Born electric, το σχεδιαστικό DNA του BMW i

Born electric, το σχεδιαστικό DNA του BMW i

Το BMW i προαναγγέλλει τα αυτοκίνητα του μέλλοντος και μία νέα φιλοσοφία της premium μετακίνησης με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Πρωταρχικής σημασίας στο νέο brand της BMW είναι τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης, εμπνευσμένα ειδικά για χρήση την πόλη που «υπαγορεύουν» τη διαδικασία σχεδίασης από την αρχή μέχρι το τέλος.  Το BMW i επαναπροσδιορίζει την έννοια της μετακίνησης και προτείνει επαναστατικές λύσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Από αυτή τη βάση ξεκίνησε η επαναστατική φιλοσοφία LifeDrive– μία μοναδική, αποκλειστική αρχιτεκτονική οχημάτων, προσαρμοσμένη στην ηλεκτρική μετακίνηση και προσανατολισμένη στη χρήση καινοτόμων υλικών. Οι σχεδιαστές του BMW i επινόησαν μία νέα σχεδιαστική γλώσσα με έντονες ομοιότητες με το DNA του  BMW brand. Οι καινοτόμες τεχνολογίες  συνδυάζονται με ένα σύγχρονο, αυθεντικό οπτικό στυλ και τα πρώτα πρωτότυπα – BMW i3 Concept και BMW i8 Concept προβάλλουν αξίες - όπως η δομή ελαφρού βάρους και η απόδοση – με έκθεση σε κοινή θέα. Τα αυτοκίνητα αυτά σηματοδοτούν το ξεκίνημα ενός νέου sub-brand και υπογραμμίζουν τις δυνατότητες του BMW i.

Το BMW i παρουσιάζει σαφείς ομοιότητες με το BMW brand από το οποίο προέρχεται, ενώ τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η απόλυτη ακρίβεια, η δομή ελαφρού βάρους και η μοντέρνα καθαρότητα. Χρησιμοποιώντας αρκετά τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία  BMW, το BMW i διατηρεί στενή σχέση με την μάρκα από την οποία προέρχεται. Παράλληλα όμως, το BMW i επιχειρεί μία νέα ερμηνεία των διαφόρων στυλιστικών στοιχείων. Για το σκοπό αυτό, ένας τρισδιάστατος μπλε δακτύλιος έχει προστεθεί εξωτερικά του σήματος ΒΜW για το λογότυπο του ΒΜW i. Μία νέα εκδοχή της κλασικής μάσκας BMW αντανακλά την έμπνευση από την εταιρική ταυτότητα για το πρόσωπο BMW i. Με τους οριζόντια διαιρούμενους προβολείς, τα αυτοκίνητα BMW i μοιράζονται την εστιασμένη εμφάνιση που είναι γνωστή από τα μοντέλα BMW και δίνουν μία τελείως δική τους πινελιά.

 Η αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη «ροή» αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχεδιαστικά θέματα του BMW i. Δύο οριζόντιες γραμμές συγκλίνουν από πάνω και κάτω – σαν ριπές αέρα στην αεροδυναμική σήραγγα – σε μια δυναμική καμπύλη  της κολόνας C. Οι γραμμές αυτές αποτυπώνονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το μοντέλο. Άλλα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που λειτουργούν και σαν στοιχεία σχεδιαστικής ταυτότητας BMW i είναι οι μεγάλοι και σχετικά στενοί τροχοί, καθώς και αεροδυναμικά στοιχεία όπως οι Αεροκουρτίνες (AirCurtains) που διοχετεύουν τη ροή αέρα γύρω από τους θόλους των τροχών) και τα πτερύγια πίσω από τους εμπρός τροχούς.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved