Τον έβγαλε από την… Πλατεία, τον οδηγεί στην Ευρώπη! (photos+videos)

Τον έβγαλε από την… Πλατεία, τον οδηγεί στην Ευρώπη! (photos+videos)

Με δύο γκολ (29΄, 67΄), φθάνοντας αισίως τα έντεκα φέτος (ατομικό ρεκόρ), ο Κώστας Μήτρογλου οδήγησε σε ηρωική έξοδο τον χειρότερο φετινό Ατρόμητο από τη Νέα Σμύρνη (2-1) και πλέον κοιτά με τους συμπαίκτες του… Ευρώπη. O Ντιμπαλά στο 80΄ έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τον Πανιώνιο, ο οποίος αποχώρησε με πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Θάνου.

Πώς έπαιξαν

Ο δρόμος του Ατρόμητου για την Ευρώπη περνούσε από την… Πλατεία και από τη στιγμή που οι Περιστεριώτες ξεσκόνισαν τα… ΠΑΣ –ports στους Ζωσιμάδες, ο Γιώργος Δώνης δεν είχε κανέναν λόγο να χαλάσει τη συνταγή, προϊόν του ανήσυχου πνεύματός του. Το μόνο… συστατικό που άλλαξε ήταν ο Τόμας ο οποίος αντικατέστησε τον Νάστο δίπλα από τον Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας, έχοντας δεξιά τους τον Σκόνδρα, αριστερά τον Γιαννούλη και… πίσω τους τον Ράντμαν. Χρέη αμυντικών χαφ ανέλαβαν οι Σφακιανάκης, Ζουέλα, με τους Μπρίτο (αριστερά) και Δημούτσο (δεξιά) να συνθέτουν την τετράδα του κέντρου, ενώ στον νέο του ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου, βρέθηκε ο Τάτος.

Από την άλλη ο Απόστολος Μάντζιος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα και θέση στην άμυνα πήραν έτσι από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Ρόκας, Σιόβας, Πιέρ, Κούρντι, βλέποντας την πλάτη των Όμο, Ρόβα, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κούτσι, φανέλα βασικού πήραν οι Σκέμπρι (δεξιά), Γουνδουλάκης (αριστερά) και Σάμαρης (επιτελικός).

Φάνηκε στο χειροκρότημα!

Όπως και στα Γιάννινα ωστόσο, έτσι και στη Νέα Σμύρνη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μουδιασμένα  στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όχι μόνο αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά είχαν και σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη, την ίδια ώρα που οι «κυανέρυθροι» έλεγαν… ευχαριστώ και αναλάμβαναν με το καλημέρα τα ηνία της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, ο πάντα καλά φέτος οργανωμένος αμυντικά Ατρόμητος, είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ράντμαν, ακόμα και αν ο τελευταίος χρειάστηκε να υψώσει ανάστημα, αλλά και το πρώτο «STOP» στον Κούτσι - που βρήκε το μονοπάτι για την εστία του – διώχνοντας με υπερένταση σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Φιλανδού μόλις στο 3΄.

Από τη στιγμή έτσι που και η μπάλα, αφού… βαρέθηκε να κουρνιάζει στα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν σαφώς πιο ορθολογική ανάπτυξη από τους αντιπάλους τους, επιβεβαίωνε τον ελαφρών ηθών χαρακτήρα της πηγαίνοντας από τον έναν στον άλλο (αλλεπάλληλα λάθη στο χώρο του κέντρου), ενώ οι θεατές είχαν αρχίσει να σκέφτονται τον καφέ που άφησαν μισοτελειωμένο στην Πλατεία, ο Μήτρογλου - μετά τους Ηπειρώτες - ανάγκασε και εκείνους να σηκωθούν από τα καρεκλάκια τους!

Όχι για να πανηγυρίσουν, θυμίζοντάς τους περσινές καλές εποχές, ούτε για να επιστρέψουν στις καφετέριες, αλλά για να χειροκρτοτήσουν την κίνησή του να μην πανηγυρίσει ένα ακόμα σπάνιας ομορφιάς τέρμα που πετύχαινε εναντίον τους! Ο Δημούτσος στο 29΄του έστρωνε ωραία με την… αερόσολα και ο διεθνής επιθετικός με διαγώνιο σουτ, αφού έπαιζε μπιλιάρδο με το δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Σιδεράκη, έβρισκε τρύπα στη… συλλεκτική επίσκεψη  του Ατρόμητου στην αντίπαλη περιοχή.

Πριν καν καλά καλά κοπάσουν ωστόσο οι πανηγυρισμοί, ο Ράντμαν (ο οποίος έχει πιάσει από τα μαλλιά την ευκαιρία μετά τον τραυματισμό του Ιτάνζ) χρειάστηκε να βάλει για μία ακόμα φορά το χεράκι του, ώστε η ομάδα του να πάει με ψηλά το κεφάλι στα… ντουζ. Στο 31΄ ο… αμαρτωλός Κούτσι παραβίαζε για μία ακόμα φορά το άβατο της περιοχή του, για να δει όμως τον Κροάτη πορτιέρο να δικαιολογεί το ψωμί που τρώει στο Περιστέρι, διώχνοντας σε κόρνερ το σκαφτό πλασέ του.

Άναψαν τα αίματα στο… ρεμέικ!

Τι και αν οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στα αποδυτήρια για το απαραίτητο τέταρτο ξεκούρασης, επιστρέφοντας στον αγωνιστικό χώρο ήταν σαν να μην βγήκαν ποτέ, καθώς η αναμέτρηση ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε! Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αδυνατώντας ωστόσο να απειλήσουν τον κλεισμένο στα καρέ του Ατρόμητο που είχε πλέον στρογγυλοκαθίσει για τα καλά στο υπέρ του σκορ. Και οι δυο μαζί δε έκαναν φιλότιμες προσπάθειες δολοφονίας του αθλήματος σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αν η «στρογγυλή θεά» είχε στόμα, η καταλληλότερη θέση γι αυτήν θα ήταν στην εξέδρα δίπλα από τους φίλους του Πανιωνίου!

Οι τελευταίοι αναγκάστηκαν να σηκωθούν εκ νέου από τις θέσεις τους, όχι για να χειροκροτήσουν το δεύτερο τέρμα του Μήτρογλου στο 67΄, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμα φορά το ένστικτο του κίλερ, αξιοποιώντας τον ελάχιστο χώρο που βρήκε στην περιοχή του Σιδεράκη (δεν πανηγύρισε επίσης, γεννώντας έτσι σοβαρές υποψίες πως όλο το πρώτο ημίχρονο παίχτηκε και σε επανάληψη!), αλλά για να τραβήξουν τα μαλλιά τους φωνάζοντας «γκοοο….όχι» στην κεφαλιά του Όμο στο 60΄ μετά από σέντρα του Ρόκα (η οποία όμως επιβεβαίωσε απλά τη σταθερότητα του Ράντμαν), πριν τα… ξεριζώσουν για τις αποφάσεις του Θάνου, με αποκορύφωμα εκείνη να καταλογίσει φάουλ στον Φυτανίδη από τον Κούτσι, στερώντας του την ευκαιρία να βρεθεί για τρίτη φορά, αυτός, ο Ράντμαν και η εστία, αλλά και να κρατήσει στο τσεπάκι του τη δεύτερη κίτρινη στον Ζουέλα! Αποφάσεις που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο στις κερκίδες, όσο και στον «κυανέρυθρο» πάγκο, ανάβοντας τα αίματα!

Την ίδια ώρα, οι ποδοσφαιριστές του  Πανιωνίου, με την είσοδο του Μενδρινού ανέβασαν ακόμα περισσότερο ρυθμούς εντείνοντας τις προσπάθειες να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Και εκεί που ο Ατρόμητος έδειχνε πως θα αποφύγει τα… καρδιοχτύπια, τελικά όπως και κόντρα στον ΠΑΣ, δεν τα γλύτωσε, καθώς η πίεση των γηπεδούχων (και το κυνηγητό γάτας – ποντικιού) απέδωσε τελικά καρπούς στο 80΄, με τον Ντιμπαλά να κάνει του κεφαλιού του από το ύψος του πέναλτι, μετά από σέντρα του Σάμαρη. Από τη στιγμή όμως που ο Ράντμαν μετά την πρώτη, έβαλε και την τελευταία σφραγίδα στο ματς, διώχνοντας ενστικτωδώς την κεφαλιά του Όμο, ένα λεπτό πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια του αγώνα, οι Περιστεριώτες, (έστω) με νύχια και με δόντια, κράτησαν το πολυπόθητο τρίποντο, κοιτώντας για τα καλά πλέον Ευρώπη!

Μικροεπεισόδια μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, ενώ με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Σιδεράκης!

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση από το Οnsports

Διαβάστε ακόμα

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Επεισόδιο με Δώνη στη συνέντευξη Τύπου!

Δώνης: «Το πιο χυδαίο γήπεδο στην Ελλάδα»

Μάντζιος: «Ο Μήτρογλου έκανε τη διαφορά»

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{kultura}1_4d6vefpg{/kultura}

Τον έβγαλε από την… Πλατεία, τον οδηγεί στην Ευρώπη! (photos+videos)

{kultura}1_svajkw9h{/kultura}


Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved