Υποτονική η Εθνική, παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στο Βέλγιο

Υποτονική η Εθνική, παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στο Βέλγιο

Εκατό μέρες πριν την έναρξη του EURO, η Εθνική ομάδα της χώρας μας αναδείχθηκε ισόπαλη, με σκορ 1-1, στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο το Βέλγιο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν υποτονική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το γκολ. 

Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι, πριν την προετοιμασία της για το EURO, η Εθνική παρουσιάστηκε υποτονική και έτσι παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στο Βέλγιο. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ήταν εκτός ρυθμού και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.

Αντίθετα, οι Βέλγοι (οι οποίοι το τελευταίο μισάωρο αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο), ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δημιούργησαν σαφώς περισσότερες ευκαιρίες. Στα αξιοσημείωτα θα μπορούσε να συμπεριλάβει κανείς το ντεμπούτο των Καρνέζη και Φορτούνη, καθώς επίσης και το τυχερό γκολ του Σαλπιγγίδη.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο των κινήσεων. Μόλις στο 7’ ο Κατσουράνης έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα, το οποίο, όμως, δεν είχε τύχη, αφού πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα (9’), όταν ο Γκέκας εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο το λάθος γύρισμα του Λόμπαερτς και στη συνέχεια «έσπασε» την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, με εξουδετερωμένο τον Μινιολέ, έδωσε με ωραίο πλασέ, το προβάδισμα στην Εθνική ομάδα της χώρας μας (1-0).

Το γρήγορο γκολ έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία των παικτών του Φερνάντο Σάντος, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν αυτό που λέμε ότι έδωσε «φτερά» στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική δημιούργησε άλλη μια ευκαιρία (17’ )με πρωταγωνιστή τον Μανιάτη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε μόλις άουτ.

Κάπου εκεί η… ζυγαριά έγειρε προς την πλευρά των Βέλγων, οι οποίοι με σωστή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησαν, με οργανωμένες επιθέσεις να πατήσουν την περιοχή του Καρνέζη. Η Εθνική απάντησε με πίεση ψηλά, γεγονός που λειτούργησε ανασταλτικά στις επιθετικές προσπάθειες των «κόκκινων διαβόλων».

Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι, παρ’ όλα αυτά, κατάφεραν να προηγηθούν από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αζάρ, από τα δεξιά, ο Κομπανί έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Τσάντλι με ωραία κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Καρνέζη (1-1).

Οι Βέλγοι λίγο έλειψαν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, καθώς στο 36’ δημιούργησαν την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από κάθετη πάσα του Αζάρ, ο Βερμάλεν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Εθνικής, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη άξια αναφοράς φάση, καθώς αμφότερες οι ομάδες φάνηκε ότι θέλουν να πάνε στα αποδυτήρια για κάποιες ανάσες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για τον Φερνάντο Σάντος, καθώς στη θέση των Σαλπιγγίδη, Τοροσίδη και Μανιάτη πέρασαν οι Φορτούνης, Καραγκούνης και Κυριάκος Παπαδόπουλος, αντίστοιχα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Παπασταθόπουλος και έτσι στο κέντρο να μείνουν οι δύο Παπαδόπουλοι.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι από την εικόνα του αντίστοιχου τελευταίου του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Βέλγοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο των κινήσεων και να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο δεύτερο γκολ.

Στη συνέχεια και αφού οι Βέλγοι έμειναν με δέκα παίκτες (61’), λόγω αποβολής (με απευθείας κόκκινη, λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος στον Παπασταθόπουλο)του Λόμπαερτς, ο Σάντος έριξε στη «μάχη» τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Φωτάκη. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πέρασε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και ο Φορτούνης, έτσι, αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκέκα.

Ακόμα και έτσι, όμως, δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της Εθνικής, ενώ γι’ αυτό βοήθησε και η δυνατή βροχή που έπιασε στα μέσα του ημιχρόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία (71’) στα καρέ του Μινιολέ, πρωταγωνιστής ήταν ο Βερμάελεν, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει με το κεφάλι προς τα πίσω, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Βελγίου σε εκτίναξη για να μην καθίσει η μπάλα στα δίχτυα του.

Λίγο αργότερα (77’) ο Πορτογάλος τεχνικός, στην προσπάθειά του να δώσει περισσότερες ανάσες στην επιθετική τριπλέτα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αθανασιάδη, στη θέση του Σαμαρά. Τρία λεπτά μετά (80’), η Εθνική απείλησε για πρώτη φορά, αλλά το σουτ του Κατσουράνη κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Την ίδια τύχη είχε και αυτό του Φορτούνη ένα λεπτό αργότερα (81’). Λίγο πριν το τέλος, πέρασε και ο Φετφατζίδης (στη θέση του Γκέκα), αλλά και αυτός, με την σειρά του, δεν κατάφερε να φανεί… 

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, το pregame και την εξέλιξη της αναμέτρησης Ελλάδα - Βέλγιο

Διαβάστε ακόμα: 

Σάντος: «Πρέπει να διορθωθούμε στη δημιουργία φάσεων»

Κατσουράνης: «Ήμασταν… άχρωμοι»

Σαμαράς: «Θα μπορούσαμε καλύτερα»

Γκέκας: «Θα είμαστε έτοιμοι στο Euro»

«Κατάσκοποι» στο Παγκρήτιο

Έπιασε τις 115 συμμετοχές και συνεχίζει ο Καραγκούνης


Υποτονική η Εθνική, παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στο Βέλγιο



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved