Με υπογραφή Σπανούλη στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός (photos+video)

Με υπογραφή Σπανούλη στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός (photos+video)

Στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, για έβδομη διαδοχική χρονιά, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 88-81 της Γαλατάσαραϊ, στο ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν συνεπείς στο ραντεβού τους με την ιστορία και, με το Βασίλη Σπανούλη να «μιλάει» στα κρίσιμα σημεία, πανηγύρισαν την πολυπόθητη νίκη επί της τουρκικής ομάδας, που βρέθηκε εξ αρχής να κυνηγάει στο σκορ και τα ξεσπάσματά της δεν θα μπορούσαν να αποδειχθούν αρκετά για να φύγει με το «διπλό» από το «καυτό» ΣΕΦ κόντρα στους ψυχωμένους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο αρχηγός έκανε… λίγο από όλα στο παρκέ, με 20 πόντους, οκτώ ασίστ, τέσσερα κλεψίματα, τρία ριμπάουντ και ένα κόψιμο.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ τη Σιένα, στο «ριμέικ» των περσινών προημιτελικών, με τη διαφορά πως φέτος θα έχει μειονέκτημα έδρας. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 20 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου, με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου) να κρίνεται στις τρεις νίκες (best of 5).

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αφού παίζοντας εκπληκτική άμυνα προηγήθηκε με 20-10, έξι λεπτά μετά την έναρξη της πρώτης περιόδου, δείχνοντας αποφασισμένο να διαλύσει κάθε όνειρο των Τούρκων για το «διπλό» πρόκρισης. Η τριάδα των Σπανούλη, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ ήταν ασταμάτητη κι έχοντας από έξι πόντους έκαστος βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα τους να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο νούμερο (24-14 στο 8’). Μέχρι εκείνο το σημείο ο πρώην «ερυθρόλευκος», Τζαμόν Λούκας, ήταν η μοναδική απειλή για το καλάθι του Ολυμπιακού, οι παίκτες του οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό.

Το συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι μπήκε «υποψιασμένο» στο δεύτερο δεκάλεπτο και περιορίζοντας τα ατού του Ολυμπιακού κατάφερε να τρέξει σερί 8-2 και να μειώσει σε 26-22. Ταυτόχρονα, ο Αλντεμίρ με 6 πόντους έκανε ζημιά στην άμυνα των γηπεδούχων, που αποσυντονίστηκαν. Ο Χάινς ήταν ο παίκτης που έδωσε κάποιες λύσεις στους Πειραιώτες, αφού με πέντε προσωπικούς πόντους του «κράτησε» την ομάδα του μπροστά στο σκορ (34-28 στο 17). Ωστόσο, ήταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα τόσο οι Τούρκοι έβρισκαν ολοένα και περισσότερο τα πατήματά τους στο παρκέ, με αποτέλεσμα να μειώσουν στο τρίποντο (36-33) στο 18’. Κύριοι εκφραστές του επιθετικού παιχνιδιού της Γαλατά ήταν, πέραν του Γκόρντον, οι Σιπ και Άντριτς. Οι τρεις τους δημιούργησαν αρκετούς μπελάδες στους Πειραιώτες, οι οποίοι στηρίχθηκαν και πάλι στον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες τους έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθούν με 43-35 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν αποφασισμένοι να χτίσουν διαφορά ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο και με μπροστάρη το Γιώργο Πρίντεζη προηγήθηκαν και πάλι με +10 (48-38). Ο Σπανούλης συνέχισε να καθοδηγεί επιθετικά τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως ο Οκτάι Μαχμούτι προσάρμοσε πάνω του τα αμυντικά πλάνα του. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τους Τούρκους στο 23’, όταν είδαν τον Τζαμόν Γκόρνταν να πέφτει θύμα τραυματισμού και να εγκαταλείπει το παρκέ. Το γεγονός δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Ολυμπιακός, που προηγήθηκε με 54-43 στο 25ο λεπτό, θέτοντας γερές βάσεις για την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Λάκοβιτς πήρε την ομάδα του στις πλάτες του και με δικές του ενέργειες η Γαλατά μείωσε στον πόντο (54-53 στο 28’), με τον ίδιο να φθάνει τους 10 πόντους. Ωστόσο, η αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Με τους Λο και Πρίντεζη να βρίσκουν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι ξέφυγε εκ νέου στο +11 (64-53), ένα λεπτό μετά, «τιμωρώντας» την άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την ελληνική ομάδα να προηγείται με 67-58, έχοντας σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να μειώσουν τη διαφορά και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού και πέντε λεπτά πριν από το φινάλε μείωσαν σε 75-68. Με τους Χάινς και Άντιτς να κάνουν σπουδαία δουλειά στις δύο ρακέτες και τους Πρίντεζη, Σπανούλη και Λο να δίνουν την απαραίτητη ώθηση, όμως, ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπέρ του διαφορά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μάλιστα, ολοκληρώνοντας την ηγετική εμφάνισή του, με προσωπικές ενέργειες άνοιξε και πάλι την ψαλίδα στο +11 (83-72), με τους Πειραιώτες να σφραγίζουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας με το τελικό 88-81.

Διαιτητές: Αρτεάγκα, Τσέρεμπουκ, Μπούλτο.
Δεκάλεπτα: 24-14, 43-35, 67-58, 88-81.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 8, Σπανούλης 20 (3), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 3, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4, Λο 14 (1).
Γαλατάσαραϊ (Μαχμούτι): Σιπ 12 (3), Λάκοβιτς 12 (2), Κοκσάλ, Σούμπερτ 11 (3), Άντριτς 15, Γιλντιρίμ 2, Αλντεμίρ 10, Λούκας 13 (1), Αρσλάν 3, Οζέρ 3, Σάβοβιτς.

Θυμηθείτε μέσω του live του Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γαλατασαράι.

Με υπογραφή Σπανούλη στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός (photos+video)



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved