Οργή Θανάση Γιαννακόπουλου στη σύσκεψη για τον τελικό (photos)

Οργή Θανάση Γιαννακόπουλου στη σύσκεψη για τον τελικό (photos)

Την οργή του Θανάση Γιαννακόπουλου προκάλεσε η απουσία των αδερφών Αγγελόπουλων από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ.

Αυτό που ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο παράγοντας του Παναθηναϊκού ήταν πως από την πλευρά τους οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να ανεχτούν σε καμία περίπτωση να μη γίνει σωστή διαχείριση, αλλά και έλεγχος απο την αστυνομία της διάθεσης των εισιτηρίων, απειλώντας ακόμα και με τη μη παρουσία του πρωταθλητή Ευρώπης στο γήπεδο, εφόσον η ΕΟΚ δεν εξασφαλίσει τη σωστή τήρηση της διαδικασίας. Χαρακτηριστικό της έντασης και το φραστικό επεισόδιο που ακολούθησε στη διάρκεια της κλήρωσης των διαιτητών των αγώνων του Σαββατοκύριακου, ανάμεσα στον κ. Γιαννακόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργο Σκινδήλια.

«Εμείς είχαμε συμφωνήσει και οι δύο πλευρές να δώσουμε τα εισιτήριά μας σε μη οργανωμένους. Να μην πάει ούτε ένα σε οργανωμένους. Εμείς το τηρήσαμε, ο Ολυμπιακός τα έδωσε σε οργανωμένους», ήταν το μήνυμα του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος σχολίασε δυσμενώς και το μπλουζάκι που φόρεσε στο μας με τον ΠΑΟΚ με το... 18-2 ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ρόλο πυροσβέστη στη ένταση προσπάθησε να παίξει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αρχικά εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι και ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί με παρουσία ελάχιστων θεατών στις εξέδρες (900 από κάθε ομάδα).

«Λένε πως για να αποφύγεις τον πόλεμο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πόλεμο. Κανονικά έπρεπε αυτό το παιχνίδι να είναι μια μεγάλη γιορτή. Θέλω να παρακαλέσω τις ομάδες να αποφύγουν πράξεις ή δηλώσεις που θα φορτίζουν την ατμόσφαιρα και θα δίνουν δικαιώματα στην αλητεία των γηπέδων. Στο μπάσκετ μείναμε λίγοι και πρέπει να το προστατέψουμε» ήταν το «ειρηνικό» μήνυμα του προέδρου της ΕΟΚ.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν πάντως κατηγορηματικός και εστίασε αρχικά την κριτική του στην απουσία των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού από τη σύσκεψη: «Εγώ έχει έρθει με αγαθές προθέσεις για να τιμήσω την Ομοσπονδία, αλλά με βάζει σε σκέψεις η απουσία των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Εγώ ήρθα ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Μετά θα έρθουν από τον Ολυμπιακό και θα μιλούν για διαιτησία, για τα 18-2 και για άλλες μαλ...ες. Δεν είμαι διατεθειμένος να απεμπολήσω κανένα δικαίωμα», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε μιλώντας για το επίμαχο θέμα των εισιτηρίων του περσινού τελικού και για το που αυτά κατέληξαν από την πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Πέρυσι είχαμε πει να μη δοθούν εισιτήρια σε χουλιγκάνους κι εκείνοι δεν το τήρησαν. Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν 50 φορές. Το ίδιο πράγμα έκαναν οι Ολυμπιακοί και στον τελικό του βόλεϊ, στο Φάληρο, πριν λίγα χρόνια, όπου ήμουν στο γήπεδο και πήγαν να με κυνηγήσουν οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού, ενώ ο τελικός είχε αποφασιστεί να γίνει με σχολεία στις εξέδρες. Δεν θα το δεχτώ ξανά. Αυτό ήταν ανέντιμο, ανήθικο και τρισάθλιο. Είμαι διατεθειμένος να μην γίνει ο αγώνας, δεν θα είμαι εγώ ο μαλ... της παρέας. Έχουμε βάλει 200 εκατ. ευρώ στο μπάσκετ. Θέλω να πάνε όλα καλά. Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Παναθηναϊκός θα τα μοιράσει. Εγώ είμαι Σπαρτιάτης, είμαι άντρας και έχω μάθει να φοράω παντελόνια και να τα τιμάω. Άλλοι πρέπει να φορούν φουστάνια, γιατί δίνουν το λόγο τους και μετά κάνουν άλλα».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, το λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τους «ερυθρόλευκους». «Εγώ είμαι εδώ και με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ εκπροσωπούμε τη διοίκηση. Γιατί αφήνεις υπονοούμενα ότι δεν είναι εδώ οι Αγγελόπουλοι; Γιατί ισχυρίζεστε ότι δώσαμε τα εισιτήρια στους οργανωμένους;», για ν’ ανταπαντήσει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Εγώ θα το διαλύσω. Τι είναι αυτά με το 18-2 και άλλα... κολομπαρίστικα; Φέρτε ξένους διαιτητές, φέρτε τον Γκόντα να σφυρίξει».

Στο τέλος της συζήτησης ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, ζήτησε να ενημερωθεί αν τηρήθηκε πέρυσι η διαδικασία και αν ελέγχθηκαν οι λίστες που έδωσαν οι δύο ομάδες με τα ονόματα των φιλάθλων που έπρεπε να μπουν στο γήπεδο.

Εκεί, όμως, τέθηκε από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας θέμα... δημοσιογράφων και της παρουσίας τους στην αίθουσα της σύσκεψης, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΟΚ να ζητήσει την έξοδό τους από αυτή προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Στα 40 ευρώ η τιμή των εισιτηρίων

Μετά από αίτημα των δύο ομάδων, το οποίο έγινε αποδεκτό από την ΕΟΚ και για λόγους αναγνώρισης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αποφασίστηκε η τιμή των εισιτηρίων να καθοριστεί στα 40 ευρώ, έναντι των 75 ευρώ που κόστιζαν πέρυσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάθε ομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, θα πάρει από 900 εισιτήρια αν και ο ακριβής αριθμός αναμένεται να καθοριστεί προσεχώς.

Δεύτερος γύρος...

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ακολούθησε κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των διαιτητών των αγώνων του Σαββατοκύριακου με τον Θανάση Γιαννακόπουλο, απευθυνόμενο προς τον Συμεωνίδη να τονίζει: «θέλω να πω ένα πράγμα. Είμαστε όλοι εδώ. Aπ' τον Ολυμπιακό δεν είναι κανένας. Δεν γίνεται να πουλάμε αγαπητηλίκια. Τέρμα το αγαπητηλίκι και το νταηλίκι. Ο ένας τους φταίει, ο άλλος τους φταίει... Εγώ έχω γαμ... έξι φορές όλη την Ευρώπη, πρέπει κάποια στιγμή να τους βάλετε στη θέση τους. Δεν μπορούν να μου μιλάνε για τον Γκόντα και τον Τανατζή. Πρέπει να γίνετε αυστηρότεροι με ορισμένους. Δεν μπορεί προπονητής να μιλάει για τη διαιτησία...».

Ο Στέλιος Συμεωνίδης απάντησε λέγοντας: «Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για το ποιοι θα παίξουν ή όχι. Εμείς προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους διαιτητές. Αν κάναμε ότι μας ζητούσαν οι ομάδες δεν θα υπήρχε διαιτητής να παίξει», τόνισε και αναφέρθηκε στα διαδικαστικά του τελικού, λέγοντας: «Θα είναι πέντε διαιτητές, πριν το παιχνίδι θα κληρωθούν οι τρεις, ο ένας αναπληρωματικός και ο πέμπτος θα μείνει εκτός». Για τους τελικούς των Play Offs ανέφερε ότι θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 12 οι διαιτητές, τρεις εκ των οποίων δεν θα είναι διεθνείς. Όσοι παίξουν στον πρώτο τελικό δεν θα μπορούν να σφυρίξουν στο δεύτερο και τον τρίτο και αντίστοιχα θα ισχύσει για τους επόμενους. Μόνο στον 5ο τελικό θα μπουν ξανά και οι 12 διαιτητές στην κληρωτίδα.

Στο τέλος της κλήρωσης των διαιτητών των αγώνων του Σαββατοκύριακου και μετά τα λεγόμενα του Θανάση Γιαννακόπουλου προς τον Συμεωνίδη, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, ο οποίος δεν συμμετείχε στη σύσκεψη του τελικού, λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται να μιλάει. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει;», για να του απαντήσει οργισμένα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Εσύ ήρθες για να κάνεις το παλικάρι; Άντε, υπάλληλε. Ποιός είσαι εσύ που θα μου πεις να μη μιλάω;». Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε: «Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα», για να ακολουθήσει μεγάλη ένταση με τους δύο άνδρες να λογομαχούν σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, φτάνοντας μάλιστα και σε απόσταση αναπνοής ο ένας απ' τον άλλο...



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved