Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός (photos)

Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός (photos)

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, με 85-66.

Για τριάντα λεπτά οι Πειραιώτες ήταν νωθροί κι έδιναν συνεχώς το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά στην τελευταία περίοδο με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Πρίντεζη ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Με το δίδυμο των Σπανούλη - Ντόρσεϊ να ηγείται στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς προηγήθηκε με 9-7 στο 6ο λεπτό. Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να στηριχθούν στην τριάδα των Ντέιβις, Μπόγρη και Κρούσιτς και χάρη σε αυτούς κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ με τον Ολυμπιακό, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (22-20). Οι Πειραιώτες, πάντως, κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτοπορία κι αυτό το χρωστούν στις επιθετικές ενέργειες του Ντόρσεϊ (9π.), αν και η απόδοση της ομάδας συνέχισε να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, δίνοντας το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να μη χάσουν την επαφή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τις προσπάθειες του Πρίντεζη, ο οποίος ήρθε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή διατηρήθηκαν σε απόσταση βολής από τους γηπεδούχους, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με τον Ολυμπιακό να έχει ισχνή διαφορά με 44-39.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισε να παρουσιάζει το ίδιο νωθρό πρόσωπο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου, δίνοντας το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να μένουν κοντά στο σκορ (52-46 στο 26’). Μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή σε αυτό το διάστημα ήταν ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος με 13 πόντους οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο σκοράρισμα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στις επιθετικές εξάρσεις του Άντιτς και του Παπανικολάου, για να προηγηθεί με 54-48 στο 28ο λεπτό.

Ό,τι δεν έκανε σε ολόκληρο τον προηγούμενο διάστημα του αγώνα ο Ολυμπιακός φρόντισε να το κάνει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ουσιαστικά, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς σοβαρεύτηκε, πήγε σε πιο λογικές επιλογές στην επίθεση και κατάφερε να «καθαρίσει» τη νίκη. Με την τριάδα των Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου να ηγείται της προσπάθειας, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν ουσιαστικά το παραμικρό πρόβλημα στην τελευταία περίοδο, αφού οι Θεσσαλονικείς ξέμειναν από λύσεις στην επίθεση. Έτσι, χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα μέχρι το φινάλε, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στην αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Καλδίρης, Ταρενίδης.
Δεκάλεπτα: 22-20, 44-39, 50-32, 85-66.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 6, Άντιτς 6 (1), Σπανούλης 15 (1), Ντόρσεϊ 10, Πελεκάνος 3, Παπαδόπουλος 4, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8, Κατσίβελης 4.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Μαυραειδής 1, Κεϊρούς 4, Ταπούτος 9, Τσαϊρέλης 6, Ντέιβις 8 (1), Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης 2, Μπόγρης 8, Μόλντροου 9, Βεργίνης 15 (2), Δήμας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved