Express ο Ολυμπιακός, φουλ για Βουκουρέστι! (photos+videos)

Express ο Ολυμπιακός, φουλ για Βουκουρέστι! (photos+videos)

Ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει να μην έχει… ταβάνι! Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν νικηφόρα – και – από το Χάρκοβο επικρατώντας 1-0 της Μέταλιστ, χάρη σε τέρμα του Νταβίντ Φουστέρ στο 50’, στο πρώτο ματς για την φάση των «16» του Europa League κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρίτο συνεχόμενο «διπλό» τους για φέτος στην Ευρώπη, πέτυχαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους σε Champions και Europa League και παράλληλα υποχρέωσαν τη Μέταλιστ στη πρώτη της ήττα για φέτος στην Ευρώπη «σπάζοντας» το αήττητο σερί δέκα αγώνων που «έτρεχαν» οι Ουκρανοί!

Τα ρεκόρ ωστόσο, για τον εκπληκτικό φέτος Ολυμπιακό δεν σταματούν εδώ, καθώς οι Πειραιώτες κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη για 9ο (!) σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις…

Με την ενδεκάδα που «άλωσε» τη Μόσχα!

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με άκρως ορθολογικό σχήμα. Ο Μέγιερι επέστρεψε – μετά τον επαναληπτικό με την Ρούμπιν – κάτω από τα δοκάρια των πρωταθλητών Ελλάδας έχοντας μπροστά του τον Τοροσίδη στα δεξιά, τον Μαρκάνο στ’ αριστερά και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν ο Ορμπάιθ, ο Μανιάτης και ο Μακούν, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι κυρίως με την ευθύνη της αναχαίτισης των επιθέσεων της «λατινοαμερικανικής» Μέταλιστ, αλλά και της οργάνωσης του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

Στις δύο πτέρυγες ο Βαλβέρδε τοποθέτησε τον Φουστέρ στα δεξιά και τον Μιραλάς στ’ αριστερά, ενώ «αιχμή του δόρατος» για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζεμπούρ.

Άμυνα από γρανίτη!

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Μέταλιστ προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού κρατώντας τη μπάλα στην κατοχή της και βγαίνοντας με γρήγορες και κοντινές εναλλαγές στην επίθεση, η άριστα οργανωμένη αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού ωστόσο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα…

Στο επόμενο διάστημα μέχρι το φινάλε του α’ μέρους, η Μέταλιστ ανέβασε… στροφές, κυρίως λόγω της αδυναμίας των παικτών του Βαλβέρδε να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους στην ερυθρόλευκη άμυνα, όσες φορές βρέθηκαν σε θέση βολής ωστόσο, είτε αποδείχθηκαν επιπόλαιοι, είτε έπεσαν πάνω στον Μέγιερι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε στο πρώτο 45λεπτο να κάνει κάποια δύσκολη ή εντυπωσιακή επέμβαση, ήταν όμως πάντοτε σωστά τοποθετημένος, ψύχραιμος και κατηύθυνε άριστα την άμυνά του…

Μανιάτης παντός καιρού!..

Η επιθετική δραστηριότητα του Ολυμπιακού εξαντλήθηκε σε δύο-τρία σουτ του Μανιάτη εκτός περιοχής, τα οποία ουδέποτε ανησύχησαν τον Ουκρανό (μοναδικό ντόπιο ποδοσφαιριστή στην ουκρανική ομάδα, η οποία Λατινοαμερικανό… κρατείται!) τερματοφύλακα της Μέταλιστ, Γκοριάνοφ.

Ο Γιάννης Μανιάτης, πάντως, ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο «Metalist stadium» στο α’ ημίχρονο (ήταν ο μοναδικός από τους 22 που ξεκίνησαν το ματς και φορούσε κοντομάνικη φανέλα!) «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα, όντας πανταχού παρών και παράλληλα προσπαθώντας και να βγάλει μπροστά την ομάδα του! Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό αν έλεγε κανείς ότι ο διεθνής χαφ έπαιζε για… τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού, καθώς η απόδοση των Ορμπάιθ και Μακούν - ιδιαίτερα του Καμερουνέζου - δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Μιραλάς και Φουστέρ δεν πήραν πολλές πρωτοβουλίες, ενώ ο Τζεμπούρ ήταν αποκομμένος και δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός για την εστία του Γκοριάνοφ.

Μέταλιστ για… Libertadores, όχι για Ευρώπη

Στην αντίπερα όχθη, η Μέταλιστ παρουσίασε τα στοιχεία εκείνα, τα οποία περίμενε να δει στο γήπεδο ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του… Δηλαδή πολλές και γρήγορες πάσες, συνεχή τρεξίματα και… λάτιν χρώμα στο στυλ παιχνιδιού των παικτών της γηπεδούχου ομάδας.

Η πεντάδα, άλλωστε, την οποία αποτελούσαν οι Κλέιτον Χαβιέρ, Μπλάνκο, Σόσα, Τάισον και Κριστάλδο έμοιαζε να είναι βγαλμένη από… το Copa Libertadores και όχι από το «κρύο» ουκρανικό πρωτάθλημα!

Φουστέρ, ο… goleador!

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Την στιγμή που οι περισσότεροι περίμεναν την πίεση από πλευράς Μέταλιστ, καθώς οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «χτύπησε» σαν… κόμπρα! Ο Μιραλάς έβγαλε μία «γλυκιά» σέντρα από τα αριστερά, ο Τορσιλιέρι έδιωξε άσχημα με το κεφάλι και ο Φουστέρ που καραδοκούσε με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκοριάνοφ, ο οποίος από την δική του πλευρά είχε κάνει την χειρότερη δυνατή έξοδο διευκολύνοντας αφάνταστα του έργο του Ισπανού… goleador!

Ο σκόρερ της Μόσχας άφησε τα διαπιστευτήριά του και στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα η «εικόνα» του παιχνιδιού, από το ξεκίνημα κιόλας της επανάληψης, ν’ αλλάξει άρδην προς όφελος, φυσικά, του Ολυμπιακού…

Εκατέρωθεν ευκαιρίες στην επανάληψη…

Στο 55’ οι πρωταθλητές Ελλάδας ένιωσαν τη μεγαλύτερη απειλή από τη Μέταλιστ, όταν ο Σόσα σέντραρε από τα δεξιά, ο Εντμάρ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα ωστόσο, έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι… Ο Βραζιλιάνος είχε σκοράρει το 2008 «χαρίζοντας» στη Μέταλιστ τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού για το – τότε – κύπελλο UEFA, τώρα όμως, δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός…

Το δεύτερο 45λεπτο, βέβαια, ήταν πολύ πιο θεαματικό από το πρώτο! Διότι η μεν Μέταλιστ βγήκε με ακόμα πιο επιθετικές τάσεις προκειμένου να σκοράρει και ο δε Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να βγει σε πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις βρίσκοντας «ανοιχτό» γήπεδο μπροστά του…

Χαρακτηριστικό είναι τα δίλεπτο 66’-67’, με τον Τζεμπούρ να… σπάει τα άλατα του Τορσιλιέρι, μ’ εκπληκτική ντρίμπλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και να καλπάζει σαν… άλογο κούρσας προς την περιοχή της Μέταλιστ, αντί όμως να πασάρει δίπλα του στον Μιραλάς θέλησε να τελειώσει μόνος του τη φάση χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία για το 0-2…

Στην αμέσως επόμενη φάση η Μέταλιστ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Τάισον να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας ωστόσο, τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μέγιερι...

Η «θωράκιση» Βαλβέρδε και η αποβολή…

Μοντέστο και Χολέμπας πέρασαν με διαφορά ενός τριλέπτου (77’-80’) στο ματς στις θέσεις των Μακούν και Φουστέρ, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να «θωρακίζει» - όπως συνηθίζει, άλλωστε - την ομάδα του με δύο ποδοσφαιριστές που διακρίνονται για τη «μαχητικότητά» και τα πολλά τρεξίματά τους.

Τα πράγματα, βέβαια, έγιναν ακόμα καλύτερα για τον Ολυμπιακό όταν η Μέταλιστ έμεινε - σωστά - με παίκτη λιγότερο στο 82’, όταν ο Εντμάρ αποβλήθηκε εξαιτίας «δολοφονικού» τάκλιν του Βραζιλιάνου στον Μανιάτη…

Πραγματικός Ευρωπαίος ο Ολυμπιακός!

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμα μία σπουδαία νίκη σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο, «σφιχταγκάλιασε» την πρόκρισή του στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης και κυρίως απέδειξε και στον πιο δύσπιστο πλέον ότι διαθέτει «μέταλλο», χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων! Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτή η ομάδα έχει την «σφραγίδα» του ανθρώπου που ακούει στο όνομα «Ερνέστο Βαλβέρδε»…

Μανιάτης και Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν οι κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Ίσως ο Βαλβέρδε να περίμενε λίγο περισσότερα από τους Μακούν, Μιραλάς και Τζεμπούρ, μετά από μία τέτοια νίκη, ωστόσο, είναι τουλάχιστον αστείο να ψάχνεις για... ατέλειες!

Η πρόκριση πλέον βρίσκεται στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι σε μία εβδομάδα δεν έχουν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να «λιώσουν» ακόμα μία ομάδα στο «καμίνι» του «Γ. Καραϊσκάκης» και να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Europa League.

Το «ερυθρόλευκο»… express έχει, ήδη, ξεκινήσει την ξέφρενη κούρσα του και δεν σκοπεύει να σταματήσει παρά στον τερματικό σταθμό, δηλαδή στο Βουκουρέστι!

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυτα της αναμέτρησης, μέσω του βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμα

Ορμπάιθ: «Ενωμένοι και δυνατοί!...»

Μιραλάς: «Να γράψουμε καινούργια ιστορία στον Ολυμπιακό»

Παπαδόπουλος: «Πρόκριση με τον κόσμο μας»

Μέλμπεργκ: «Ό,τι καλύτερο με τον κόσμο δίπλα μας!...»

Φουστέρ: «Σημαντική η νίκη»

Τοροσίδης: «Να συνεχίσουμε εμείς κι ο ΑΠΟΕΛ»

Συγχαρητήρια και... προσγείωση Μαρινάκη

Τζεμπούρ: «Κάναμε μεγάλη εμφάνιση»

Το μαγικό ραβδί του «βασιλιά» Νταβίντ

Μώραλης: Μπορούμε να φθάσουμε ψηλά στο Europa League

Βαλβέρδε: «Έχουμε το πλεονέκτημα»

Χάνουν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό Κριστάλντο, Εντμάρ

Συγχαρητήρια Ολυμπιακού σε ΑΠΟΕΛ

«Άγευστη και κατώτερη η Μέταλιστ από τον Ολυμπιακό» (photos)

Μανιάτης: «Θέλει προσοχή η Μέταλιστ»

Μάρκεβιτς: «Δεν έπρεπε να χάσουμε»

Ζήστε ξανά, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη της αναμέτρησης  Μέταλιστ – Ολυμπιακός



Express ο Ολυμπιακός, φουλ για Βουκουρέστι! (photos+videos)



Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved