Εκδίκηση πρόκρισης θέλει ο Ολυμπιακός (video+photos)

Εκδίκηση πρόκρισης θέλει ο Ολυμπιακός (video+photos)

Αρνητική είναι η προϊστορία του Ολυμπιακού στις αναμετρήσεις του με τη Σιένα, με τις μνήμες από τον περσινό αποκλεισμό του από το Φάιναλ Φορ να είναι ακόμα νωπές.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι Πειραιώτες καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο του συγκροτήματος του Σιμόνε Πιανιτζιάνι και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ημιτελικά της φετινής Ευρωλίγκας, σφραγίζοντας το εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη. Η μόνη διαφορά είναι πως τώρα δεν θα έχουν εκείνοι το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά η αντίπαλός τους. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς εμφανίζονται αποφασισμένοι για... εκδίκηση, ώστε να επιστρέψουν σε Φάιναλ Φορ ύστερα από την περσινή απουσία τους. Ο παράγοντας έδρας, άλλωστε, λίγη σημασία έχει όπως αποδείχθηκε και στο περσινό πάθημά τους.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί έξι φορές μέχρι στιγμής και η παράδοση είναι υπέρ της Σιένα, καθώς σε έξι αναμετρήσεις μετράει πέντε νίκες. Ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει μόνο το 89-41 του πρώτου αγώνα στα περσινά πλέι οφ, στο ΣΕΦ, με το οποίο έγινε ο πρώτος σύλλογος που κράτησε τον αντίπαλό του στους 41 πόντους στην ιστορία των προημιτελικών της Ευρωλίγκας, με τη διαφορά να αποτελεί φυσικά τη μεγαλύτερη της ιστορίας. Την ίδια στιγμή, οι Ιταλοί «κατάφεραν» ό,τι δεν είχε πετύχει κανείς άλλος στο παρελθόν: δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν σε ένα ούτε δίποντα σε ένα δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με σκορ 24-4. Επίσης, η διαφορά του πρώτου ημίχρονου (47-9) έκανε τη Σιένα την πρώτη ομάδα στην ιστορία των πλέι οφ που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -38. Το συγκρότημα του Πιανιτζιάνι, όμως, όχι απλώς αντέδρασε στη συνέχεια, αλλά κέρδισε και τα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν και πέρασε στο Φάιναλ Φορ, αφήνοντας εκτός την ελληνική ομάδα.

Η αρχή του κακού έγινε στις 5 Δεκεμβρίου του 2007, όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Σιένα στην Ιταλία για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου. Με κορυφαίους τους Γουντς (20π.), Ματσιγιάουσκας (13π.), Πρίντεζη (17π.) και Τζάκσον (21π.), οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον «φλέρταραν» με το «διπλό», αλλά το τρίποντο του Γουντς που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση δεν βρήκε στόχο και η γηπεδούχος διατήρησε αλώβητη την έδρα της. «Δήμιοι» της ελληνικής ομάδας ήταν ο νυν σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ρομέιν Σάτο (23π.), και ο «συνήθης ύποπτος», Μπούτσι Θόρντον (17π.). Στις 30 Ιανουαρίου του 2008, για την 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, οι Ιταλοί υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη εντός έδρας ήττα του εκείνης της σεζόν, με τον Τέρελ Μακ Ιντάιρ να έχει τέσσερα τρίποντα μόνο στην τελευταία περίοδο και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να ζητούν την απομάκρυνση του Ισραηλινού τεχνικού!

Αναλυτικά η προϊστορία των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τη Σιένα...

05/12/2007    Σιένα - Ολυμπιακός     Κανονική Περίοδος    86-84
30/01/2008    Ολυμπιακός - Σιένα     Κανονική Περίοδος    73-80
23/03/2011    Ολυμπιακός - Σιένα     Προημιτελικά    89-41
25/03/2011    Ολυμπιακός - Σιένα     Προημιτελικά    65-82
29/03/2011    Σιένα - Ολυμπιακός     Προημιτελικά    81-72
31/03/2011    Σιένα - Ολυμπιακός     Προημιτελικά    88-76

Εκδίκηση πρόκρισης θέλει ο Ολυμπιακός (video+photos)



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved