Πόπο – βιτς ένας Λεβαδειακός! (photos+videos)

Πόπο – βιτς ένας Λεβαδειακός! (photos+videos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζντράβκο Πόποβιτς (πέτυχε ένα γκολ και… σέρβιρε άλλα δύο) ο Λεβαδειακός έκανε τους φίλους του να... παραμιλάνε χτίζοντας θεμέλια... παραμονής, μετά την τρίτη διαδοχική του νίκη (και 5η στα τελευταία έξι ματς!), αυτή τη φορά επί της Κέρκυρας εντός έδρας, σε μια αναμέτρηση που θύμισε κάτι από… Αγγλία (4-3)!

Κάθε λόγο να της καρφωθεί η κλισέ… ταμπέλα «ο θάνατός σου, η ζωή μου» ή αν προτιμάτε «αγώνας έξι βαθμών» επέτρεπε η αναμέτρηση της Λιβαδειάς πριν το πρώτο σφύριγμα, με τις δυο ομάδες να ζητούν επιτακτικά τους βαθμούς ώστε να αναπνεύσουν καθαρό αέρα… σωτηρίας.

Βροχή τα γκολ!

Το ένστικτο ωστόσο επιβίωσης φαίνεται πως ήταν ισχυρότερο για τους Φαίακες οι οποίοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορώντας την μπάλα, στην προσπάθειά τους να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη. Την ίδια ώρα οι Βοιωτοί έδειχναν «μουδιασμένοι» ψάχνοντας τα πατήματά τους, ώσπου αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές πατώντας απότομα το γκάζι!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς η Κέρκυρα ήταν αυτή που είχε δείξει διάθεση να απειλήσει με το καλημέρα, Κόρμπος και Πόποβιτς  εκμεταλλευόμενοι ελάχιστα τετραγωνικά με ωραίο «ένα – δύο» στο 13΄, «έσχιζαν» την αντίπαλη άμυνα, πριν ο Κροάτης βρεθεί απέναντι από τον συμπατριώτη του Γκαλίνοβιτς και με ωραίο πλασέ, βάλει (ανέλπιστα) μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, στην πρώτη τους επίσκεψη μακριά από τα καρέ τους.

Σαν να μην έφθανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι, ενώ δεν είχαν καλά καλά συνέλθει από την ψυχρολουσία, μέσα σε έξι λεπτά πλήρωσαν για δεύτερη φορά την αμυντική τους… πλημμύρα (παρά την ηλιόλουστη μέρα), αλλά και το γεγονός πως συνέχισαν να παίζουν «στρατιωτάκια ακούνητα», όταν δεν πετούσαν καθυστερημένα… αετό! Ο Πόποβιτς έτσι στο 19΄ αφού ανακάλυψε τον τρόπο, «έσπασε» ωραία μέσα στην περιοχή στον Βασιλείου, ο οποίος με τη σειρά του «έβγαλε φωτοτυπία» το γκολ του συμπαίκτη του, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Λεβαδειακό!

Και εκεί που οι νησιώτες δέχθηκαν το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο αδυνατώντας να σηκώσουν… κεφάλι, εκείνο του Κόρμπου, βρέθηκε στη λάθος θέση (εκεί που έστειλε την μπάλα ο Γραμμόζης), τη σωστή στιγμή (21΄), βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του Γκράθια. Παρόλα αυτά, το φιλί της ζωής και μάλιστα από αντίπαλο, δεν ήταν αρκετό για την Κέρκυρα, η οποία αφού τη… γλύτωσε στην επόμενη φάση (ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Φαβάλι) πέντε λεπτά αργότερα, έπεφτε και πάλι στο καναβάτσο από τρομερή βολίδα του Σουμπίνιο λίγο έξω από την περιοχή (3-1), την ίδια ώρα που ελέγχονται υποψίες για παρενόχληση του Κροάτη πορτιέρο από τον ήλιο!

Ο τελευταίος δε έβγαλε επιτέλους… ομπρέλα στη βροχή των γκολ, διώχνοντας σε κόρνερ το διαγώνιο σου του Μουλόπουλου στο 40΄, το οποίο ήταν το μόνο που είχε να επιδείξει η αναμέτρηση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Γκράθια δεν κατάφερε να επαναφέρει τον ασθενή με το ηλεκτροσόκ που επιχείρησε (έριξε νωρίς νωρίς, 32΄,  στη μάχη τον Τσίγκα αντί του Μαρτίν), ενώ και οι ποδοσφαιριστές του Παράσχου κατέβασαν ταχύτητα.

Χιτσκοκικό φινάλε!

Ανάλογη τύχη όμως (προς στιγμήν) είχε και η δεύτερη προσπάθεια… επέμβασης του Ισπανού τεχνικού στον αγώνα, περνώντας στη θέση του Οσμάν τον Καραλή, καθώς πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πόποβιτς σέρβιρε ένα ακόμα τέρμα στον Κόρμπο ο οποίος… κολατσίζοντάς το, έστειλε αυτή τη φορά την μπάλα στο βάθος της σωστής εστίας!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Λεβαδειακός «κλείδωσε» το πολυπόθητο τρίποντο κρατώντας με ευκολία το προβάδισμα, η αλλαγή του καλύτερου παίκτη των Βοιωτών, Πόποβιτς στο 69΄ σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα των συμπαικτών του, αλλά και την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης των φιλοξενούμενων (έγιναν πιο δραστήριοι με τον Καραλή), τα δεδομένα ανατράπηκαν προσφέροντας χιτσκοκικό φινάλε!

Οι γηπεδούχοι «στήθηκαν» δύο φορές, μία στο 67΄, όταν ο Ζιάμπαρης με προβολή αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την εκτέλεση κόρνερ του Γραμμόζη και μία στο 77΄ από την άσπρη βούλα (μετά από ανατροπή του Κυριακίδη στον Ιωάννου), όταν ο 31χρονος μέσος από δημιουργός έγινε εκτελεστής, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μειώσει σε απόσταση... αναπνοής (4-3) μπαίνοντας για τα καλά στον αγώνα! Σε αυτό βέβαια έβαλε το... πόδι του και ο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος έδιωξε όσο χρειάζεται την μπάλα προκειμένου να φύγει βασανιστικά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του, μετά το πλασέ του Σουμπίνιο στο 81΄, κρατώντας παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες των Επτανήσιων.

Οι φιλότιμες προσπάθειες όμως των τελευταίων να πάρουν κάτι παραπάνω από αυτό που άξιζαν στην αναμέτρηση, δεν απέδωσαν καρπούς, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει έτσι τον Λεβαδειακό ακόμα πιο κοντά στην παραμονή (φθάνοντας τους 25 βαθμούς, 7 μακριά από την επικίνδυνη ζώνη σε 21 μάλιστα αγώνες) και τους ίδιους να «φλερτάρουν» με τον υποβιβασμό, επιστρέφοντας για μία ακόμα φορά στην Κέρκυρα χωρίς βαθμό (έμειναν στους 18 σε 22 αγώνες) στις αποσκευές.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{kultura}1_jxqzf8fc{/kultura}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Πόπο – βιτς ένας Λεβαδειακός! (photos+videos)

{kultura}1_qg4w7nro{/kultura}


O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved