Σάντος: «Αν θέλω να είμαι ομοσπονδιακός, θα μείνω...»

Σάντος: «Αν θέλω να είμαι ομοσπονδιακός, θα μείνω...»

«Βόμβα» πέταξε αναφορικά με το μέλλον του ο Φερνάντο Σάντος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, το θέμα θα είναι αν θέλω εγώ να είμαι ομοσπονδιακός, τότε θα μείνω στην Ελλάδα», αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα – Πρώτη κλήση για Καρνέζη, επέστρεψε ο Χριστοδουλόπουλος για το φιλικό με το Βέλγιο

Ο Φερνάντο Σάντος… ταρακούνησε τους πάντες με την ατάκα που πέταξε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού παιχνιδιού της Εθνικής με το Βέλγιο στο Ηράκλειο την Τετάρτη (29/02). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε πως αν αποφασίσει να συνεχίσει να είναι προπονητής Εθνικού συγκροτήματος, τότε θα συνεχίσει να είναι στον πάγκο της Εθνικής.

Δεδομένου ότι ο Πορτογάλος υποστήριξε πως δέχθηκε να προπονήσει την Εθνική καθώς είχε κουραστεί από την τριβή των καθημερινών προπονήσεων στους συλλόγους, τόνισε μάλιστα πως μπορεί να έχει εκ νέου την επιθυμία να μπει στην ίδια διαδικασία, δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα αναφορικά με τις αποφάσεις για το μέλλον του. Όπως είπε ο ίδιος, θα είναι αποκλειστικά δική του απόφαση το αν θα δεχθεί την πρόταση που – επιβεβαίωσε πως – έχει από την ΕΠΟ.

Πέρα, όμως, από το προσωπικό του θέμα, ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε και στα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει την τελική 23άδα της Εθνικής που θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα εξετάσει την τακτική παιδεία των ποδοσφαιριστών, τις εμπειρίες και τις παραστάσεις που έχουν από μεγάλες διοργανώσεις και το αν είναι «πολυθεσίτες», κάτι που όπως δήλωσε βοηθάει τον κάθε προπονητή…

Ο Φερνάντο Σάντος άρχισε τις δηλώσεις, λέγοντας: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το Euro. Είναι στο επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Είναι μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες, που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κάνουμε τις προπονήσεις μας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα με την Πολωνία».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά την αποστολή, από αυτούς τους 21 παίκτες θα είναι αρκετοί και στο Euro. Για αυτό το φιλικό θεώρησα πως αυτοί είναι οι πιο έτοιμοι παίκτες. Πολλοί παίκτες δεν επιλέχθηκαν, για διαφορετικούς λόγους. Όταν θα πάμε στην Αυστρία, θα πάρω μαζί μου παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν στην τακτική».

Όσο για τα κριτήρια επιλογής της αποστολής για το Euro, είπε αρχικά: «Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για την 23άδα. Από εκεί και πέρα μετά έρχεται η ποιότητα. Είναι δυο σημαντικοί τομείς, αν είχαμε τον Μέσι κι ας μην ήξερε από τακτική, θα βοηθούσε. Από τη στιγμή που δεν τον έχουμε όμως, η τακτική παιδία είναι το πιο σημαντικό. Στη συνέχεια, έχει σημασία το ομαδικό πνεύμα. Ποδοσφαιριστές που να μπορούν να φτιάξουν ένα δυνατό σύνολο εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Αν δημιουργήσεις ένα ισχυρό σύνολο, αν είναι συμπαγές είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα είναι το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει ο κάθε παίκτες, πόσο θέλει να ματώσει τη φανέλα στις προπονήσεις και τους αγώνες».

Για την κλήση του Ορέστη Καρνέζη, ανέφερε: «Τον κάλεσα γιατί αυτή τη στιγμή είναι βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κι έχει καλή απόδοση».

Ενώ για το αν έχει τελικά αποφασίσει για την παραμονή του, σχολίασε: «Πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως έχω εξαιρετική σχέση με όλους όσους συνεργάζονται μαζί μου όπως είναι ο πρόεδρος, ο κ. Φύσσας κι ο κ. Τσαπίδης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό, έχω μια πρόταση εκ μέρους της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί η απόφαση που θα ληφθεί, όμως ακόμα την επεξεργάζομαι. Έχει να κάνει με το τι θέλω εγώ για το δικό μου το μέλλον, τι θέλω να κάνω από εκεί και πέρα. Η πρόταση υπάρχει, πρέπει να τη βάλω κάτω και να δω τα αρνητικά και τα θετικά, για να δω τι αποφασίσω και νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό».

Όσο για το αν πρέπει να περιμένουμε την απόφασή του πριν το καλοκαίρι, απάντησε: «Είναι μια απόφαση που κάποια στιγμή θα ληφθεί. Δεν βλέπω ποιο είναι το κεντρικό ζήτημα σε αυτό. Αυτή η ερώτηση έχει τελειώσει πιο πριν. Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είναι θέμα αν θέλω εγώ να είμαι εγώ ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είμαι σίγουρα της Ελλάδας. Αν θέλω να είμαι προπονητής σε σύλλογο, δεν ξέρω. Αλλά πιο κατανοητό δεν μπορώ να το κάνω. Δεν αξίζει να το κάνουμε αυτό το θέμα τόσο μεγάλο».

Ενώ πρόσθεσε πως: «Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο το αν έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Κάποιος που δεν έχει παίξει, μπορεί να έχει άγχος, φόβο, να νομίζει πως τα πράγματα είναι εύκολα. Ένα ακόμα κριτήριο, είναι να είναι κάποιος πολυθεσίτης. Να μπορούν να παίξουν κάποιοι σε διαφορετικές θέσεις από τη φυσική τους. Σε μια 23άδα αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή. Όταν θα γίνει η τελική επιλογή θα ξέρετε από τώρα τα κριτήρια για τις επιλογές που έκανα».

Για το αν θέλει να επιστρέψει σε συλλογικό επίπεδο, ανέφερε: «Υπήρχε μια φάση της ζωής μου, που ήθελα πραγματικά να ξεκουραστώ και να αποφύγω την καθημερινή τριβή που υπήρχε. Αυτό που μου αρέσει είναι να προπονώ, μου έχει λείψει αυτή η τριβή. Για αυτό κι έχω τεράστιο σεβασμό στους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει. Αν συνεχίσω να είμαι Ομοσπονδιακός, θα είμαι της Ελλάδας».

Τέλος, για το αν θεωρεί πως μια επιτυχία της Εθνικής στο Euro θα δώσει χαρά σε δύσκολους , για τον ελληνικό λαό, καιρούς, απάντησε: «Σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους, πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή την εβδομάδα. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει από τους παίκτες μεγάλα πράγματα. Εμείς από την πλευρά μας ζούμε όλα τα παιχνίδια έντονα για να τιμήσουμε την Ελλάδα και θέλουμε πάρα πολύ να δώσουμε παραπάνω χαρά σ’ έναν κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά και βλέπει τις χαρές με το σταγονόμετρο. Ξεκαθαρίζω πως από την πλευρά μας θα «ματώσουμε» και θα «σκοτωθούμε» για να πετύχουμε. Θα δώσουμε το 100% για την Ελλάδα. Για αυτό από τη δική μας πλευρά, ζητάμε στήριξη, γιατί την αξίζουν οι παίκτες».

Η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή είχε ξεκινήσει με την ανακοίνωση της αποστολής για το φιλικό με το Βέλγιο. Ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε για πρώτη φορά τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Ορέστη Καρνέζη, ενώ επιστρέφει ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Η αποστολή της Εθνικής:

Τζόρβας, Καρνέζης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Μάκος, Φορτούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Αθανασιάδης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τον Φερνάντο Σάντος, μίλησε ο Βασίλης Μιχαλακόπουλος, εμπορικός διευθυντής του Travel Plan επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης της ΕΠΟ. Παρουσίασε τα πακέτα για το κοινό, τους Έλληνες φιλάθλους που θέλουν να ταξιδέψουν στο Euro, τα οποία ξεκινάνε από 465 ευρώ και φτάνουν ως τα 1790 ευρώ, με την εξόφληση να γίνεται μέχρι και με έξι άτοκες δόσεις.

Ήδη, όπως ανέφερε, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους Έλληνες που ζουν σε Αυστραλία, Αμερική και Κύπρο.

Σάντος: «Αν θέλω να είμαι ομοσπονδιακός, θα μείνω...»



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved