Η… σημαία έμεινε στον ιστό της! (photos + video)

Η… σημαία έμεινε στον ιστό της! (photos + video)

Με όνομα βαρύ σαν… ιστορία, μοιάζει καταδικασμένος να κουβαλά στην πλάτη του το πρόσφατο παρελθόν μιας ολόκληρης ομάδας. Παρόλα αυτά στα 20 χρόνια του, ο Κώστας Μανωλάς, όχι μόνο άντεξε το βαρύ φορτίο, αλλά δείχνει αποφασισμένος να κρεμάσει μόνος του τη σημαία στον «κιτρινόμαυρο» ιστό που κάποιοι βιάστηκαν να διπλώσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά 26 συνολικά χρόνια βρέθηκε στη στέγη της ΑΕΚ ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο: Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα μίας μόνο ομάδας στην καριέρα τους.

Και αυτή ήταν της ΑΕΚ, με τον πρώην αμυντικό της Ένωσης να περνάει το… κατώφλι του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στους Θρακομακεδώνες σε ηλικία 13 ετών. Από τότε πέρασαν πολλά για να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2000 σε ηλικία 38 ετών.

Στις 16 Ιουνίου του 2009, όλοι οι φίλοι του «δικέφαλου» έβλεπαν (ή νόμιζαν ότι έβλεπαν...) την ιστορία της ομάδας να… ζωντανεύει και πάλι. Ο ανιψιός του Στέλιου Μανωλά, Κώστας, υπέγραφε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τους «κιτρινόμαυρους» και ελπίδα των φίλων της ομάδας ήταν να κάνει ανάλογη καριέρα με του θείου του.

Το Onsports… θυμάται τις «κιτρινόμαυρες» στιγμές του διεθνούς με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας κάτω των 21 και αφήνει… χώρο για τις καλύτερες που, όπως ευελπιστούν οι φίλοι της Ένωσης, δεν έχουν έρθει ακόμα…

Η… δύσκολη αρχή

Έχοντας κάνει μόλις έξι συμμετοχές με τη φανέλα του Θρασύβουλου, όσο να ναι ο Κώστας Μανωλάς δεν είχε αφήσει αρκετά στοιχεία για το αν μπορεί να φανεί αν θα κάνει μεγάλη καριέρα. Η ΑΕΚ, όμως, πήρε το ρίσκο στις 16 Ιουνίου του 2009 και τον απέκτησε από την ομάδα της Φυλής, με τον θείο του, Στέλιο Μανωλά που ήταν τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, να παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με την ομάδα που υποστηρίζω. Ελπίζω να γίνω θρύλος για τον σύλλογο, όπως έγινε και ο θείος μου και να τελειώσω εδώ την καριέρα μου», ήταν τα πρώτα του λόγια μόλις υπέγραψε.

Στο πρώτο εξάμηνο στην ομάδα, δεν είχε συμμετοχές και έκανε το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ, όπου η Ένωση πραγματοποίησε μία από τις καλύτερές της εμφανίσεις εκείνης της σεζόν, επικρατώντας 3-0. Ο Μανωλάς, ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του παιχνιδιού και αναδείχθηκε MVP λέγοντας μετά το τέλος του με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ένα όνειρο να παίζω για την ομάδα που αγαπάω».

Αυτή όμως, ήταν μόνο η αρχή για το νεαρό αμυντικό, καθώς μέχρι το τέλος της σεζόν αγωνίστηκε δέκα φορές, μαζεύοντας πέντε βραβεία του MVP.

Το πρώτο γκολ

Με το πρωτάθλημα να έχει καταλήξει στα χέρια του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ διεκδικούσε τη 2η θέση ενάντια στους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε την πρώτη θέση στα play-off και για την τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με στόχο την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» στις 30 Μαΐου επικράτησαν 2-1, με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα της καριέρας του. Έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στο ζυγωματικό μόλις στο 1’ της αναμέτρησης, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 4’ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 15’ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και αρνήθηκε να φύγει από το γήπεδο και να πάει στο νοσοκομείο, πριν τελειώσει η αναμέτρηση, παρά την αντίθετη άποψη του θείου του.

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Έχοντας δώσει θετικά δείγματα με τις πρώτες του εμφανίσεις με την ΑΕΚ, ο Κώστας Μανωλάς, κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων της Ευρώπης, όπως είναι οι Τζένοα, Ουντινέζε, Χετάφε και Σάλκε. Στη δεύτερή του σεζόν στη ομάδα, εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχός της.

Απέναντι στη Χάιντουκ Σπλιτ στην Κροατία, πέτυχε το πρώτο του Ευρωπαϊκό τέρμα, βοηθώντας την ΑΕΚ να πάρει μία σημαντική νίκη με 3-1.  Η συνέχεια, ήταν ανάλογη, σκοράροντας και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Λάρισα εκτός έδρας, όπου η Ένωση θριάμβευσε επικρατώντας 4-0.

Η συνύπαρξή του στην άμυνα, μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα, τον βοήθησε αρκετά, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος με δηλώσεις του. «Είναι τιμή για μένα να παίζω δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή. Έχω βελτιωθεί αρκετά και έχω γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής. Η εμπειρία του με βοηθάει να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου και να παίρνω σωστές αποφάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Το πρώτο… χρυσό!

Στις 30 Απριλίου του 2011, ο Κώστας Μανωλάς, πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του και βοήθησε την αγαπημένη του ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες, ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια. Στον τελικό με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όπου η Ένωση επικράτησε 3-0.

«Είναι όνειρο να κερδίσω ένα τρόπαιο με την ομάδα που υποστηρίζω από μικρό παιδί και ελπίζω να έρθουν αρκετοί τίτλοι στη συνέχεια», είπε ο Κώστας Μανωλάς, που τελείωσε τη δεύτερή του σεζόν με 36 εμφανίσεις και τρία τέρματα.

Φέτος, στο… κύκνειο άσμα του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, πέτυχε το γκολ της νίκης απέναντι στον Πανιώνιο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, αφιερώνοντας το γκολ στον Ισπανό τεχνικό. Με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο, διατήρησε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα και πέτυχε το δεύτερό του Ευρωπαϊκό τέρμα και πάλι σε εκτός έδρας νίκη με 3-1, απέναντι στην Στουρμ Γκρατς αυτή τη φορά.

Η ανανέωση και το… φιάσκο!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Κώστα Μανωλά για τρία ακόμα χρόνια! Υπό αυτές τις συνθήκες ο ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου» θα έμενε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2014…

Μπορεί όμως η διοίκηση να εξέδωσε ολόκληρη ανακοίνωση, ωστόσο ο 20χρονος αμυντικός δεν έβαλε ποτέ την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, καθώς δεν υπήρχαν οι 150.000 που χρειαζόντουσαν για προκαταβολή, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στην ομάδα της καρδιάς μου και αποτελεί τιμή για μένα που θα φορώ τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια. Χάρηκα που ο πρόεδρος εκτίμησε την αγωνιστική μου αξία, την αξία που έχει το όνομά μου για την ΑΕΚ, αλλά και την προσωπικότητά μου. Στόχος μου τώρα είναι να γίνω αρχηγός της ομάδας και να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπως έκανε και ο θείος μου όταν ήρθε στην ΑΕΚ», είχε πει ο ίδιος τότε και δεν παραστράτησε…

Ακόμα και αν χρειάστηκε να παιχθούν πολλά επεισόδια, φαρσοκωμωδίες και… δράματα στο σίριαλ της μεταγραφής του στη Ντνιέπρ. Το ουκρανικό ποδόσφαιρο δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να εγκλωβίσει τα όνειρα του, πνίγοντας το πηγαίο ταλέντο του και μάλιστα εις βάρος της αγαπημένης του ΑΕΚ…

Ένας… Μανωλάς άλλωστε δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί αυτό, ενώ το δροσερό αεράκι που κάνει μια σημαία να κυματίζει είναι άλλωστε πάντα πιο γλυκό…

Η… σημαία έμεινε στον ιστό της! (photos + video)



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved