Το νέο Volvo V40 - Ασφάλεια & Υποστήριξη του οδηγού

Το νέο Volvo V40 - Ασφάλεια & Υποστήριξη του οδηγού

Το Volvo V40 είναι το εξελιγμένο μοντέλο στην ιστορία της Volvo, σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλειας των επιβατών και όχι μόνο. Όπως θα δούμε παρακάτω, η Volvo προσφέρει πολλά παραπάνω.

Η προσθήκη αρκετών νέων high-tech χαρακτηριστικών και στοιχείων εξοπλισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλήρες πλαίσιο για την ασφάλεια των επιβατών αλλά και με τα συστήματα υποστήριξης από μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo, κάνει το νέο V40, το πιο IntelliSafe Volvo μέχρι στιγμής.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που ξεχωρίζουν στο νέο μοντέλο, περιλαμβάνονται ο πρώτος στον κόσμο αερόσακος για τους Πεζούς, το σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας με επέμβαση και στο τιμόνι για να μπορέσει ο οδηγός να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, το σύστημα ανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας του δρόμου, καθώς και το ραντάρ για την ανίχνευση εμποδίων διαγώνια πίσω από το αυτοκίνητο. Το νέο V40 διαθέτει επίσης τον πρωτοποριακό ανιχνευτή πεζών με πλήρως αυτόματο φρενάρισμα- που συνδυάζεται με το City Safe με το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, που τώρα λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ ώρα.

Το Park Assist Pilot κάνει το παρκάρισμα εύκολη υπόθεση. Με ακρίβεια το σύστημα χειρίζεται το τιμόνι, ενώ ο οδηγός χειρίζεται το κιβώτιο ταχυτήτων και ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο ελιγμός στάθμευσης βασίζεται στο μπροστινό, στον πίσω και στους πλευρικούς αισθητήρες υπερήχων.
Το Lane Keeping Aid είναι η ενεργή βοήθεια για να διατηρήσει ο οδηγός την πορεία του. Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας, εφαρμόζεται μια επιπλέον λειτουργία, αυτή της ροπής στο τιμόνι προς την πλευρά που πρέπει ανά περίπτωση για να διατηρηθεί η πορεία ανάμεσα στις διαχωριστικές λωρίδες κυκλοφορίας. Η παράμετρος αυτή του συστήματος, είναι ενεργή σε ταχύτητες που κυμαίνονται από τα 65 χλμ./ώρα και μέχρι τα 200 χλμ/ώρα.

Το βελτιωμένο Blind Spot Information System διασφαλίζει την καλύτερη ορατότητα στον οδηγό. Είναι βασισμένο σε ραντάρ και η βελτιωμένη εκδοχή του μπορεί τώρα να παρακολουθεί και να προειδοποιεί τον οδηγό για τα οχήματα που πλησιάζουν γρήγορα μέχρι 70 μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο. Φυσικά εξακολουθεί να ενημερώνει τον οδηγό για τα οχήματα στα «τυφλά» σημεία και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου.

Το Cross Traffic Alert χρησιμοποιεί τους αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος κατά τη διάρκεια ελιγμού με την όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης. Η λειτουργία προειδοποιεί για κίνηση αυτοκινήτου έως και 30 μέτρα από το όχημα.

Το Road Sign Information είναι ένα επιπλέον "μάτι" για τα σήματα του Κ.Ο.Κ. καθώς ενημερώνει τον οδηγό με τα οδικά σήματα, εμφανίζοντάς τα στην οθόνη του πίνακα των οργάνων. Η κάμερα του συστήματος μπορεί να ανιχνεύσει πινακίδες ορίου ταχύτητας, καθώς και πινακίδες που να απαγορεύουν την προσπέραση, αναπαράγοντάς τες στη σχετική οθόνη μέχρι να ανιχνευτεί η επόμενη πινακίδα στο δρόμο.

Το Active High Beam αφορά τα φώτα και συγκεκριμένα είναι η νέα ενεργή μεγάλη σκάλα στο Volvo V40. Προσφέρει, επίσης, αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας την κατάλληλη στιγμή. Το νέο V40 μπορεί να εξοπλιστεί με το Active Bending Lights που είναι φώτα κατευθυνόμενης δέσμης, τα οποία ακολουθούν με ακρίβεια τις καμπές του δρόμου «παρακολουθώντας» τις μοίρες του στριψίματος του τιμονιού από τον οδηγό.

Το Adaptive Cruise Control & Distance Alert βοηθάει στον να διατηρούνται οι αποστάσεις. Ο οδηγός ρυθμίζει την επιθυμητή μέγιστη ταχύτητα και επιλέγει και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Όταν ο αισθητήρας ραντάρ εντοπίζει ένα πιο αργό αυτοκίνητο, προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου για να διατηρηθεί η επιθυμητή απόσταση από το  προπορευόμενο όχημα. Η λειτουργία Queue Assist σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, βοηθάει στη διατήρηση της επιθυμητής απόστασης σε διαδρομές με αυξημένη κυκλοφορία, εκεί όπου εντοπίζεται κίνηση με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες και αρκετά διαστήματα σε στάση. Το Distance Alert είναι ένα χαρακτηριστικό που βοηθά τον οδηγό να διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Ο οδηγός επιλέγει μεταξύ πέντε διαφορετικών χρονικών αποστάσεων μέσω πλήκτρων στο τιμόνι. Το επιλεγμένο κενό εμφανίζεται στην οθόνη υγρών κρυστάλλων που βρίσκεται μέσα στο ταχύμετρο. Ένα φως στην στο Head-up Display ενημερώνει τον οδηγό εάν η απόσταση με το προπορευόμενο αυτοκίνητο έχει γίνει πολύ μικρή.

 Μοναδικό σε αυτήν την κατηγορία, είναι το Pedestrian Detection. Το σύστημα της Ανίχνευσης Πεζών, συνδυάζεται με αυτό του αυτόματου φρεναρίσματος μέχρι την ακινητοποίηση. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να εντοπίσει αν υπάρχουν πεζοί στο δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το αυτοκίνητο μπορεί να προειδοποιήσει και να ενεργοποιήσει αυτόματα τα φρένα. Για την περίπτωση όμως που το ατύχημα με τον πεζό είναι αναπόφευκτο, ο αερόσακους για τους πεζούς έρχεται από το μέλλον για να δώσει πειστικές απαντήσεις. Με αισθητήρες στον μπροστινό προφυλακτήρα να καταγράφουν την έκταση της επαφής μεταξύ του αυτοκινήτου και του πεζού, το πίσω μέρος του καπό (μπροστά από το παρμπρίζ) ανασηκώνεται μειώνοντας έτσι τη γωνία προσβολής του κορμού προς το αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή ενεργοποιείται ο αερόσακος. Το εμβαδόν του αερόσακου καλύπτει την περιοχή από 1/3 του παρμπρίζ –των A pillars συμπεριλαμβανομένων- και κάτω. Ο συνδυασμός της δράσης του ανυψωμένου καπό και του αερόσακου, βοηθάει ιδιαίτερα στον περιορισμό του τραυματισμού του πεζού από το όχημα.



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved