Το προβάδισμα... φτερούγισε με δικέφαλο διπλό στο ΟΑΚΑ (photos+videos)

Το προβάδισμα... φτερούγισε με δικέφαλο διπλό στο ΟΑΚΑ (photos+videos)

Ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε έναν... τραγικό Παναθηναϊκό σε ήττα (2-0) στο ΟΑΚΑ, την πρώτη εντός έδρας για φέτος και πρώτη δική του επί των πράσινων στην Αθήνα μετά απο 11 χρόνια, αφήνοντας την ομάδα του Φερέιρα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω απο τον Ολυμπιακό.

Μόνο ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο δεν θύμισε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» είχαν κάκιστη απόδοση και δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο του πρωτοπόρου που είχαν ως αυτή την αγωνιστική, καθώς δεν απείλησαν στο ελάχιστο την ομάδα της Θεσσαλονίκης, περιορίστηκαν στο να τα βάλουν με τον Βοσκάκη, ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή διαιτησία, κι έτσι γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα στο ΟΑΚΑ, μένοντας πλέον στη δεύτερη θέση και κυνηγώντας τον Ολυμπιακό τον οποίο περιμένουν στην Καλογρέζα σε δυο εβδομάδες από τώρα, αφού πρώτα θα έχουν αντιμετωπίσει σε εκτός έδρας ντέρμπι την ΑΕΚ... Δύο πρώην πράσινοι, Σαλπιγγίδης και Χαλκιάς έδωσαν τη χαριστική βολή, με τον πρώτο να πετυχαίνει το 0-2 και τον έμπειρο γκολκίπερ να κρατάει το μηδέν, εξουδετερώνοντας και πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο φινάλε...

Χωρίς φορ ο Παναθηναϊκός, με Νιμανί ο ΠΑΟΚ

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε να ξεκινήσει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού χωρίς κλασικό επιθετικό. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Μαρίνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Βιτόλο και Κατσουράνης ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Κουίνσι και Ζέκα με τους Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλο να εναλλάσσονται στην επίθεση.

Στον αντίποδα,ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε τον Χαλκιά για φύλακα της εστίας, τους Λίνο, Μαλεζά, Τσιρίλο και Αποστολόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα και τους Γκαρσία, Φωτάκη και Λαζάρ στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Στο αριστερό άκρο τοποθετήθηκε ο Νιμανί και στο δεξί ο Σαλπιγγίδης, με τον Αθανασιάδη να είναι ο μοναδικός επιθετικός για τον ΠΑΟΚ.

Μέτριο ημίχρονο, χωρίς φάσεις

Μπορεί στο ξεκίνημα της επανάληψης να φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός θέλει να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Κάτι η... κακή συνήθεια των παικτών του Φερέιρα να σπαταλούν φέτος αρκετά πρώτα ημίχρονα στο ΟΑΚΑ, κάτι η καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, περιόρισαν τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν βρήκαν τους διαδρόμους και τους χώρους για να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Χαλκιά.

Στον αντίποδα,λ ο ΠΑΟΚ ήθελε με τους Σαλπιγγίδη, Φωτάκη και Αθανασιάδη να εκμεταλλευτεί κάποιες αντεπιθέσεις, όμως, ούτε κι αυτό ήταν εφικτό καθώς δεν ανέβαιναν παίκτες για τους Θεσσαλονικείς κι έτσι οι προσπάθειες έμεναν ημιτελείς. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αλλάξει προσανατολισμό και να επιτεθεί απο τα άκρα, όμως η απουσία φορ ήταν εμφανής κι έτσι οι σέντρες κατέληγαν... στα χέρια του Χαλκιά. Μοιραία, οι μοναδικές καλές στιγμές στο πρώτο μέρος ήταν το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 42' και μια προβολή του Σαλπιγγίδη στο επόμενο λεπτό...

Έβαλε φορ, έφαγε γκολ!

Ο Φερέιρα είδε το πρόβλημα, με την έλλειψη επιθετικού, και άμεσα στο ξεκίνημα της επανάληψης πέρασε στο παιχνίδι τον Τοτσέ για να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή. Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρος ο Ισπανός απείλησε από σέντρα του Κατσουράνη, όμως, στην αμέσως επόμενη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα καρέ του Καρνέζη έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού. Στο 52' ο Αθανασιάδης έβαλε πλάτη τον Σαριέγκι, βρέθηκε στο έδαφος κι ο Βοσκάκης υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και δεν αστόχησε, για να δώσει προβάδισμασ στον ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ.

Στα επόμενα λεπτά ο Φερέιρα έβαλε στο παιχνίδι τους Καραγκούνη και Μαυρία για να αλλάξει τη μορφή του αγώνα, όμως, ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Η τακτική του Μπόλονι ήταν άριστη κι ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού ασχολήθηκαν πολύ περισσότερο με τα σφυρίγματα του, σχολαστικού σε σημείο... εκνευρισμού, Βοσκάκη παρά με το πως θα ισοφαρίσουν.

Σάλπι και τέλος...

Μοιραία, όσο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Χαλκιά, με εξαίρεση την κεφαλιά του Τοτσέ στο 63' που ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ πέταξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να κερδίζουν μέτρα κι αυτοπεποίθηση. Η είσοδος του Γεωργιάδη στο αριστερό άκρο έδωσε φρεσκάδα στον ΠΑΟΚ κι έτσι, στο φινάλε του παιχνιδιού ήρθε και το δεύτερο γκολ που αποτελείωσε τον Παναθηναϊκό.

Ήταν το 84' όταν από τα αριστερά ο Λίνο βρήκε χώρο και χρόνο να κάνει ωραία σέντρα για τον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη, ο οποίος με προβολή σκόραρε για το 2-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, χωρίς να πανηγυρίσει απέναντι στην παλιά του ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε να μειώσει το σκορ, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος στο τελευταίο λεπτό κέρδισε κι εκτέλεσε πέναλτι, το οποίο όμως απέκρουσε ο Χαλκιάς κι έδωσε ακόμα πιο... επικές διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του...

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{kultura}1_x2vxs7kq{/kultura}

Το προβάδισμα... φτερούγισε με δικέφαλο διπλό στο ΟΑΚΑ (photos+videos)

{kultura}1_vcadodrc{/kultura}


Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved