Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός

Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός

Με σβηστές μηχανές ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (85-65).

Κορυφαίοι για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Ίαν Βουγιούκα και Στράτο Περπέρογλου και είδε το Μάικ Μπατίστ να χτυπάει στο πόδι στο 34’, ήταν ο Ντέιβιντ Λόγκαν και ο Κώστας Καϊμακόγλου. Από τους Θεσσαλονικείς, με τους οποίους πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Μίλος Μπόγιοβιτς, ξεχώρισαν οι Ντικούδης και Παππάς.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους, Μιχάλη Γιαννακίδη, προηγήθηκαν με 9-6 στο 7ο λεπτό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης στερήθηκαν λύσεων στην επίθεση, στηριζόμενοι αποκλειστικά στους Ντέιβιντ Λόγκαν και ο Άλεξ Μαριτς. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, που διατήρησαν την πρωτοπορία στο 10’ (15-18), βρίσκοντας παράλληλα λύσεις στο σκοράρισμα και από τους Παππά και Άλεξιτς.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, βλέποντας πως η ομάδα του αδυνατεί να αποδώσει τα αναμενόμενα, άλλαξε τα πλάνα του ρίχνοντας στον αγώνα το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ έπιασε αμέσως δουλειά, τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού, κι οδήγησε τους γηπεδούχους στην ανατροπή (27-25 στο 17’). Παρά τους πόντους που έδωσε ο Κώστας Καϊμακόγλου (5π.), όμως, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν κολλημένοι σαν βδέλλα πάνω στον Παναθηναϊκό, μην αφήνοντάς τον να ξεφύγει στο σκορ. Λογική συνέπεια, το ημίχρονο να κλείσει με τους γηπεδούχους να έχουν ισχνό προβάδισμα πέντε πόντων (37-32) και τους Θεσσαλονικείς να ελπίζουν στην έκπληξη.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, μπήκε αποφασισμένο να «καθαρίσει» το ροζ φύλλο στην τρίτη περίοδο, κόβοντας το… βήχα των αντιπάλων του. Με το Δημήτρη Διαμαντίδη να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 42-32, «τρέχοντας» σερί 5-0, στο 22’. Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν τα προβλήματα του πρώτου ημιχρόνου, δίνοντας για ακόμα μία φορά το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να αντεπιτεθεί και να μειώσει (44-41), τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Παππάς, με 11 πόντους.

Οι φωνές του Σέρβου τεχνικού «ξύπνησαν» τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που με πρωταγωνιστές τους Διαμαντίδη και Καϊμακόγλου ανέβασαν εκ νέου «στροφές» και, παράλληλα, τη διαφορά στους 8 πόντους (49-41), στο 28’. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα και προχωρώντας σε σωστές επιλογές στην επίθεση, έκλεισαν το 30’ στο +11 (58-47) κι αυτή τη φορά δεν ξανακοίταξαν πίσω τους. Η κατάσταση, άλλωστε, βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αφού με πρωταγωνιστές τους Λόγκαν και Καϊμακόγλου οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 64-50. Το νερό είχε μπει στο… αυλάκι, με την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ να μην επιφυλάσσει κάποια δραστική αλλαγή στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός, έχοντας σε πρώτο πλάνο την άμυνά του, δεν δυσκολεύθηκε να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν σε θέση να φανούν απειλητικοί.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Θεωνάς, Παγώνης.
Δεκάλεπτα: 15-18, 37-32, 58-47, 85-65.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Μπατίστ 3, Λόγκαν 16 (2), Σάτο 2, Π. Καλάθης, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 9, Ν. Καλάθης 13, Κυρίτσης, Σμιθ, Καϊμακόγλου 18 (2), Γιασικεβίτσιους 6 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 6, Αράπης, Άλεξιτς 5 (1), Ντούβνιακ 6 (2), Ντικούδης 19 (2), Πέτγουεϊ, Παππάς 18 (1), Γιαννακίδης 4, Καλλές 2, Τσακαλέρης 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved