Βαλβέρδε: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Βαλβέρδε: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του στον αυριανό επαναληπτικό με τη Ρουμπίν στο «Καραϊσκάκης» επέστησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, καλώντας τους να ξεχάσουν το θετικό αποτέλεσμα του «Λουζνίκι» και να περιορίσουν τα λάθη ώστε να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση κόντρα στους Ρώσους.

Παράλληλα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς, επισήμανε τις δυσκολίες του ματς και την επικινδυνότητα του αντιπάλου, τονίζοντας πως περιμένει ένα σκληρό ματς, ενώ «ξέκοψε» κάθε κουβέντα για τον αντίπαλο στην επόμενη φάση, υποστηρίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» μόνο με νίκες θα ξεπεράσουν την κούραση - Τι είπε για τα ισπανικά δημοσιεύματα που τον θέλουν να διαδέχεται τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αλλά και για τις σκέψεις του σχετικά με την αρχική ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

Το αν τον ανησυχεί ότι ο κόσμος μιλάει από τώρα για τη Μέταλιστ, έχοντας σίγουρη την πρόκριση: «Ναι με ανησυχεί όμως κανείς από τους παίκτες δεν σκέφτεται κάτι άλλο εκτός από το ματς με την Ρουμπίν. Το 0-1 είναι καλό αποτέλεσμα αλλά δεν δίνει πρόκριση. Δεν σκεφτόμαστε τους επόμενους αντιπάλους γιατί δεν ξέρουμε εάν θα υπάρξουν».

Το πως περιμένει να αντιδράσει η Ρουμπίν στο αυριανό παιχνίδι: «Περιμένω να παίξουν λίγο πιο επιθετικά. Το χρειάζεται γιατί είναι πίσω στο σκορ. Δεν πιστεύω όμως ότι θα χάσει την οργάνωσή της για αυτό το λόγο. Έχει καλούς παίκτες και δεν θα χάσει την οργάνωσή της για να επιτεθεί».

Το ποιοι παίκτες της Ρουμπίν του αρέσουν περισσότερο και που θα κριθεί το αυριανό ματς: «Δεν ξεχωρίζω κάποιον. Οι Κασάεφ, Καραντενίζ, Νάτχο, Βαλντές και Νάβας είναι όλοι καλοί παίκτες. Μου αρέσει ότι αυτή η ομάδα δε χάνει τις γραμμές της και την οργάνωσή της και κρατάνε τις θέσεις τους. Είναι πολύ γυμνασμένοι και το αυριανό ματς θα είναι πολύ δυνατό».

Το αν πρέπει να περιμένουμε το ίδιο παιχνίδι με τη Μόσχα από τον Ολυμπιακό ή επιφυλάσσει εκπλήξεις: «Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι αύριο ο αγώνας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και πως θα κυλήσει. Εμείς θα πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά. Η Ρουμπίν έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να μας δυσκολέψουν».

Το αν… χωράνε στην ίδια ενδεκάδα οι Ιμπαγάσα και Μακούν: «Αύριο θα αναρωτιόμαστε και πάλι ποιος από τους Μακούν και Ιμπαγάσα θα παίξει».

Το αν γρήγορο γκολ είναι αυτό που ζητάει από τους παίκτες του και αν είναι το κλειδί της πρόκρισης: «Όχι σε καμία περίπτωση. Θέλουμε ένα γρήγορο γκολ. Όλοι το θέλουν αυτό. Τα πιο σημαντικά γκολ είναι όμως αυτά που μπορούν να μπουν στο τελευταίο λεπτό. Εάν σκοράρεις στο 1ο λεπτό θα έχεις 89 λεπτά για να το κρατήσεις. Εμείς θα κοιτάξουμε να σκοράρουμε είτε νωρίς είτε αργά και να μην επιτρέψουμε στην Ρουμπίν να σκοράρει».

Το ποιος θα είναι ο τερματοφύλακας: «Ή ο Κάρολ ή κάποιους από τους νέους θα παίξει. Θα πρέπει να το σκεφτώ…».

Τον λόγο που «χάλασε» η μεταγραφή του Χλεμπ: «Δεν ξέρω τι πήγε στραβά και δεν έγινε η μεταγραφή. Ξέρω ότι επιλέξαμε τον Καζίμ. Θέλαμε έναν τέτοιο παίκτη για να μας βοηθήσει. Από εκεί και πέρα η διοίκηση ξέρει τα υπόλοιπα».

Το ποιο αποτέλεσμα θα τον ικανοποιήσει αύριο: «Αν νικήσουμε δεν θα είναι άσχημα».

Τα δημοσιεύματα από την Ισπανία που τον θέλουν να διαδέχεται τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα: «Δεν έχω να πω τίποτα. Ο Τύπος μπορεί να γράφει ότι θέλει. Εμείς έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς αύριο και με αυτό ασχολούμαστε».

Την κατάσταση των Μέλμπεργκ, Μιραλάς  και αν θα παίξουν αύριο: «Και ο Μέλμπεργκ και ο Μιραλάς είναι καλά. Τώρα το εάν θα παίξουν ή δεν θα παίξουν είναι θέμα τελευταίας στιγμής. Θα το αποφασίσω τότε».

Το αν θα αλλάξει η φιλοσοφία του παιχνιδιού της ομάδας σε σχέση με τους αγώνες του Champions League: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί είναι νοκ άουτ το παιχνίδι και τα λάθη δεν επιτρέπονται γιατί στοιχίζουν την πρόκριση. Θα πρέπει να έχουμε αύριο ένα ολοκληρωμένο ματς, να μειώσουμε τα λάθη μας ή να οδηγήσουμε τον αντίπαλο στο να κάνει λάθη. Για εμάς το αυριανό ματς ξεκινάει από το 0-0. Πάμε από την αρχή για ένα δύσκολο ματς για να κερδίσουμε την πρόκριση».

Το αν υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη: «Όχι, δεν μας ανησυχεί η κούραση από τα παιχνίδια, έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Αυτό που σε κουράζει περισσότερο είναι η ήττα. Όταν νικάς τα ξεπερνάς όλα και για αυτό θα κοιτάξουμε να νικήσουμε αύριο». 

Ορμπάιθ: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Την άποψή του πως η Ρουμπίν Καζάν θα πιέσει από την αρχή τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Πάμπλο Ορμπάιθ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος των Πρωταθλητών Ελλάδας, εκπροσώπησε τους παίκτες των Πειραιωτών και ανέφερε πως ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει από την αρχή τη νίκη.

Αρχικά, ο Πάμπλο Ορμπάιθ ερωτηθείς για το αν οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να επαναπαυτούν στο σκορ του πρώτου αγώνα, απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε ήρεμοι. Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Απέναντί μας θα έχουμε έναν αντίπαλο που από τη στιγμή που θα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, είναι αναγκασμένος να μας πιέσει πολύ».

Για το ποια θα είναι τα «κλειδιά» του αγώνα, ο δυναμικός άσος, υποστήριξε: «Δεν ξέρω πως θα είναι αύριο το παιχνίδι, ξέρω πως θα είμαστε δυνατοί, με γρήγορο παιχνίδι και ξέρω ότι είμαστε καλύτεροι από τη Ρουμπίν σε όλα τα επιμέρους σημεία. Σεβόμαστε πολύ τον αντίπαλο. Όμως από την στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας πιστεύουμε πως είμαστε το φαβορί και θέλουμε να βάλουμε τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του σκέφτονται μόνο το αυριανό παιχνίδι ή και τη συνέχεια στο Europa League, υποστήριξε: «Σε αυτό το σημείο όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε σαν τελικούς, δεν σκεφτόμαστε το μέλλον. Έτσι και με τη Ρουμπίν σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι».

Ακόμα, ο Πάμπλο Ορμπάιθ στάθηκε στη βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού: «Πιστεύω πως ένα από τα κλειδιά του αγώνα θα είναι ο γρήγορος ρυθμός. Θέλουμε ματς με μεγάλη ταχύτητα και θα μας βοηθήσει σε αυτό ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μπορεί να παίζει γρήγορα και σε εκείνο θα μας βοηθήσουν οι φίλαθλοί μας».

Όσον αφορά στην κατάσταση των Πειραιωτών, δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει το υψηλό του επίπεδο, έχει κάνει καλά παιχνίδια στην Ευρώπη, στη Μόσχα κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά δε θα έχει καμία αξία αν δεν πάρουμε την πρόκριση αύριο. Δεν έχει καμία σημασία να βλέπουμε άλλα πράγματα και να κοιτάμε τι κάνουν άλλες ομάδες. Στην Μόσχα κάναμε ένα καλό παιχνίδι όμως δεν θα έχει αξία εάν δεν πάρουμε αύριο την πρόκριση».

Για το αν οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ανταποκριθούν και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχουν, τόνισε: «Πιστεύω πως ναι. Είμαστε δυνατή ομάδα και μπορούμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη και να πάμε καλά στην Ελλάδα. Έχουμε δυνάμεις να συνεχίσουμε και στις 3 διοργανώσεις, όμως όπως είπα και πριν βλέπουμε όλα τα ματς σαν τελικούς, ένα - ένα. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος να συνεχίσει και στις 3 διοργανώσεις που έχει».

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε

{coveritlive}83b1aa27cb{/coveritlive}

Βαλβέρδε: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved