ΠΑΟΚ, κάν’ το όπως τότε… (photos+video)

ΠΑΟΚ, κάν’ το όπως τότε… (photos+video)

Ο ΠΑΟΚ καλείται να προκριθεί σε βάρος της Ουντινέζε, όπως έκανε πριν από 11 περίπου χρόνια, στο γήπεδο της Τούμπας. Το Onsports θυμάται τη μεγαλειώδη βραδιά του «δικεφάλου του Βορρά» απέναντι στους Ιταλούς.

Μπορεί τότε, στις 9 Νοεμβρίου 2000, η Ουντινέζε να μην είχε την ποιότητα που διαθέτει σήμερα σαν ομάδα και στο ρόστερ της να μην υπήρχε η ίδια… λάμψη που κυριαρχεί σήμερα, όμως, και πάλι είχε σημαντικά ατού υπέρ της και σαφώς μεγαλύτερα πλεονεκτήματα από τον ΠΑΟΚ στις διπλές αναμετρήσεις για το Β' γύρο του Κυπέλλου UEFA...

Από το «Φρίουλι» στην Τούμπα και τότε

Οι ομοιότητες είναι αρκετές, αφού και τότε τον τίτλο του φαβορί είχαν οι Ιταλοί. Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων είχε γίνει και πάλι στο «Φρίουλι» και μάλιστα τα πράγματα ήταν χειρότερα για την ελληνική ομάδα, καθώς δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ στο 94’ του αγώνα από τον Μπαρτζιότα, με αποτέλεσμα η Ουντινέζε να έρθει με προβάδισμα στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά, συν το ότι η ομάδα του Λουίτζι Ντε Κάνιο ήταν πρωτοπόρος στη Serie A αποδίδοντας ως τότε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, πήγαν… περίπατο το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου του 2001, όταν ο ρέφερι Λουζ Μίκαελ Φρέχλιχ σφύριξε για πρώτη φορά και το ρολόι έδειξε 19:00:01… Οι 25.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν την Τούμπα… κολαστήριο και το «μαρτύριο» για τους Ιταλούς είχε μόλις ξεκινήσει, αναμενόταν μάλιστα να έχει διάρκεια αφού χρειάστηκε τελικά η παράταση για να φτάσει η πρόκριση στα χέρια της ομάδας, τότε, του Ντούσαν Μπάγεβιτς…

Κατενάτσιο με λύση από τον πάγκο…

Όπως δήλωσε χθες (22/02) ο Στέλιος Μαλεζάς, η Ουντινέζε είναι η καλύτερη ομάδα σε επίπεδο τακτικής από όσες έχει αντιμετωπίσει, αλλά το επιθετικό της στιλ παιχνιδιού την κάνει διαφέρει από τα κοινά ιταλικά κλαμπ. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, όμως, τότε, αφού οι Ιταλοί είχαν δημιουργήσει διπλή ζώνη άμυνας στην Τούμπα και δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να πλησιάσει τα καρέ του Τούρτσι. Η μοναδική καλή στιγμή για το συγκρότημα του Μπάγεβιτς ήταν μια κεφαλιά του Οκκά στο 57’ που σταμάτησε στο δοκάρι των Ιταλών.

Λίγα λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 64’, ο Μπάγεβιτς έκανε την κίνηση που θα άλλαζε την ιστορία του ματς. Αντικατέστησε τον Μπράντιτς με τον Πατρίτσιο Καμπς και κάπου εκεί, ήρθε η αρχή του τέλους για τους Ιταλούς. Ο Αργεντινός άσος, ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα κυρίως για το συγκεκριμένο ματς και όχι τόσο για τη διάρκεια της απόδοσής του στον ΠΑΟΚ (έμεινε… σκάρτη μία σεζόν στο «δικέφαλο», ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς.

Στο 73’ βρέθηκε ξαφνικά στο δεύτερο δοκάρι της Ουντινέζε και μετά από αναταραχή κατάφερε με κεφαλιά να κάνει το 1-0 και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 102’ πλέον, ο ίδιος κατάφερε ξανά να… χαθεί μέσα στην άμυνα των Ιταλών και να εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή για να βάλει εκ νέου το κεφάλι του και να δημιουργήσει σκορ πρόκρισης (2-0) για τον ΠΑΟΚ! Το τελικό 3-0 από τον Νίκο Φρούσο έξι λεπτά αργότερα, απλά έδωσε το σύνθημα για τρελούς πανηγυρισμούς στην Τούμπα από τον εκστασιασμένο κόσμο του «δικεφάλου του Βορρά».

Να βρει «νέο Καμπς»

Ευχή όλων, είναι ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να βρει έναν… νέο Καμπς απόψε (23/02) το βράδυ κόντρα στην Ουντινέζε, γράφοντας έτσι ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία την οποία έχει αρχίσει να εμπλουτίζει με αξιοσημείωτα αποτελέσματα και μεγάλες προκρίσεις τα τελευταία δύο χρόνια…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων τότε:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βεντίδης, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Μπράτιτς (64’ Καμπς), Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Τετράτζε, Οκκάς (74’ Φρούσος), Ναλιτζής (114’ Καφές)

Ουντινέζε (Ντε Κάνιο): Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε, Πίντσι, Τζιανικέντα (70’ Μαρτζότα), Γιόργκενσεν, Τζαμπόνι Αλμπέρτο(77’ Ελγκέρα), Ντίαζ (103’ Εσπόζιτο)

ΠΑΟΚ, κάν’ το όπως τότε… (photos+video)



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved