Η ΑΕΚ που «τρώει» τα παιδιά της (photos)

Η ΑΕΚ που «τρώει» τα παιδιά της (photos)

Ο Κώστας Μανωλάς γίνεται ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που αποχωρεί χωρίς να αφήσει σημαντικά χρήματα στην ομάδα. Το Onsports κάνει αναδρομή στα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν για… άλλες πολιτείες χωρίς σημαντικό αντίτιμο.

Θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στην Ουκρανική Ντνιέπρ. Ο Έλληνας αμυντικός βρίσκεται καθ’οδόν για την χώρα του Ανατολικού μπλοκ με την ΑΕΚ να λαμβάνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι είναι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης που φεύγουν από την ομάδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων της χωρίς η ομάδα να λάβει κάποιο ποσό που να την αφήνει ικανοποιημένη.

Βλέπετε, η διοίκηση προτιμά να κινείται στη μετριότητα ο «δικέφαλος» στο αγωνιστικό κομμάτι, παρά να εξασφαλίσει την παραμονή σημαντικών ποδοσφαιριστών για να της δώσουν το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι παραπάνω από απλά μία συμμετοχή στα play-off.

Το Onsports σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που άφησαν αρκετά χρήματα στην ομάδα και αυτούς που αποχώρησαν ελεύθεροι. Με μία γρήγορη ματιά, καταλαβαίνει κανείς, πως όσο βρισκόταν στην προεδρία της ομάδας ο Ντέμης Νικολαΐδης τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν, καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ φρόντιζε να αφήνει παρακαταθήκη κάποια εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση των παικτών που πουλούσε.

Η αρχή του… κακού ξεκίνησε τη σεζόν 2010-11. Τότε αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αποχώρησαν χωρίς ο σύλλογος να πάρει κάτι ως αντάλλαγμα. Ο Γκουστάβο Μαντούκα είναι ο ηγέτης του ΑΠΟΕΛ στη «μαγική» του πορεία μέχρι τους «16» του Champions League και στην τωρινή ΑΕΚ θα μπορούσε να την οδηγήσει στις επιτυχίες. Η τότε διοίκηση όμως, αποφάσισε να μην του προσφέρει καν νέο συμβόλαιο και έτσι ο Βραζιλιάνος μέσος αποχώρησε για την Κύπρο.

Την ίδια σεζόν, αποφασίστηκε να αποχωρήσει και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Το «παχυλό» συμβόλαιο του Σουηδού αμυντικού, ήταν ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του στη Σέλτικ ως ελεύθερος και αυτός. Το πρώτο τεράστιο έγκλημα της διοίκησης της ΑΕΚ, έγινε τον Ιανουάριο εκείνης της σεζόν.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον «δικέφαλο» για τρία χρόνια. Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή μόνο αληθής δεν ήταν, καθώς ο Γαλοαλγερινός επιθετικός συνεχίζει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, χωρίς η ΑΕΚ να πάρει έστω ένα ευρώ, παρά του ότι είχε δώσει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της για την απόκτησή του.

Με αρκετά όνειρα, ξεκίνησε η καριέρα του Παναγιώτη Ταχτσίδη στην ΑΕΚ. Στην περίπτωσή του όμως, το λάθος δεν ήταν μόνο της ομάδας, αλλά και δικό του, καθώς αποφάσισε να μείνει εκτός συλλόγου μέχρι να πάρει τη μεταγραφή του για την Τζένοα.

Το προηγούμενο καλοκαίρι έγινε η… ολοκληρωτική διάλυση της ανταγωνιστικής ΑΕΚ. Η… παρέα της Αργεντινής που τόσο πολύ… ενοχλούσε αρκετούς αποχώρησε με την Ένωση να μένει σε ρόλο… κομπάρσου στο πρωτάθλημα. Μόνο ο Ιγκνάσιο Σκόκο έφερε χρήματα στην ΑΕΚ, με την Αλ Αϊν να προσφέρει 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του. Κατά τα άλλα, οι Σεμπάστιαν Σάχα και Ίσμαελ Μπλάνκο αποχώρησαν ως ελεύθεροι.

Ο στυλοβάτης του κέντρου, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ αποχώρησε και αυτός έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ, ωστόσο ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής επικαλέστηκε οικογενειακά προβλήματα, κάτι που έγινε σεβαστό από τη διοίκηση.

Τα χειρότερα όμως, ήρθαν στα μέσα της σεζόν. Η αρχή έγινε με τον Σάββα Γκέντσογλου. Ο νεαρός μέσος αποφάσισε να μείνει εκτός ομάδας λόγω των αρκετών οφειλών της ΑΕΚ προς το πρόσωπό του. Αντί η διοίκηση να φροντίσει να πληρώσει τον Γκέντσογλου, έμεινε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι βρήκε ομάδα και γλίτωσε τα χρήματα που θα του έδινε, με τον διεθνή με την ομάδα νέων της Ελλάδας να συνεχίζει την καριέρα του στη Σαμπντόρια.

Η συνέχεια, ήρθε με τον Χουάν Κάλα, ο οποίος ενώ είχε συμφωνηθεί να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, δόθηκε πίσω στη Σεβίλλη καθώς υπήρχαν αρκετά χρήματα που δεν είχε πληρωθεί. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Νέιθαν Μπερνς ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Το… τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με τον Κώστα Μανωλά. Για να ανανεώσει τη συνεργασία του ο νεαρός αμυντικός για ακόμα τρία χρόνια, χρειαζόντουσαν 150.000 ευρώ.

Και όμως, η διοίκηση δεν φρόντισε κάτι τέτοιο, και ο Μανωλάς βρίσκεται καθ’οδόν για την Ουκρανία με την ΑΕΚ να παίρνει μόλις 300.000 από έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να φέρει αρκετά περισσότερα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

2008-09

ΟΝΟΜΑ

ΠΟΣΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Ντάνιελ Τόζερ

1.300.000

Γκενκ

Ριβάλντο

880.000

Μπουντιονκόρ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

3.300.000

Τζένοα

 

2009-10

ΟΝΟΜΑ

ΠΟΣΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Περπαρίμ Χετεμάι

Ελεύθερος

Τβέντε

Εντίνιο

800.000

Μάλαγα

Σωτήρης Κυργιάκος

2.200.000

Λίβερπουλ

             

2010-11

ΟΝΟΜΑ

ΠΟΣΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Γκουστάβο Μαντούκα

Ελεύθερος

ΑΠΟΕΛ

Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς

Ελεύθερος

Σέλτικ

Ραφίκ Τζεμπούρ

Ελεύθερος

Ολυμπιακός

Παναγιώτης Ταχτσίδης

170.000

Τζένοα

 

2011-12

ΟΝΟΜΑ

ΠΟΣΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Σεμπάστιαν Σάχα

Ελεύθερος

Ρασίνγκ

Ίσμαελ Μπλάνκο

Ελεύθερος

Σαν Λουίς

Σάββας Γκέντσογλου

Ελεύθερος

Σαμπντόρια

Νέιθαν Μπερνς

Ελεύθερος

Ιντσεόν Γιουνάιτεντ

Ιγκνάσιο Σκόκο

2.400.000

Αλ Αΐν

Πάπα Μπούμπα Ντιόπ

220.000

Γουέστ Χαμ

Χουάν Κάλα

Ελεύθερος

Σεβίλλη

Κώστας Μανωλάς

300.000

Ντνιέπρ

 Διαβάστε ακόμα:

Αναχώρησε για Ουκρανία ο Μανωλάς



Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved