Προπόνηση ενόψει Ούνιξ για Παναθηναϊκό στα Ιλίσια

Προπόνηση ενόψει Ούνιξ για Παναθηναϊκό στα Ιλίσια

Σε δυνατή προπόνηση, εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης στο Καζάν με την Ούνιξ, εξελίχθηκε για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρησή του στα Ιλίσια.

Με ατού την άμυνα και κυριαρχώντας απόλυτα στην επανάληψη, οι πρωταθλητές Ευρώπης έφθασαν σε άνετη νίκη επί του Ηλυσιακού με 90-58 και πλέον στρέφουν εξολοκλήρου την προσοχή τους στον «τελικό» με τους Ρώσους, στον οποίο θα παιχθεί η πρωτιά του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσίασαν πολυφωνία στο σκοράρισμα, έχοντας αρκετούς παίκτες σε καλή ημέρα. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν, ο Ίαν Βουγικούκας και ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικοί, δίνοντας σημαντικές λύσεις στην επίθεση, ενώ από εκεί και πέρα πολύ καλή ήταν και η απόδοση των Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου. Το παιχνίδι εξελίχθηκε τόσο εύκολα για τον Παναθηναϊκό που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε μέχρι και την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Δημήτρη Διαμαντίδη, ξεκουράζοντάς τον εν όψει Καζάν. O χρόνος μοιράστηκαν σε όλους τους παίκτες κι άπαντες χρίστηκαν σκόρερ. Από τον Ηλυσιακό, μετά το Χάρντινγκ Νάνα (20π.) το... χάος!

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φρόντισε να μπει δυνατά στο παρκέ και να μη δώσει το παραμικρό δικαίωμα στον Ηλυσιακό. Με βασικό «όπλο» την πολύ καλή άμυνα και τον Ντέιβιντ Λόγκαν να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 22-14 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στη δεύτερη περίοδο. Παρουσιάζοντας την ίδια συνέπεια στην άμυνα, έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι στους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα με την τριάδα των Γιασικεβίτσιους, Περπέρογλου και Νικ Καλάθη να οδηγεί στο σκοράρισμα προηγήθηκαν με 39-24, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Με εξαίρεση το Χάρντινγκ Νάνα, το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη δεν είχε λύσεις στο σκοράρισμα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα προηγήθηκε με 44-35 στο ημίχρονο.

Η κατάσταση απλοποιήθηκε για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην επανάληψη. Με τους Μάριτς και Σμιθ να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα και την άμυνα να συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς, οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» επί της ουσίας από νωρίς την υπόθεση κατάκτησης του ροζ φύλλου αγώνος, ξεφεύγοντας με διαφορά 27 πόντων στο 28’ (38-65). Ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να κυριαρχούν σε όλους τους τομείς πάνω στο παρκέ, κλείνοντας το 30’ στο 74-44. Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τους φιλοξενούμενους να μη βγάζουν το πόδι από το… γκάζι, ήταν φανερό άλλωστε πως δεν ήθελαν να δώσουν την παραμικρή «ανάσα» στους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη, που μοιραία παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους, γνωρίζοντας βαριά εντός έδρας.

Διαιτητές: Μάνος, Γκούμας, Δεσλής
Δεκάλεπτα: 14-22, 35-44, 44-74, 90-58.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός 5 (1), Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 1, Στεφάνοφ 9 (3), Νάνα 20, Χατζής 2, Αποστολίδης 3 (1), Τόμπσον 9 (3), Κοχαντάρεβιτς, Κασελάκης 4, Τσαπρούνης, Τσιάκος 5 (1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 11, Περπέρογλου 9 (3), Μπατίστ 2, Λόγκαν 17 (1), Σάτο 3 (1), Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 11, Καλάθης 11 (2), Σμιθ 6, Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 8 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξή της μέσα από το liveαπό το Onsports.

Ομπράντοβιτς: «Παίξαμε σοβαρά»



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved