«Βασίλισσα» και στο μπάσκετ (photos+videos)

«Βασίλισσα» και στο μπάσκετ (photos+videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης συμπληρώνει σήμερα (6/03) 110 χρόνια ζωής και όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάκετ έχει να παρουσιάσει πάρα πολλούς τίτλους.

Η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ ιδρύθηκε το 1932 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Asociación de Clubes de Baloncesto (ACB). Η ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να είναι μία επιτυχημένη ομάδα, όσον αφορά τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ωστόσο και το τμήμα μπάσκετ δεν πάει πίσω. Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως στο μπάσκετ υπήρξαν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 30 Πρωταθλήματα Ισπανίας έχοντας κάνει δύο σερί (το ένα περιελάμβανε 7 πρωταθλήματα στη σειρά και το άλλο σερί 10).

Επίσης, η ισπανική ομάδα έχει κατακτήσει 23 Κύπελλα Ισπανίας, 8 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (δύο Triple Crown), 4 Κύπελλα Σαπόρτα και 4 Κύπελλα Intercontinental. Η Ρεάλ ήταν πάντα μία ομάδα που είχε κάθε χρόνο υψηλές προσδοκίες, καθώς για τουλάχιστον μισό αιώνα, ήταν ο νόμος στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, κατακτώντας τα πάντα.

Εξάλλου, κάθε φορά που δεν κατακτούσε κάποιον εγχώριο τίτλο, κατακτούσε κάποιον ευρωπαϊκό και το αντίστροφο.

Ο Σαμπόνις, ο Πέτροβιτς, ο Μποντιρόγκα και ο Ομπράντοβιτς

Τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν φορέσει κατά καιρούς μεγάλοι παίκτες όχι μόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και του παγκόσμιου. Παίκτες όπως οι Εμειλιάνο Ροντρίγκεθ, Κλίφορντ Λούικ, Γουέιν Μπραμπέντερ, Ουάλτερ Σέρμπιακ, Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν, Ντράζεν Πέτροβιτς, Αρβίντας Σαμπόνις και Ντέγιαν Μποντιρόγκα έχουν μετατρέψει τη Ρεάλ σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Η «Βασίλισσα» κατέκτησε 7 τίτλους στην Ευρωλίγκα το χρονικό διάστημα μεταξύ 1964 και 1980 και ακόμα και όταν έκανε πολλά χρόνια να ξαναπάρει Ευρωλίγκα, κατάφερε να κερδίσει άλλους τίτλους. Είναι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως έχει αποσυρθεί το νούμερο 10 προς τιμήν του αδικοχαμένου (σε τροχαίο δυστύχημα) Φερνάντο Μαρτίν.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως από αυτήν την ομάδα έχει περάσει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ως προπονητής με τον Σέρβο τεχνικό (ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, αν όχι ο καλύτερος) να έχει αφήσει το δικό του στίγμα.

Με «Ζοτς» στο… τιμόνι για τον τίτλο

Το 1995 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την Ευρωλίγκα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο τελικό με σκορ 73-61. «Καπετάνιος» της ομάδας εκείνης ήταν ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μεγάλος ηγέτης ο Αρβίντας Σαμπόνις. Μάλιστα, ο Λιθουανός σταρ είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον Σέρβο τεχνικό: «Είχαμε μια καλή ομάδα. Ο προπονητής μας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει τα ατομικά μας προσόντα και να φτιάξει μια συμπαγή ομάδα αποτελούμενη από εμάς. Ο κύριος στόχος μας ήταν η Ευρωλίγκα, και σχεδόν όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν στην επίτευξη του σκοπού αυτού».



Τα «σπίτια» της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει αλλάξει κατά καιρούς:
Fronton Fiesta Alegre (1955–65)
Colegio Maravillas (1965)
Sports City of Real Madrid Pavilion (1966–86)
Polideportivo Parque Corridor in Torrejón de Ardoz (1998–1999)
Raimundo Saporta Pavilion (1999–04)
Palacio Vistalegre (2004–2010)
Caja Magica (2010–2011)
Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid (1986–1998, 2011–present)

Αναλυτικά οι τίτλοι της Ρεάλ Μαδρίτης στο μπάσκετ:
8 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα
1 Eurocup
1 Korać Cup
4 Saporta Cup
4 Intercontinental Cup
30 Ισπανικά Πρωταθλήματα
23 Ισπανικά Κύπελλα



Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved