Ρόι Κάρολ: Ο «τσάρος» της «ερυθρόλευκης» πρόκρισης (photos+video)

Ρόι Κάρολ: Ο «τσάρος» της «ερυθρόλευκης» πρόκρισης (photos+video)

Ο Ρόι Κάρολ είναι αναμφίβολα ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρόκρισης του Ολυμπιακού απέναντι στην Ρουμπίν Καζάν και το Onsports σας θυμίζει τις καλύτερες στιγμές του από την εκπληκτική του εμφάνιση απέναντι στους Ρώσους, το βράδυ της Πέμπτης (23/02).

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι απέναντι στους Ρώσους, καθώς στην πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιουργήθηκε μπροστά από την εστία του, αντέδρασε με εκπληκτικό τρόπο στην μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο ημίχρονο.

Η… αναχαίτιση του Βαλντέζ

Ήταν στο 31ο λεπτό, όταν είδε τον Νέλσον Βαλντέζ να κινείται στην «πλάτη» της άμυνας των «ερυθρόλευκων», βγήκε απέναντί του και δεν δίστασε να πέσει στα πόδια του με τον κίνδυνο να κάνει πέναλτι, άλλαξε ελάχιστα την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να τον βγάλει από την πορεία του και να δώσει την ευκαιρία στον Αριέλ Ιμπαγάσα να διώξει σε πλάγιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρουμπίν Καζάν μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ωστόσο, οι «πράσινοι» της Ρωσίας, όσες φορές διέσπασαν την άμυνα του Ολυμπιακού, έπεσαν πάνω στον… τοίχο που είχε «σηκώσει» ο 34χρονος γκολκίπερ.

Βορειοϊρλανδικό… τείχος στον Ναό!

Και το κατάλαβε πρώτος απ’ όλους, ο Ομπαφέμι Μάρτινς, ο οποίος στο 52’ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα των αμυντικών των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, ωστόσο… εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», με τον πορτιέρο των Πειραιωτών να διώχνει το σουτ του Νιγηριανού με τα πόδια, έχοντας πάρει την κατάλληλη θέση.

Στη συνέχεια, ήταν η… σειρά του Νάτχο να «πέσει» πάνω στον υψηλόσωμο άσο των Πρωταθλητών Ελλάδας. Το κακό είναι πως ο Ισραηλινός μέσος, είχε δει τον Ρόι Κάρολ και στο πρώτο παιχνίδι της «σειράς» να του αρνείται το γκολ, με την απόκρουση του πέναλτι. Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Βορειοϊρλανδός αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Νάτχο στο 65’ διώχνοντας με τις γροθιές.

Και φτάνουμε στο 71ο λεπτό, όταν έγινε η φάση που… σημάδεψε την αναμέτρηση. Έπειτα από φάουλ του Νάτχο, ο Νάβας θέλησε να νικήσει από κοντά τον Κάρολ, όμως, για μία ακόμα φορά ο έμπειρος άσος αρνήθηκε το γκολ στους φιλοξενούμενους, διώχνοντας με το κορμί του. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση τραυματίστηκε στον δικέφαλο, από την προσπάθειά του να βάλει σωστά το σώμα του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόι Κάρολ προσπάθησε να εκτελέσει ελεύθερο, ωστόσο ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στον δικέφαλο και όλα έδειχναν πως πολύ δύσκολα θα συνέχιζε. Μάλιστα, οι άνθρωποι της τεχνικής ηγεσίας των «ερυθρόλευκων» είχαν στραμμένη την προσοχή τους στον υψηλόσωμο άσο, προκειμένου να δουν θα μπορούσε να συνεχίσει.

Και ο Βορειοϊρλανδός, όχι απλά συνέχισε, αλλά όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», όπως σε έξοδό του σε κόρνερ της Ρουμπίν «καθαρίζοντας» τη φάση, αλλά και στην φάση που αμυντικός του Ολυμπιακού του γύρισε την μπάλα προς τα πίσω. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή του Ρόι Κάρολ στην αναμέτρηση, ήταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με υπερένταση και αρκετή δόση τύχης, απέκρουσε την κεφαλιά του Βαλντέζ και στέρησε την ευκαιρία από τους Ρώσους να φύγουν με το… κεφάλι ψηλά από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Η αποθέωση του Κάρολ

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η αυτοθυσία του Ρόι Κάρολ… ανάγκασε τους φιλάθλους των Πειραιωτών να φωνάξουν ρυθμικά το όνομά του και να τον… ανακηρύξουν, δικαίως, στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο δυναμικός πορτιέρο πήρε δύναμη και συνέχισε το παιχνίδι, καθώς άκουγε το όνομά του να είναι το σύνθημα των οπαδών. Η ιαχή «Ρόι Κάρολ οε οε οε» δονούσε την ατμόσφαιρα του φαληρικού γηπέδου ακόμα και μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τη στιγμή που ο υψηλόσωμος άσος χανόταν στις αγκαλιές των συμπαικτών του, όπως είχε γίνει και μετά το πρώτο παιχνίδι στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

«Βάθος» και στον «άσο» για τους Πειραιώτες

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο με στόχο να καλύψει το κενό του Φράνκο Κοστάντσο, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, η μεταγραφή του από τον ΟΦΗ δεν… γέμισε σε μερικούς το «μάτι», κάνοντας λόγο για την ηλικία του, αλλά και το γεγονός πως το καλοκαίρι δεν κατάφερε να βρει ομάδα στην Αγγλία για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ωστόσο, ο Ρόι Κάρολ στις δύο αναμετρήσεις με την Ρουμπίν Καζάν, έδωσε την καλύτερη απάντηση για τις ικανότητές του και πήρε τη δική του… εκδίκηση. Ο υψηλόσωμος πορτιέρο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα παιχνίδια κόντρα στο «συγκρότημα» του Κούρμπαν Μπερντίεφ και έδειξε πως ο Ολυμπιακός απέκτησε… βάθος ακόμα και στον «άσο» έχοντας δύο αξιόμαχους και ικανούς τερματοφύλακες να «μάχονται» για την θέση της αρχικής ενδεκάδας.

Ρόι Κάρολ: Ο «τσάρος» της «ερυθρόλευκης» πρόκρισης (photos+video)



Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved