Προκρίθηκε ο... κόσμος, απογοήτευσε ο ΠΑΟΚ (photos)

Προκρίθηκε ο... κόσμος, απογοήτευσε ο ΠΑΟΚ (photos)

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 από την Ουντινέζε και έδωσε τέλος στη φετινή εκπληκτική πορεία του στην Ευρώπη.

Το τελευταίο χειροκρότημα στην Τούμπα τα λέει όλα. Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε μόλις έχει ολοκληρωθεί και οι 25.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ αποθεώνουν τους ποδοσφαιριστές και τον Λάζλο Μπόλονι. Όχι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δε νίκησε την Ουντινέζε. Ηττήθηκε από τα... στημένα με 3-0 και είδε τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία να τερματίζεται. Όχι άδοξα, αλλά σίγουρα και όχι όπως του άξιζε.

Οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν την πρώτη ευρωπαϊκή τους ήττα έπειτα από τις 17 Φεβρουαρίου 2011 και είπαν αντίο στο Europa League από έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο, που πέρασε δίκαια στους «16». Πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι αποδείχτηκε... γρουσούζικο το γεγονός ότι το αήττητο σερί διακόπηκε στο 13ο παιχνίδι, όμως η αλήθεια είναι ότι οι Θεσσαλονικείς «πλήρωσαν» την ολιγωρία τους στο πρώρο 15λεπτο, απογοήτευσαν και παρότι προσπάθησαν να σημειώσουν το γκολ της τιμής, έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο, αλλά με φόντο το ζεστό χειροκρότημα απο τους φίλους τους. Ήταν η επιβράβευση ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας για μία πορεία - όνειρο, που έσβησε σε 15' λεπτά...

Όλοι στον «Δικέφαλο του Βορρά» συμφωνούσαν ότι η Ουντινέζε θα πίεζε στα πρώτα λεπτά, κάτι που είχε κάνει και στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Φρίουλι. Εκεί ο ΠΑΟΚ είχε γλιτώσει, αλλά το πάθημα δεν έγινε μάθημα και στο 15’ είχε έρθει το 0-2…

Παρότι μόλις στο 4’ ο Γιάννου με σουτ ανάγκασε τον Χαντάνοβιτς να μπλοκάρει, δύο λεπτά μετά (6’) οι Ιταλοί «πάγωσαν» την Τούμπα. Ο Πασκουλάλε εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντανίλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς. Οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν να τα έχουν χαμένα και στο 11’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 έπειτα από τραγικό λάθος του Κρέσιτς, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Τσιρίλο και κύλησε… βασανιστικά δίπλα από την εστία του.

Τα πάντα τελείωσαν στο 15’. Ο Φαμπρίνι κέρδισε το φάουλ από τον Τσιρίλο εκτός περιοχής. Ο Ντομίτσι πάσαρε στον Φλόρο Φλόρες και αυτός με… κεραυνό έβαλε στα δίχτυα τον Κρέσιτς για το 2-0. Ένα λεπτό μετά και έπειτα από κόρνερ του Γκαρσία ο Τσιρίλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Χαντάνοβιτς.

Ο Λάζλο Μπόλονι, όπως αναμενόταν, αντέδρασε. Οπισθοχώρησε τον Λίνο και πέρασε στη θέση του Σταφυλίδη τον Γεωργιάδη, ώστε ο ΠΑΟΚ να απειλήσει από αριστερά, καθώς μέχρι τότε η συγκεκριμένη πτέρυγα δεν βοηθούσε. Ο νεοεισελθών βοήθησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ανεβάσει στροφές και στο 42’ έπειτα από δική του σέντρα ο Γιάννου έκανε ωραίο κοντρόλ, αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα έφυγε άουτ.

Παρά το 2-0 οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν να τραγουδούν… Επιβράβευσαν με αυτό τον τρόπο την εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη και το αήττητο σερί που διακόπηκε στο 13ο ματς. Ωστόσο, στο 49’ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ανάποδη απόφαση του διαιτητή να δείξει πέναλτι για ανατροπή του Φλόρο Φλόρες από τον Σνάουτσνερ. Ο Ντομίτσι, λοιπόν, από την άσπρη βούλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το ματς είχε, ούτως ή άλλως τον χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας μετά το 15’ και έτσι στο 54’ ο Μπόλονι πέρασε στο ματς τον νεαρό Αποστολόπουλο στη θέση του Σνάουτσνερ. Παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών, πάντως, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπόρεσε να σημειώσει το γκολ της τιμής...

Θυμηθείτε τη LIVE εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ - Ουντινέζε.

Διαβάστε ακόμα

Μπόλονι: «Κάποιοι ποδοσφαιριστές μου απουσίαζαν»

Γκαρσία: «Βοήθησε και ο... Ιταλός διαιτητής»

Τσιρίλο: «Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω»

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιταλός οπαδός

Κρέσιτς: «Μας ενοχλεί ο τρόπος που παίξαμε»


Ένταση στην Τούμπα

Νιμανί: «Δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι ψυχολογικά»

Γκουϊντολίν: «Δεν θα μπορούσα να παίξω στην Τούμπα»



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved