Ήττα στο ΟΑΚΑ και «τελικός» πρωτιάς με Ούνιξ για Παναθηναϊκό

Ήττα στο ΟΑΚΑ και «τελικός» πρωτιάς με Ούνιξ για Παναθηναϊκό

Την ήττα με 67-58 από την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο γνώρισε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Σουτάροντας με χαμηλά ποσοστά και αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην επίθεση, οι πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν την χωρίς ουσιαστικές συνέπειες ήττα από τους Ιταλούς, οι οποίοι πίστεψαν στο όνειρο της νίκης με διαφορά 22 πόντων, αλλά τελικά έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση του «διπλού» στο ΟΑΚΑ. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του και επικεντρώνεται πλέον στην εκτός έδρας αναμέτρησής του με την Ούνιξ Καζάν, στην οποία θέλει το «διπλό» για να περάσει ως πρώτο στα πλέι οφ.

Η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε το νευρικό ξεκίνημα και την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού και προηγήθηκε με 4-0 στο 3ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, άνοιξαν άμεσα την ψαλίδα στο +5 (2-7) αλλά εξίσου γρήγορα, με καλάθια του Μπατίστ και του Τσαρτσαρή, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη και να προηγηθεί με 8-7. Όσο περνούσε η ώρα τόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης βελτίωναν τις αμυντικές επιδόσεις τους, ενώ η είσοδος του Γιασικεβίτσιους στο παρκέ έφερε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και απελευθέρωσε το Διαμαντίδη, που με τρίποντο έγραψε το 11-9. Ο Κουκ, όμως, συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα από την περιφέρεια και, φθάνοντας στους έξι πόντους, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Αρμάνι (11-16).

Με το σερί να φτάνει στο 9-0, η Αρμάνι προηγήθηκε με 18-11 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προχωράει σε αλλεπάλληλες αλλαγές, προσπαθώντας να βρει το ιδανικό σχήμα. Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο παρκέ τους Νικ Καλάθη και Ίαν Βουγιούκα, αλλά η ευστοχία της Αρμάνι από τα 6,75 μέτρα είχε συνέχεια, με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στους 10 πόντους (16-26), στο 13’, με το Μέλι να έχει δύο εύστοχα τρίποντα. Την ίδια ώρα, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σκοράρισμα κι αυτός ήταν ο λόγος που επέστρεψε εσπευσμένα στο παρκέ ο Διαμαντίδης, που είχε προς στιγμήν κάτσει στον πάγκο.

Με την αύρα και τις ενέργειες του αρχηγού του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 29-25 τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πρόβλημα απέναντι στην πιεστική άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης. Με το Λόγκαν να δίνει λύσεις, η ελληνική ομάδα ροκάνισε κι άλλο τη διαφορά (27-29), ενώ με καλάθι του Μπατίστ ισοφάρισε σε 29-29, δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο να προηγείται με 34-32 και τους δύο αντιπάλους να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 42-36. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να σουτάρουν με μέτρια ποσοστά ευστοχίας, ενώ το γεγονός πως πέτυχαν μόλις έξι πόντους στα έξι πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου επέτρεψε στο συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο να προηγηθεί με διαφορά 8 πόντων (38-46). Με βολές του Κουκ, μάλιστα, η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 48-38, με τον Μπουρούση να δίνει λύσεις στις δύο ρακέτες και τους γηπεδούχους να ψάχνουν το «εφαλτήριο» της αντεπίθεσης. Η Αρμάνι, όμως, κρατούσε τα ηνία και με τρίποντο του Φώτση έδωσε στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της (39-51), αναγκάζοντας το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να «αφυπνίζεται» και με το Βουγιούκα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μείωσε σε 51-44, ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, ο Αντώνης Φώτσης όμως βοήθησε τους Ιταλούς να προηγηθούν με 53-46 στο 30ό λεπτό, μεγαλώνοντας την αγωνία στο ΟΑΚΑ.

Η Αρμάνι συνέχισε να έχει το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχουν μείνει πολύ χαμηλά στο σκορ (49 πόντους ύστερα από 33 λεπτά) και το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο να έχει τον έλεγχο και το μομέντουμ του παιχνιδιού. Με τρίποντο του Μέλι, μάλιστα, η Αρμάνι προηγήθηκε με 62-51 στο 35’ και λίγο αργότερα, συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό, με 67-52. Οι Ιταλοί ήθελαν νίκη με διαφορά 22 πόντων, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης, όμως τα όποια όνειρά τους έσβησαν, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, «μάζεψαν» τη διαφορά στο σκορ και ηττήθηκαν με -9 (58-67).

Διαιτητές: Γιούγκεμπραντ, Γκαρσία Γκονζάλες, Γιαβόρ.
Δεκάλεπτα: 11-16, 32-34, 46-53, 58-67.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 11, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 12 (2), Βουγιούκας 7, Ν. Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους.
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Σκαριόλο): Μαντσινέλι, Χέρστον 1, Φώτσης 12 (2), Κουκ 8 (2), Ρόκα 2, Μπουρούσης 12, Μέλι 13 (3), Μπρέμερ 9 (3), Τζεντίλε 8, Ραντόσεβιτς 2.

Θυμηθείτε live μέσω του Onsports την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο…

Διαβάστε ακόμα

Αποθέωση για τον Θανάση Γιαννακόπουλο (photos)

Μάριτς: «Έχουμε υψηλά κίνητρα»

Χειροκροτήθηκε στην παρουσίαση ο Φώτσης (photos)

Χλιαρές αποδοκιμασίες για Μπουρούση

Μήνυμα πολιτικών διαστάσεων στο ΟΑΚΑ

Ήττα στο ΟΑΚΑ και «τελικός» πρωτιάς με Ούνιξ για Παναθηναϊκό



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved