Με «βράχο» Κάρολ στους «16» του Europa League ο Ολυμπιακός (photos)

Με «βράχο» Κάρολ στους «16» του Europa League ο Ολυμπιακός (photos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόι Κάρολ, ο οποίος έστησε «τείχος» μπροστά από την εστία των «ερυθρόλευκων», οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Europa League, επικρατώντας με 1-0 της Ρουμπίν Καζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κράτησε τους επιθετικούς των Ρώσων μακριά από το γκολ, ακόμα κι όταν αγωνίστηκε με πρόβλημα στον δικέφαλο από το 71’ σε σύγκρουσή του με τον Νάβας. Μάλιστα, ο έμπειρος πορτιέρο αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, για την υπερπροσπάθειά του. «Χρυσός» σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ στο 13’ της αναμέτρησης.

Πλέον, το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε θα βρει απέναντί του - στους «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης - την Μέταλιστ του Χάρκοβο, η οποία «διπλασίασε» τις νίκες της κόντρα στην Σάλτσμπουργκ με 4-1.

Η Ρουμπίν Καζάν ήταν αυτή που βγήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μάρτινς στην κορυφή της επίθεσης. Μάλιστα, μόλις στο 9’ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκοψε με τάκλιν τον Νιγηριανό επιθετικό, πριν αυτός βρεθεί σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Ρόι Κάρολ.

Φαίνεται πως η συγκεκριμένη φάση «ξύπνησε» τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και πίεσαν την εστία του Ριζικόφ, κυρίως από την αριστερή πλευρά και τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού είχε και ο Αριέλ Ιμπαγάσα από τον άξονα.

Οι Πειραιώτες πήραν σιγά σιγά μέτρα προς την περιοχή της Ρουμπίν, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, αλλά και παίρνοντας φάουλ σε καλά σημεία κοντά στην εστία του Ριζικόφ. Μάλιστα, από φάουλ ξεκίνησε το γκολ του Ραφίκ Τζεμπούρ στο 13’ ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και έφερε τους «ερυθρόλευκους» ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαρκάνο πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και το κεφάλι του Αλγερινού επιθετικού και κατέληξε στην εστία του Ριζικόφ, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το γρήγορο τέρμα έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες των γηπεδούχων να αυξήσουν την πίεση προς την άμυνα των «πράσινων», οι οποίοι έδειχναν να βρίσκονται σε… τρικυμία, κάνοντας πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα ακόμα γκολ, πριν το ημίχρονο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 20’ όταν ο Τζεμπούρ βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Ριζικόφ, ο πορτιέρο των Ρώσων βγήκε νικητής, αποκρούοντας με τα πόδια.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους παίκτες του Κούρμπαν Μπερντίεφ, θέλοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Τζεμπούρ και Μιραλάς, ωστόσο, σε μερικές στιγμές, οι φορ των «ερυθρόλευκων» έκαναν… κατάχρηση της μπάλας και έδωσαν την ευκαιρία στους αμυντικούς της Ρουμπίν να απομακρύνουν.

Όμως, η μεγάλη πίεση προς τα καρέ των φιλοξενούμενων άφησε μερικούς κενούς χώρους στην άμυνα των Πειραιωτών. Μάλιστα, στο 31’ έπειτα από λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Ιμπαγάσα, στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Βαλντέζ βγήκε απέναντι στον Ρόι Κάρολ, ο οποίος επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την τεράστια κλάση του, πέφτοντας στα πόδια του Παραγουανού, ακουμπώντας όσο χρειαζόταν την μπάλα και στην συνέχεια, ο Ιμπαγάσα έδιωξε σε πλάγιο.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ στον Φουστέρ, ο οποίος αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση του 40ου λεπτού, όταν πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Τοροσίδη, αλλά κατέληξε άουτ, χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον Ριζικόφ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Κούρμπαν Μπερντίεφ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ντιαντιούν στην θέση του Κίσλιακ, μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3, με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης, τον Βαλντέζ στα αριστερά και τον Μάρντινς στα δεξιά. Στην μεσαία γραμμή, δίπλα στους Νάτσο και Ριαζάντσεφ, πέρασε ο Καραντενίζ, έχοντας πολλές προωθήσεις από την αριστερή πτέρυγα.

Η αλλαγή του Τουρκμένου προπονητή προκάλεσε μερικά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα στο 52’ να… χρειαστεί η επέμβαση με τα πόδια του Κάρολ στο σουτ του Μάρτινς. Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας ενήργησε για δεύτερη φορά «σωτήρια» σε προσπάθεια των Ρώσων, οι οποίοι ήθελαν να μπουν άμεσα στη διεκδίκηση της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε δύο περιπτώσεις με αξιώσεις στην περιοχή της Ρουμπίν, ωστόσο η τελική επιλογή δεν ήταν καλή. Στο 56’ ο Ριζικόφ πρόλαβε τον Τζεμπούρ, έπειτα από μπαλιά του Μιραλάς και κόψιμο του Νάβας, ενώ στο 60’ ο Ιμπαγάσα άργησε να δώσει στα δεξιά στον Φουστέρ σε αντεπίθεση, με αποτέλεσμα ο Σαρόνοφ να κόψει την τελευταία στιγμή.

Στο 64’ ο Μπερντίεφ προχώρησε στη δεύτερη αλλαγή, με τον Μάρτινς να βγαίνει από το παιχνίδι και στην θέση του πέρασε ο Κασάεφ, προκειμένου να δώσει περισσότερη… πνοή από τα δεξιά της επίθεσης της Ρουμπίν Καζάν.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρόι Κάρολ για μία ακόμα φορά αντέδρασε σωστά σε… απειλή των φιλοξενούμενων, όταν ο Νάτσο έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο του είπε και πάλι «όχι», όπως είχε κάνει στο πέναλτι του πρώτου ματς. Στο 71’ και πάλι ο Βορειοϊρλανδός στάθηκε «βράχος» μπροστά από την εστία του Ολυμπιακού, όταν απέκρουσε την προσπάθεια του Νάβας, εξ επαφής. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση, ο δυναμικός πορτιέρο χτύπησε στον δικέφαλο, όμως, μετά από λίγο σηκώθηκε εν μέσω αποθέωσης.

Στο 72’ ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή από τον πάγκο, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μακούν στην θέση του κουρασμένου Ιμπαγάσα. Μάλιστα, η είσοδος του Καμερουνέζου έκανε πιο… ζωντανή τη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων» και στο 76’ απείλησε με γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ριζικόφ.

Ωστόσο, στη συνέχεια, η προσοχή όλων στο «Γ. Καραϊσκάκης» στράφηκε στον Ρόι Κάρολ. Ο Βορειοϊρλανδός συνέχισε να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δικέφαλο, με αποτέλεσμα να είναι στην… πρίζα, καθώς στον πάγκο ήταν ο νεαρός Ιβάν Μπάμποβιτς από την ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου των «ερυθρόλευκων» ήταν… συνδεδεμένοι με τον Κάρολ, προκειμένου να δουν αν μπορούσε να συνεχίσει.

Στο 81’ ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να «θωρακίσει» ακόμα περισσότερο τη μεσαία του γραμμή, βάζοντας στη θέση του Φουστέρ, ο οποίος είχε κάνει πολλά χιλιόμετρα, τον Μοντέστο και περνώντας στα δεξιά τον Μανιάτη, με τους Ορμπάιθ, Μακούν και Μοντέστο να αποτελούν την τριάδα μπροστά από την άμυνα.

Η Ρουμπίν Καζάν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πίεσε ακόμα περισσότερο την εστία του Ολυμπιακού, προσπαθώντας να πετύχει ένα τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στο 85’ το σουτ του Βαλντέζ πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, καθώς ο Αμπντούν μπήκε αντί του Τζεμπούρ, ο οποίος δεν είχε άλλες… ανάσες σε μία ακόμα προσπάθεια του Ερνέστο Βαλβέρδε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης. 

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός «καθάρισε τη μπουγάδα» εξασφαλίζοντας την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του φετινού Europa League κατακτώντας μάλιστα, δύο νίκες στις ισάριθμες αναμετρήσεις του με τη Ρουμπίν Καζάν και πλέον είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη...

 

Θυμηθείτε το Pregame της αναμέτρησης, όπως σας το μετέφερε το Onsports που δίνει το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο.

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – Ρουμπίν Καζάν, μέσα από το γήπεδο του Onsports.

Διαβάστε ακόμα

Βαλβέρδε: «Θα γράφετε για ένα μήνα για τον Κάρολ»

Τζεμπούρ: «Κάρολ, ο άνθρωπος της πρόκρισης»

Μέλμπεργκ: «Σημαντικό το γρήγορο γκολ»

Θλάση ο Κάρολ

Ορμπάιθ: «Περήφανοι και ενθουσιασμένοι»

Ιμπαγάσα: «Χαρούμενοι για την πρόκριση, σπουδαίος ο Κάρολ»

Μιραλάς: «Άξιζε τον κόπο η κούραση!»

Αποθεώθηκε ο Ρόι Κάρολ (video)

Μπερντίγιεφ: «Ο Κάρολ δεν είχε κάτι σοβαρό»

Κάρολ: «Άντεξα τον πόνο για χάρη των φιλάθλων μας»

Το βίντεο με το γκολ του Τζεμπούρ

Εντυπωσιακό κορεό από την θύρα 7 (video)

Με Ιμπαγάσα στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός

«Κεφάτοι» Μιραλάς, Αμπντούν





Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved