Με... αέρα πρωταθλητή πέρασε ο Ολυμπιακός από το Ηράκλειο! (videos+photos)

Με... αέρα πρωταθλητή πέρασε ο Ολυμπιακός από το Ηράκλειο! (videos+photos)

Μ’ εμφατικό τρόπο πέρασε από το Ηράκλειο ο Ολυμπιακός επικρατώντας του ΟΦΗ 2-0 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, χάρη σ’ ένα εντυπωσιακό - ίσως το ομορφότερο του φετινού πρωταθλήματος! - γκολ του Χολέμπας στην εκπνοή του ημιχρόνου, αλλά και το παρθενικό τέρμα του Κάζιμ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Οι Πειραιώτες έκαναν το καθήκον τους στην Κρήτη απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος παίρνοντας τη πρώτη νίκη από τις οκτώ που χρειάζονται μέχρι τέλους της φετινής Super League για να κατακτήσουν και πάλι τον τίτλο!

Μπήκε... φουριόζος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στο α’ ημίχρονο ήταν καταιγιστικός και «έπιασε» τον ΟΦΗ από τον λαιμό…

Με πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με πολύ κινητικούς τους Αμπντούν και Μιραλάς στην επίθεση, τον Ιμπαγάσα και τον Μακούν να ελέγχουν τη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Ορμπάιθ να παίζει άριστα τον ρόλο της σκούπας μπροστά από την αμυντική γραμμή των «ερυθρόλευκων», ο Ολυμπιακός περιόρισε τον ΟΦΗ σε παθητικό ρόλο σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του - άλλοτε «ερυθρόλευκου» - Μίρνες Σίσιτς στο 6ο λεπτό, ουδέποτε οι περίπου 8.000 φίλοι του ΟΦΗ δεν σηκώθηκαν από τις θέσεις τους στο α’ ημίχρονο. Ένα ημίχρονο, στο οποίο είχε σαφή υπεροχή ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναζητούσε με κάθε τρόπο το γκολ προσπαθώντας να διασπάσει την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, πότε από τα δεξιά με τον Καζίμ - δεν ήταν ιδιαίτερα θετικός - και πότε από τα αριστερά με τον - αρκετά καλό - Αμπντούν.

Ο Μιραλάς αγωνίστηκε, έπειτα από αρκετό καιρό σε ρόλο σέντερ φορ, φάνηκε να «πνίγεται» μέσα στην περιοχή, γι’ αυτό συχνά-πυκνά έβγαινε εκτός αυτού και άνοιγε διαδρόμους στους συμπαίκτες του τραβώντας πάνω του τους κεντρικούς αμυντικούς του ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός είχε ποσοστό κατοχή μπάλας στο πρώτο 45λεπτο από 65% έως 70%, απόδειξη του ότι στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα, που κρατούσε μπάλα και αναζητούσε το γκολ…

Το ομορφότερο (;) γκολ του φετινού πρωταθλήματος

Ένα γκολ, το οποίο ήρθε στο ιδανικό χρονικό σημείο για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά παράλληλα στο χειρότερο γι’ αυτήν του Νίκου Αναστόπουλου

Διότι πάνω που και οι δύο προπονητές ήταν έτοιμοι για τις οδηγίες, τις οποίες θα έδιναν στους παίκτες τους στ’ αποδυτήρια κατά την διάρκεια της ανάπαυλας των ημιχρόνων, ο Χοσέ Χολέμπας εξαπέλυσε μία «φωτοβολίδα» καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του - ανήμπορου ν’ αντιδράσει - Πολυχρόνη Βεζυρίδη ακριβώς με την συμπλήρωση των 45 λεπτών του α’ ημιχρόνου! Ένα καταπληκτικό γκολ, το οποίο λειτούργησε ως… τονωτική ένεση ηθικού για τους Πειραιώτες και φυσικά σαν… μαχαιριά στην καρδιά των Κρητικών!

Έμπνευση Βαλβέρδε, «μπαλωθιά»

από Καζίμ και... τέλος!

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ, σχετικά νωρίς, στο 54’, χάρη σε μία εμπνευσμένη κίνηση του Βαλβέρδε… Ο 48χρονος Ισπανός άλλαξε ρόλους σε Κάζιμ και Μιραλάς βγάζοντας στα πλάγια τον Βέλγο και τοποθετώντας στην κορυφή της γραμμής κρούσης της ομάδας του τον δανεικό από την Γαλατάσαραϊ ποδοσφαιριστή. Ο 26χρονος Τούρκος… ανταποκρίθηκε πλήρως στην πρόκληση μετουσιώνοντας στο δεύτερο γκολ των πρωταθλητών Ελλάδας την εξαιρετική συνεργασία των Χολέμπας και Αμπντούν!

Μιραλάς και Κάζιμ συνέχισαν - με τις… ευλογίες Βαλβέρδε φυσικά - να εναλλάσσονται και να «ζαλίζουν» τους αμυντικούς του ΟΦΗ, οι Κρητικοί αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να βγουν από το… καβούκι τους και ν’ ανέβουν ψηλότερα στο γήπεδο, με την οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού ωστόσο, ν’ αποδεικνύεται «γρανιτένια» σε όγδοο σερί ματς εντός ή εκτός συνόρων!

Οι μεγάλες ομάδες έχουν τύχη

και... σπουδαίους τερματοφύλακες

Για να επιτευχθεί το μηδέν παθητικό των «ερυθρόλευκων», βέβαια, χρειάστηκε να καταθέσει και πάλι τα διαπιστευτήριά του ο Μπάλαζ Μέγιερι. Ο - διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων - Μαγυάρος τερματοφύλακας «απογειώθηκε» και απέκρουσε όσο χρειαζόταν τη μπάλα στον «κεραυνό» του Λόπεθ στο 65’ στέλνοντάς τη να χτυπήσει και στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του! Φοβερή φάση, η οποία αν είχε διαφορετική εξέλιξη, το ματς θα είχε ενδεχομένως αποκτήσει «άγρια» ομορφιά στο τελευταίο του 25λεπτο… Τα «αν», όμως, δεν γράφουν ιστορία - ούτε - στο ποδόσφαιρο!

Ο ΟΦΗ στο β’ ημίχρονο και ήθελε, αλλά και προσπάθησε να γίνει πιο δημιουργικός και κατ’ επέκταση και πιο απειλητικός για την εστία του Ολυμπιακού. Σίσιτς και Παπουλής ωστόσο, ήταν «κλειδωμένοι» από τους Χολέμπας και Τοροσίδη, ενώ στον άξονα οι δύο Λόπεθ, όπως και ο Βερόν έφταναν σχεδόν πάντα δεύτεροι στη μπάλα στις «μονομαχίες» με τους χαφ των «ερυθρόλευκων»… Όσο για τον προωθημένο Καμπάνταη, αυτός έμοιαζε να μην έχει… καμιά τύχη ανάμεσα σε Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Απέλπιδα προσπάθεια Αναστόπουλου,

ορθολογιστής ο Βαλβέρδε...

Ο Νίκος Αναστόπουλος στο τελευταίο 20λεπτο θέλησε να… ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει πνοή στην ομάδα του αλλάζοντας τον Καμπάνταη με τον Ζορμπά, με ταυτόχρονη μετατόπιση του Σίσιτς σε θέση σέντερ φορ. Παράλληλα ο «αλενατόρε» αποφάσισε να φρεσκάρει τα άκρα του αντικαθιστώντας τον Μπούρμπο με τον Γαλανόπουλο.

Η «απάντηση» του Βαλβέρδε ήταν τόσο προβλέψιμη, όσο το ότι… οι Κρητικοί θα σε φιλέψουν ρακί όταν βρεθείς σπίτι τους! Ο Μοντέστο πέρασε στο παιχνίδι αντί του κουρασμένου Ιμπαγάσα, ώστε το κέντρο του Ολυμπιακού ν’ αποκτήσει ακόμα ένα «μαχητή» για τα τελευταία λεπτά…

Αργότερα, στο ματς πέρασε και ο Μαρκάνο αντί του Μιραλάς, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να «κλειδώνει» από παντού το ότι ο ΟΦΗ δεν θα πλησίαζε καν στην εστία του Μέγιερι.

Ανεβαίνει τον... Γολγοθά «γκαζωμένος»!

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εμφατικά την… ανάβαση του αγωνιστικού του Γολγοθά περνώντας με… αέρα πρωταθλητή από μία «καυτή» και παραδοσιακά δύσκολη για τον ίδιο - και όχι μόνο - έδρα όπως είναι το «Γεντί Κουλέ».

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν μάλιστα, δεδομένης της υπεροχής τους, αλλά και των φάσεων που δημιούργησαν μπροστά από την εστία του Βεζυρίδη, να φτάσουν σε ακόμα ευρύτερη νίκη, τελικά, όμως, αυτό που μετράει είναι ότι μπήκαν τρεις βαθμοί στο… σακούλι των Πειραιωτών στην προσπάθειά τους για διατήρηση των σκήπτρων στο ελληνικό πρωτάθλημα!

 

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης, όπως σας την πρόσφερε το Onsports.

Ξαναζήστε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα ΟΦΗ – Ολυμπιακός, από το γήπεδο του Onsports.

Διαβάστε ακόμα

Ένταση στο «Γεντί Κουλέ»

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης στο Ηράκλειο

{kultura}1_legn3okn{/kultura}


Με... αέρα πρωταθλητή πέρασε ο Ολυμπιακός από το Ηράκλειο! (videos+photos)

{kultura}1_wnqyi3bo{/kultura}


Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved