας ώρας αποχώρησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Κατά την αποχώρησή του τον πλησίασαν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία. Κάποιοι τον ασπάστηκαν. Ο κ. Γιαννακόπουλος απευθυνόμενος προς τους οπαδούς είπε: «Αυτά που θέλατε να πείτε εσείς μέσα τα είπα εγώ. Μέσα στη Συνέλευση είναι 40 δημοσιογράφοι. Ας βγουν έξω να σας πουν την αλήθεια».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε στη Γενική Συνέλευση ότι περίμενε να δώσει το παρών ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και θλίβεται για την απουσία του.

O κ. Ρακιτζής εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη τόνισε στη ΓΣ πως πρέπει οι μέτοχοι να ψηφίσουν υπέρ της ΑΜΚ καθώς και για κάθε άλλη πρόταση που θα διευκολύνει και θα επισπεύσει τις διαδικασίες και ο κ. Βγενόπουλος τον ρώτησε: «Είσαστε εξουσιοδοτημένος ή ήρθατε να ψηφίσετε και να φύγετε; Αν δεν ψηφίσετε το 5ο θέμα δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε ούτε τα υπόλοιπα».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έθεσε θέμα για την κάθετη πτώση στην τιμή της μετοχής της ΠΑΕ που ξεκίνησε από τα τρία ευρώ και σήμερα έχει κατρακυλήσει στο 0.33: «Η αξία της μετοχής ξεκίνησε στα 3 ευρώ, την πήγαμε 1, τώρα 0,33. Έρχεται η Γ.Σ. σήμερα να αφομοιώσει την περιουσία κάθε μετόχου. Δεν το έχω μελετήσει για να ξέρω γιατί γίνεται. Ομως αν γίνεται για το καλό του Παναθηναϊκού εντάξει. Δεν είναι δυνατόν μέτοχοι να βάζουν τα λεφτά τους και να έρχεται η Γ.Σ. να αφομοιώνει την περιουσία τους»,  τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια ενημέρωσε τους μετόχους ότι θα αποχωρήσει διότι για τις 12 το μεσημέρι είχε κληθεί σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πήρε ξανά το λόγο, μετά την αποχώρηση του Θανάση Γιαννακόπουλου εκφράζοντας ξανά τη θλίψη του για τη μη παρουσία του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ χαρακτήρισε τη γενική συνέλευση ως μια από τις πλέον κρίσιμες στην ιστορία του συλλόγου.

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Βαρδινογιάννης έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, σεβαστό και θεμιτό. Όμως αυτή η αποχώρηση θα πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο γιατί διαφορετικά πιστεύω ότι έχει σοβαρές ηθικές και νομικές. Ηθικές γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια εταιρία που ενσωματώνει 100 χρόνια ιστορίας και νομικές γιατί εξακολουθεί να κατέχει ιδιότητα μετόχου, ήταν κατά περιόδους μέλος στο Δ.Σ., είχε ιδιότητα μετόχου και διόριζε την πλειοψηφία του Δ.Σ., ήταν και πρόεδρος στη ΓΗΠΕΛ, το πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί και Ερασιτέχνη και ΠΑΕ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Βγενόπουλος και χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, κάνοντας λόγο και για τον κίνδυνο που διατρέχει η ΠΑΕ.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λεωφόρου: «Κινδυνεύει ακόμα και ο Ερασιτέχνης, πέραν των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί στην ΠΑΕ, ότι δεν είναι κύριος της Λεωφόρου αλλά χρήστης και να εξαναγκαστεί να φύγει από Λεωφόρο. Αυτό είναι κάτι που ελπίζω πως δεν θα γίνει, αφού εάν συνέβαινε θα ήταν και το τέλος του ερασιτέχνη. Γιατί στο Βοτανικό θα πήγαινε δίπλα στα υπόλοιπα, μια μικρή πολιτεία. Αν δεν γίνει αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον Ερασιτέχνη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βγενόπουλος και στο θέμα της εμφάνισης Αράβων υποψηφίων επενδυτών για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εκανε μάλιστα λόγο για «διασυρμό του ονόματος του Παναθηναϊκού από το Σεπτέμβριο και μετά όταν άρχισε η εμφάνιση ενός πραγματικού ή θεωρητικού εκπροσώπου Αράβων», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Στις 26 Σεπτεμβρίου έκανα ανακοίνωση έγκαιρα αναφέροντας για τα παραμύθια της Χαλιμάς. Έχουμε φτάσει στα μέσα Μαρτίου και ήδη χάθηκαν 6 μήνες. Εάν δεν υπήρχε η εμφάνιση από εκπροσώπους Αράβων και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, των ΜΜΕ και η δημιουργία ερωτηματικών σε μετόχους και υποψήφιους μετόχους δεν θα είχαμε χάσει 6 μήνες», τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε πως στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει ανεξαρτήτως του τι θα συζητηθεί για το θέμα της ΓΗΠΕΛ: «Ανεξαρτήτως τι θα συζητηθεί για τη ΓΗΠΕΛ έχω δηλώσει και εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είπα ότι έστω και αν η ΓΗΠΕΛ έχει τεράστιο πρόβλημα εγώ θα συμμετάσχω στην αύξηση. Προσωπικά δεν με φοβίζουν οι Άραβες. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που τους φοβίζει αυτό όπως και η ΓΗΠΕΛ. Διαψεύδω δημοσιεύματα ότι έχω πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος. Θα πάρω μόνο με την ανάληψη από τον κ. Βαρδινογιάννη των νομικών και οικονομικών ευθυνών».

Μάλιστα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος απήυθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε θέλει και μπορεί να βοηθήσει να συνδράμει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως ο Παναθηναϊκός θα βγει από το αδιέξοδο αφού είναι μεγάλη ομάδα.

Κατηγόρησε στη συνέχεια εκ νέου τον Γιάννη Βαρδινογιάννη πως δεν επέλεξε την ομαλή αποχώρηση και πως επιχειρεί να φύγει από την πίσω πόρτα, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας και την αναζήτηση άμεσης λύσης. «Κάνω και πάλι έκκληση. Οχι για να βάλει χρήματα. Δεν με ενδιαφέρει, δεν το θέλω αυτό. Όχι για να μείνει. Αλλά για να φύγει από τη μπροστινή πόρτα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του στη ΓΗΠΕΛ».

Από την πλευρά του Θανάση Γιαννακόπουλου τέθηκε θέμα αναζήτησης ενωτικής λύσης για το καλό του Παναθηναϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει άπαντες να προχωρήσουν σαν μια γροθιά.

«Αν υπάρχουν παρατυπίες καθένας έχει δικαίωμα να προσφύγει. Το ζητούμενο είναι να σταθούμε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά για να πάει μπροστά ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν πολλές τσέπες και αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν πρέπει να το κάνουν γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει το δρόμο του και να βοηθηθεί. Αυτός ο σύλλογος δεν μπορεί να είναι έρμαιο του οποιουδήποτε. Πήρα το λόγο για να μην φανεί ότι είμαι ρίψασπις», τόνισε χαρακτηριστικά και σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του μίλησε για την παρουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου.

«Πολύ ωραία τα είπε ο φίλος μου ο Ανδρέας. Μας άνοιξε τα μάτια και μας είπε πράγματα που δεν ξέραμε αν και είμαστε μέλη του Δ.Σ. Εγώ όμως έχω έρθει εδώ για να δούμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Διότι δεν υπάρχει μόνο το παρελθόν. Ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να φτάσουμε σε σωστό αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να ξοδέψει αυτά τα χρήματα και να μην έχουν πληρωθεί υποχρεώσεις».

Στη ΓΣ ψηφίστηκε πως το ύψος της αύξησης του ΜΚ θα είναι 15 εκατ. ευρώ. για την ακρίβεια ψηφίστηκε αύξηση του Μ.Κ. κατά 8.955.000 ευρώ. Απομένει να μπουν αυτά τα χρήματα για να καλύψει η ΠΑΕ τις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Ουσιαστικά με αυτή την ενέργεια θα μπορέσει και ο απλός φίλαθλος του Παναθηναϊκού που θέλει να συνδράμει να γίνει μέτοχος, ανοίγοντας έτσι το κεφάλαιο της δημιουργίας ενός πεδίου εταιρίας λαϊκής βάσης.

Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ είναι έτοιμα προς επένδυση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αποκάλυψε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης στην περίπτωση που αναλάβει το μάνατζμεντ η ομάδα που εκπροσωπεί.

«Πρέπει επιτέλους να το κάνουμε. Οχι για να πάρουμε λεφτά απ' τον κόσμο, όπως γράφτηκε, αλλά γιατί θα είναι επιτυχία όσοι και να συμμετάσχουν απ' τον κόσμο της ομάδας. Το προσπάθησα από το 2008. Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες στον κόσμο του Παναθηναϊκού», τόνισε ο Βγενόπουλος και ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η συμμετοχή του κόσμου και στις γενικές συνελεύσεις, ώστε να ακούγονται όλες οι απόψεις και να πάψουν οι ΠΑΕ να αποτελούν κλειστά κλαμπ.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Αδαμάντιος Πολέμης ξεκαθάρισε πως θα πρέπει άμεσα να δοθεί τέλος στο οικονομικό αδιέξοδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εντός Μαρτίου, χωρίς σε αυτή τη φάση να πρέπει να σταθούν οι μέτοχοι στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αφού ο κίνδυνος για την ομάδα είναι ιδιαίτερα έντονος.

Από την πλευρά του ο Βγενόπουλος, αρχικά εξέφρασε τη δυσφορία του για τη χρήση της λέξεως «ρίψασπις» από τον Θανάση Γιαννακόπουλο, τονίζοντας ότι άλλοι έριξαν τις ασπίδες για να μην γίνει ο διάλογος και αμέσως μετά την τοποθέτηση Πολέμη αποκάλυψε ότι όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και δύο ακόμη άτομα θα συνεισφέρουν στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τον Αδαμάντιο Πολέμη του είπε πως εντός του Σαββατοκύριακου θα έχουν τις τελικές επαφές, ώστε να συνεννοηθούν για το σύνολο του ποσού, το οποίο θα γνωστοποιήσουν τη Δευτέρα το πρωί στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα.

Αυτό, πάντως, που προκάλεσε αίσθηση ήταν η διαβεβαίωση που θέλησε να λάβει ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι τα χρήματα της αύξησης θα πάνε στους ποδοσφαιριστές, εκφράζοντας και τις ενστάσεις του για το μέχρι τώρα τρόπο διαχείρισης των χρημάτων. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει ήδη κάνει σχετική συνεννόηση με τον Δημήτρη Γόντικα για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων έναντι των παικτών, ώστε πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να πληρωθούν στο σύνολο ή σε ένα σημαντικό μέρος των οφειλομένων.

Διαβάστε επίσης:

Πρότεινε συνάντηση για τη ΓΗΠΕΛ

Θυμηθείτε την εξέλιξη της ΓΣ του Παναθηναϊκού όπως την μετέδωσε LIVE το Onsports.

{coveritlive}bbe5226c4f{/coveritlive}



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved