Ούτε για προπόνηση ο Παναθηναϊκός!

Ούτε για προπόνηση ο Παναθηναϊκός!

Σε «ξεμούδιασμα», εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, εξελίχθηκε ο αγώνας του Παναθηναϊκού στον Άγιο Θωμά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης τέθηκαν αντιμέτωποι, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α1, με το αποδυναμωμένο φέτος Μαρούσι στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδό του και δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία να κερδίσουν με 96-56. Δείχνοντας σοβαρότητα και στα σαράντα λεπτά του αγώνα, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφθασε με άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου και πλέον στρέφει εξ ολοκλήρου το βλέμμα του στον τελικό του Ελληνικού (10/03). Ο Σέρβος τεχνικός, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μάικ Μπατίστ και Στράτο Περπέρογλου, είδε με απόλυτη ικανοποίηση τον Ίαν Βουγιούκα να πατάει ξανά παρκέ, έχοντας αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του (διάστρεμμα), πιάνοντας μάλιστα καλή απόδοση.

Ο Ομπράντοβιτς δεν μπορεί παρά να έμεινε ικανοποιημένος από την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του στην άμυνα, αλλά και από τη διάθεση που γενικά έδειξαν οι παίκτες του. Ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε σε όλα τα μέλη της αποστολής, ενώ δεν υστέρησε κανείς. Είναι χαρακτηριστικό πως άπαντες χρίστηκαν σκόρερ, με κορυφαίο όλων το Νικ Καλάθη (13π.).

Με τον Άλεξ Μάριτς να κυριαρχεί στη ρακέτα του Αμαρουσίου, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 8-4 στο 3ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του αγώνα και με το Ρομέιν Σάτο να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από το Μάριτς άνοιξε τη διαφορά στο +8 (6-14 στο 7’). Όσο περνούσε η ώρα τόσο γινόταν φανερό πως οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν την παραμικρή διάθεση για αστεία και μοιραία για το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου η διαφορά άνοιγε συνεχώς, με τους Λόγκαν και Τσαρτσαρή να έχουν αναλάβει δράση. Οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να στείλουν τη διαφορά στο +15 (11-26), θέτοντας επί της ουσίας από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου τις προϋποθέσεις για έναν… υγιεινό περίπατο στον Άγιο Θωμά (12-28)!

Χωρίς να δείξουν το παραμικρό σημάδι χαλάρωσης, οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 43-19 στο 16’, με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βλέπει ορεξάτους αρκετούς παίκτες του. Προσφορά στο σκοράρισμα είχαν ο Διαμαντίδης, ο Βουγιούκας, ο Γιασικεβίτσιους και ο Καλάθης, την ίδια χρονική περίοδο που και οι αμυντικές επιδόσεις των «πρασίνων» δεν πήγαιναν πίσω. Με συνοπτικές διαδικασίες, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 23 πόντων (31-53), έχοντας «καθαρίσει» από πολύ νωρίς την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Το σκηνικό του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να δείχνει το ίδιο σοβαρό και πειθαρχημένο πρόσωπο και να ανεβάζει τη διαφορά στο σκορ στα ύψη (35-59 στο 26’). Όπως είναι φυσικό, το αποδυναμωμένο Μαρούσι του Νίκου Λινάρδου δεν θα μπορούσε να προβάλει το παραμικρό ίχνος αντίστασης κι έτσι έγινε ο σάκος του μποξ στις ορέξεις των πρωταθλητών Ευρώπης, που προηγήθηκαν με 70-43 στο 30ό λεπτό. Η τελευταίας περίοδος ήταν τυπικής διαδικασίας, αν και ο Παναθηναϊκός δεν χαλάρωσε, αφού οι παίκτες του συνέχισαν να αγωνίζονται με την ίδια σοβαρότητα έως το φινάλε, φθάνοντας σε πολύ άνετη επικράτηση.

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Μαγκλογιάννης, Μπίκας.
Δεκάλεπτα: 11-26, 31-53, 42-70, 56-96.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 5, Δεμερτζής 7 (2), Νικολαΐδης 6 (2), Ακεψιμαΐδης 7 (1), Αντωνόπουλος, Κανονίδης 7, Τσόντζος 4, Γιάννης, Αλεξίου, Καλογιαννίδης 5, Αγραβάνης 15.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Λόγκαν 7 (1), Σάτο 6,Π. Καλάθης 9, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8, Βουγιούκας 11, Ν. Καλάθης 13 (2), Κυρίτσης 6, Σμιθ 3 (1), Καϊμακόγλου 8, Γιασικεβίτσιους 12 (2).

Θυμηθείτε μέσα από το live του Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης Μαρούσι - Παναθηναϊκός.



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved