Μακάμπι ετοιμάσου, Πόλη στρώσε τα χαλιά σου!

Μακάμπι ετοιμάσου, Πόλη στρώσε τα χαλιά σου!

Με την καρδιά του πρωταθλητή να «μιλάει» στα κρίσιμα σημεία, ο Παναθηναϊκός άλωσε το Καζάν, επικρατώντας με 68-63 της Ούνιξ.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησαν με το… σπαθί τους την πρωτιά του έβδομου ομίλου, κατά συνέπεια θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το εμπόδιο της οποίας θα πρέπει να ξεπεράσουν για να περάσουν στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στη Βαρκελώνη. Οι Ισραηλινοί τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του όγδοου ομίλου, πίσω από την αήττητη Μπαρτσελόνα, και σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ομάδα του παρελθόντος.

Είναι η πρώτη φορά για τους «πράσινους» που μετά την κατάκτηση του τίτλου καταφέρνουν να προκριθούν στην 8άδα! Την πρόκριση εξασφάλισε και η Ούνιξ, μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο Μιλάνο από την Αρμάνι. Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους οδήγησαν επιθετικά τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το κρίσιμο τρίποντο, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι επί της ουσίας «καθάρισαν» τη νίκη, ένα λεπτό πριν από το φινάλε (61-66), ήρθε διά χειρός Καϊμακόγλου.

Με το δίδυμο των Μακάρτι και Ουίλκινσον να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, η Ούνιξ προηγήθηκε με 12-10 στο 5ο λεπτό, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα του Λόγκαν, ο οποίος πρόλαβε να σημειώσει με το… καλημέρα πέντε πόντους. Η πρώτη περίοδος εξελίχθηκε εξαιρετικά αμφίρροπα, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 22-21 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου κυρίως χάρη στις ενέργειες των Δημήτρη Διαμαντίδη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που χτύπησαν την άμυνα της Ούνιξ από την περιφέρεια.

Το ξεκίνημα των πρωταθλητών Ευρώπης στη δεύτερη περίοδο ήταν εντυπωσιακό, αφού -με τους Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους να εκτελούν- έτρεξαν σερί 5-0 και προηγήθηκαν με 27-21. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και με καλάθι του Βουγιούκα ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (21-29), αν και το δυσάρεστο για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε να κάνει με τον τραυματισμό του διεθνούς σέντερ, που αποσύρθηκε άμεσα στον πάγκο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πάντως, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αναζητούν λύσεις στο σκοράρισμα από τους Μακάρτι, Ντόμερκαντ και Ουίλκινσον.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την απόδοσή του και με το Γιασικεβίστιους να «σκοτώνει» τους Ρώσους από τα 6,75μ., έχοντας 2/2 τρίποντα, προηγήθηκε με 36-27, δυόμισι λεπτά πριν από το ημίχρονο. Σημαντική σε αυτό το διάστημα ήταν και η παρουσία του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος πρόσφερε έξι πόντους χτυπώντας την Ούνιξ στη ρακέτα. Ωστόσο, μετά τον Ίαν Βουγιούκα (ο τραυματισμός του οποίου δεν αποδείχθηκε σοβαρός, αφού επανήλθε λίγο αργότερα στο παρκέ), οι «πράσινοι» έχασαν προς στιγμήν και τον Αμερικανό, που επίσης χτύπησε! Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι Ρώσοι, που με τρίποντο και βολή του Ντόμερκαντ κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα υπολειπόμενοι μόλις με δύο πόντους (38-40).

Το θετικό για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν πως και ο τραυματισμός του Μπατίστ δεν αποδείχθηκε σοβαρός κι έτσι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον χρησιμοποίησε κανονικά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Με τον Μπατίστ στην πεντάδα του, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα, με 46-42, στο 25’. Ο Σέρβος τεχνικός, μάλιστα, έδωσε εντολή στους παίκτες του να τον τροφοδοτήσουν με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα στη ρακέτα και ο Αμερικανός δεν τον απογοήτευσε, αφού φθάνοντας τους 10 προσωπικούς πόντους έδωσε προβάδισμα έξι πόντων (42-48) στην ομάδα του και, παράλληλα, φόρτωσε με το τέταρτο φάουλ το Βερεμένκο.

Παρά τις λύσεις που έδωσε στο σκοράρισμα στους γηπεδούχους ο Ντόμερκαντ, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διατήρησε το προβάδισμα και προηγήθηκε με 52-48 στο 30ό λεπτό, δείχνοντας να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η Ούνιξ προσπάθησε να φανεί απειλητική στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά ο Μάριτς με τέσσερις διαδοχικούς πόντους βοήθησε τα μέγιστα την ελληνική ομάδα να κρατηθεί μπροστά στο σκορ (53-59). Με τον ίδιο να συνεχίζει να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι και να φθάνει τους 8 πόντους, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 34ο λεπτό με 61-55.

Έχοντας φτάσει τους 19 πόντους, ο Ντόμερκαντ προσπαθούσε να κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό, αλλά οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα, ασχέτως εάν δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Η Ούνιξ έγινε πιο απειλητική από ποτέ όταν με τον Γκριρ μείωσε σε 63-61, τρία λεπτά πριν από το φινάλε, όμως σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Καϊμακόγλου, ο οποίος με βόμβα τριών πόντων έγραψε το 66-61, δίνοντας παράσταση νίκης στην ομάδα του. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους Ρώσους, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ψύχραιμοι στο φινάλε και πανηγύρισαν το «διπλό» κορυφής.

Διαιτητές: Λαμόνικα, Μπολτάουζερ, Λάτισεβς
Δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68.
Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7 (1), Σαβρασένκο, Μακάρτι 11 (1), Τζαβάι 10, Ντόμερκαντ 19 (4), Ουίλκινσον 10 (2).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Λόγκαν 7 (1), Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9 (2), Βουγιούκας 2, Καλάθης, Σμιθ 3 (1), Καϊμακόγλου 8 (2), Γιασικέβιτσιους 10 (2).

Θυμηθείτε live την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στην Ούνιξ και τον Παναθηναϊκό μέσω του Onsports…

Μακάμπι ετοιμάσου, Πόλη στρώσε τα χαλιά σου!



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved