Ο Ζόρντι Άλμπα αποκλειστικά στο Οnsports! (photos+videos)

Ο Ζόρντι Άλμπα αποκλειστικά στο Οnsports! (photos+videos)

Το νέο μεγάλο «αστέρι» του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο άσος της Βαλένθια, Ζόρντι Άλμπα, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Onsports για την πορεία των «νυχτερίδων», για το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα, αλλά και για την οικονομική κρίση, τόσο σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβιζιόν, όσο και σε αντίστοιχο εθνικό.

Ποιος είναι ο Ζόρντι Άλμπα; Ο 22χρονος αριστερός φουλ μπακ ξεκίνησε την καριέρα του από τη φημισμένη, «Μασία», το «φυτώριο» της Μπαρτσελόνα, ωστόσο σε ηλικία 16 ετών αποχώρησε, καθώς οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» έκριναν πως ήταν πολύ… μικρός για να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Σήμερα μάλλον το έχουν μετανιώσει ήδη… Η Κορνέγια, ομάδα της Καταλονίας, τον απέκτησε, όμως ένα χρόνο αργότερα, το 2007, τα «λαγωνικά» της Βαλένθια ανακάλυψαν τον 18χρονο, τότε, Ζόρντι και αμέσως τον έφεραν στην ομάδα τους. Από τη δεύτερη ομάδα έφτασε στην πρώτη, ενώ το 2008 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Χιμνάστικ, η οποία αγωνιζόταν στη Σεγούντα.

Το 2009, επέστρεψε στο «Μεστάγια», όπου αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια σε Ισπανία και Ευρώπη, πετυχαίνοντας ένα γκολ, ενώ την περσινή σεζόν ο Ουνάι Εμερί τον καθιέρωσε, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας δυο τέρματα.

Τη φετινή χρονιά ο Ζόρντι Άλμπα εξελίσσεται σε μια από τις αποκαλύψεις του ισπανικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς κατάφερε να κληθεί στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ισπανία, παίρνοντας παράλληλα φανέλα βασικού και στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τους «φούριας ρόχας», ενώ με τη Βαλένθια έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 32 αγώνες έχοντας μοιράσει 4 ασίστ και σκοράροντας ένα γκολ.

Να σημειώσουμε πως ο Ζόρντι Άλμπα βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες των μεγαλύτερων κλαμπ της Ευρώπης, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα να έχουν δείξει το εντονότερο ενδιαφέρον, ενώ η τιμή του διεθνούς άσου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξεπερνάει τα 18 εκατομμύρια ευρώ!

Αναλυτικά η αποκλειστική συνέντευξη του Ζόρντι Άλμπα στο Onsports:

-Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει γίνει πλέον υπόθεση δυο ομάδων. Μπορεί η Βαλένθια να μπει «σφήνα» σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, όπως είχε κάνει πριν λίγα χρόνια;

«Είναι δύσκολη και πολύπλοκη η κατάσταση, καθώς η διαφορά στο μπάτζετ αυτών των δυο ομάδων με τις υπόλοιπες, όχι μόνο στην Ισπανία, έχει μεγαλώσει αρκετά, αλλά εμείς δεν θα πρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας. Την τελευταία δεκαετία, η Βαλένθια ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα και παρόλο που παραμένει δύσκολο κάτι τέτοιο εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Θα πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή και μόλις κατεβάσουν λίγο το επίπεδο να προσπαθήσεις να τους νικήσεις».

-Για την απόκτησή σου ενδιαφέρονται μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Αυτή την στιγμή είμαι σε μια σπουδαία ομάδα, τη Βαλένθια και νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Οπότε, είμαι ήσυχος. Ο καθένας θέλει να βελτιώνεται στη δουλειά του και αυτό προσπαθώ και εγώ. Μέσα από κάθε παιχνίδι προσπαθώ να βελτιώνομαι, ώστε να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ την Βαλένθια».

-Έχεις αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο καλύτερος από τους δυο και ποια τα στοιχεία που τους κάνουν ξεχωριστούς;

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για δυο από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Πολύς κόσμος έχει μιλήσει για αυτούς και δεν θα τους κρίνω εγώ. Φυσικά, έχουν τεράστιο ταλέντο. Είναι γεννημένοι νικητές και πολύ ανταγωνιστικοί. Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του Κριστιάνο, νομίζω πως ο Μέσι είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Είναι για χρόνια ο πιο… απρόβλεπτος!».

-Το καλοκαίρι πιθανότατα θα είσαι στο EURO 2012. Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για τη διοργάνωση, την Εθνική Ισπανίας, αλλά και την αντίστοιχη της Ελλάδας, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο το 2004;

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου να βρεθώ στο ΕURO και έχω δουλέψει πολύ σκληρά γι' αυτό. Ελπίζω πως θα πραγματοποιηθεί. Θα είναι ένα σπουδαίο τουρνουά και λογικά, η Ισπανία θα είναι το μεγάλο φαβορί. Είναι μεγάλη πρόκληση να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική μας έχει σπουδαίους παίκτες, με τους οποίους είναι πραγματικά απόλαυση να είσαι συμπαίκτης, ωστόσο και άλλες Εθνικές έχουν κάνει βήματα προόδου, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία. Όσον αφορά στην Ελλάδα, δεν γνωρίζω πολλά, αλλά είναι μια δυνατή ομάδα που δεν θα πρέπει κανείς να την υποτιμήσει. Το 2004, κανείς δεν την υπολόγιζε, όμως κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη».

-Θεωρείς πως η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει μεταξύ άλλων και την Ισπανία, μπορεί να ωφελήσει τις ομάδες να παράγουν παίκτες σαν εσένα;

«Ναι είναι πολύ πιθανό. Με δεδομένο πως οι ομάδες χρειάζονται μεγάλα ποσά για μεταγραφές, στρέφονται στις ακαδημίες τους και δίνουν πολλές ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά. Στην περίπτωσή μου, η Βαλένθια μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Έγινα μέλος της ομάδας και μου δόθηκε η ευκαιρία να παλέψω για τίτλους, κάτι το οποίο εκτιμώ και προσπαθώ να το ανταποδίδω με τις προσπάθειές μου στον αγωνιστικό χώρο».

-Στην Ελλάδα οι συνομήλικοί σου ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν αρκετά οικονομικά προβλήματα, λόγω της οικονομικής ύφεσης. Υπάρχουν παρόμοια προβλήματα στην Πριμέρα;

«Σε αυτό το θέμα, εμείς στη Βαλένθια, νιώθουμε προνομιούχοι, γιατί δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα. Σίγουρα, όμως, πολλές ομάδες της Πριμέρα έχουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν το ποδόσφαιρο, αλλά και όλη την κοινωνία, κάτι που έχει αντίκτυπο στους νέους. Είναι σημαντικό που πολλές ομάδες προσαρμόζονται πλέον στην πραγματικότητα και προσφέρουν συμβόλαια, τα οποία μπορούν να πληρώσουν και να τηρήσουν».

-Η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες, όπως άλλωστε και η Ισπανία. Παρακολουθείς τις εξελίξεις γύρω από την ευρωπαϊκή οικονομία; Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους Έλληνες που βρίσκονται στους δρόμους;

«Δεν γνωρίζω καλά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σας για να τολμήσω να στείλω ένα μήνυμα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν περνούν καλά. Στην Ισπανία έχουμε όλοι επίγνωση της σοβαρότητας της οικονομικής κρίσης. Ας ελπίσουμε πως οι αρμόδιοι θα φροντίσουν να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα. Αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς, ως ποδοσφαιριστές, είναι να δώσουμε χαρά στον κόσμο που υποφέρει κάθε μέρα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση».

Ο Ζόρντι Άλμπα αποκλειστικά στο Οnsports! (photos+videos)



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved