Τους έβγαλε την ψυχή, αλλά το… ΠΑΣτέλωσε (photos+videos)

Τους έβγαλε την ψυχή, αλλά το… ΠΑΣτέλωσε (photos+videos)

Αν και προβλημάτισε για ένα ακόμα παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε την έδρα, το αριθμητικό πλεονέκτημά του σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και ένα λάθος του Βέρτζου και επικράτησε 1-0 της Δόξας στους «Ζωσιμάδες» χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεσέρα στο 82’.

Οι γηπεδούχοι δεν έπεισαν, έβγαλαν την ψυχή στους οπαδούς τους, ωστόσο κατάφεραν να προσθέσουν ένα σημαντικό τρίποντο στη συγκομιδή τους, παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς για την ήττα από τη Δόξα στο Καυτανζόγλειο. Ένα από τα κλειδιά για την έκβαση του ματς αποτέλεσε η αποβολή του Αραβίδη λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Για αμφότερες τις ομάδες, το παιχνίδι των «Ζωσιμάδων» ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό στη μάχη της επιβίωσης και από αυτά που χαρακτηρίζονται ως «εξάποντα». Ο μεν ΠΑΣ προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες και δεν είχε κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών, η δε Δόξα γνώριζε ότι με νίκη θα έπιανε τον σημερινό αντίπαλό της στους 18 πόντους και θα μείωνε τη διαφορά από τον Παναιτωλικό (που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη της παραμονής) στο τρίποντο. Φαίνεται, όμως, ότι το άγχος, το οποίο αυξήθηκε έπειτα από την επικράτηση της Κέρκυρας επί του Λεβαδειακού λίγο νωρίτερα, λύγισε τους παίκτες και κυρίως αυτούς του Αγγελου Αναστασιάδη, που θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν άκρως επιθετικές διαθέσεις.

Λίλα, Βίλα και… μίρλα

Ο ρυθμός ήταν κακός σε όλο το πρώτο ημίχρονο, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι ευκαιρίες που καταγράφτηκαν ήταν μόλις τρεις. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 7’ όταν έπειτα από διαδοχικές κόντρες μέσα στην περιοχή των Μαυραετών, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λίλα που όμως αποδείχθηκε άστοχος. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, στο 25’ ήταν η σειρά του Βίλα να σημαδέψει λανθασμένα, παρότι βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση. Η απώλεια των δύο αυτών ευκαιριών και η αδυναμία του «Αγιαξ» να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο και να φτιάξει φάσεις, άγχωσαν τους οπαδούς της ομάδας που παρά τον προβληματισμό τους, συνέχισαν να ενθαρρύνουν τους παίκτες.

Η Δόξα, από την πλευρά της, ήταν καλά στημένη για ένα ακόμα παιχνίδι, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να απειλήσει μέσω των αντεπιθέσεων. Τα κατάφερε μόλις μία φορά και συγκεκριμένα στο 14’, το σουτ του Παπαδόπουλου, όμως, είχε την ίδια κατάληξη με αυτά των Βίλα και Λίλα. Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πολύ δυσκολότερο από εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Ο Αραβίδης, ο οποίος είχε δεχθεί κάρτα στο 35’, αντίκρισε άλλη μία λίγο πριν την ολοκλήρωση του 45λεπτου, σε μια στιγμή που ο διαιτητής Σελίμος δικαίωσε όσους θεωρούν ανεπαρκείς του Ελληνες ρέφερι.  Ο επιθετικός της Δόξας έκανε ένα απλό φάουλ στον Γεωργίου στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Σελίμο να εξαντλεί την αυστηρότητά του.

Λύτρωση ελέω Βέρτζου

Αναγκασμένος πλέον να πιέσει ακόμα περισσότερο και εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε στο δεύτερο μέρος τη Δόξα στο μισό γήπεδο. Κάτι, όμως, το άγχος, κάτι η έλλειψη καθαρού μυαλού, δεν του επέτρεψαν να δημιουργήσει ιδιαίτερα πολλές ευκαιρίες, πόσω μάλλον κλασικές. Δύο σουτ των Λίλα και Γεωργίου στο 58’ και στο 60’ δεν ανησύχησαν τον Σέρεμετ αν και έγινε υπό καλές συνθήκες.

Η αντικατάσταση του Μπακαγιόκο από τον Ντάσιο στο 72’ δεν άρεσε καθόλου στον επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού και πολύ περισσότερο στους οπαδούς της ομάδας που αποδοκίμασαν τον Αναστασιάδη για την επιλογή του. Πριν, όμως, η μήνη τους πάρει απειλητικές διαστάσεις, ήρθε το γκολ του Μπεσέρα στο 82’ να λύσει τον Γόρδιο δεσμό. Ο Βέρτζος βοήθησε πολύ τον ΠΑΣ να πάρει βαθμολογική ανάσα, καθώς δεν υπολόγισε καλά και προσπαθώντας να απομακρύνει τη μπάλα, τη βρήκε με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Μπεσέρα νίκησε τον Σέρεμετ από την άσπρη βούλα, έβαλε τις καρδιές στη θέση τους και οι Γιαννιώτες πέτυχαν τον στόχο τους έστω και… ψυχοβγαλτικά.  

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας

Δείτε το γκολ του αγώνα

{kultura}1_bxu5qxgf{/kultura}

Τους έβγαλε την ψυχή, αλλά το… ΠΑΣτέλωσε (photos+videos)

{kultura}1_17ds1bew{/kultura}


Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved