«Πάγωσε» στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

«Πάγωσε» στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Μόσχα να παλέψει για το καλύτερο δυνατό, αλλά έπεσε πάνω στη διαστημική ΤΣΣΚΑ, η οποία τον διέλυσε με 96-64.

Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας, πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης κόντρα στους Πειραιώτες στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας, επί της ουσίας «καθάρισαν» από τα πρώτα 15 λεπτά την κατάκτηση του ροζ φύλλου! Οι Μοσχοβίτες έκανε σκόνη και θρύψαλα τα αμυντικά πλάνα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, φιλοδωρώντας τον Ολυμπιακό με 44 πόντους μόλις στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, έχοντας 10/10 τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις απέναντι στους Ρώσους (είχαν, από την πλευρά τους, 0/7 τρίποντα) κι έμειναν στους 26 πόντους, αφού δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από το «βομβαρδισμό» των αντιπάλων τους. Απόλυτα φυσιολογικά, η ΤΣΣΚΑ έφθασε σε άνετη επικράτηση, 14η σε 15 αγώνες της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η ήττα, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι καταστροφική για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα δώσουν πλέον… ρέστα στην αναμέτρηση της 1ης Μαρτίου με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ, στο ΣΕΦ, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Έξι παίκτες της ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσαν το σημερινό (22/02) αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο όλων τον Αντρέι Βοροντσέβιτς με 15. Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στους 12 πόντους, με 4/7 δίποντα και 0/2 τρίποντα, ενώ είχε και τέσσερα λάθη.

Με το δίδυμο των Βοροντσέβιτς και Τεόντοσιτς να κάνει θραύση, το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας κυριάρχησε στο παρκέ στην πρώτη περίοδο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μπόρεσε να βρει το αντίδοτο στη δράση του Ρώσου φόργουορντ, ο οποίος φιλοδώρησε με 10 πόντους την «ερυθρόλευκη» άμυνα και βοήθησε τα μέγιστα τους γηπεδούχους να προηγηθούν με 20-10 στο 7’. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση για τους Μοσχοβίτες ο Κιριλένκο με τον Κρστιτς και με δικά τους καλάθια η ΤΣΣΚΑ έκλεισε προηγούμενη την πρώτη περίοδο με 30-16.

Τα προβλήματα για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως, είχαν και συνέχεια! Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου δυνατά και στη δεύτερη περίοδο και τρέχοντας επιμέρους σκορ 8-2 ανέβασαν άμεσα, μόλις στο 12ο λεπτό, τη διαφορά στους 20 πόντους (38-18). Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στην άμυνά του, με τους Μοσχοβίτες να φθάνουν με άνεση στο αντίπαλο καλάθι και, μάλιστα, με όποιον τρόπο επιθυμούσαν. Μέχρι το 13ο λεπτό το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάπουακας σούταρε με το απόλυτο από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, έχοντας 9/9, ενώ με νέο τρίποντο, από το Βοροντσέβιτς αυτή τη φορά, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με +24 (44-20), σκορπίζοντας οριστικά τις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι καλό στη Μόσχα.

Με το Σισκάουσκας και το Σβεντ να μπαίνουν στην εξίσωση της επίθεσης των γηπεδούχων και τους Πειραιώτες να εξακολουθούν να τα έχουν χαμένα, το ημίχρονο έκλεισε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπροστά στο σκορ με 54-26 και την επανάληψη να έχει ήδη μετατραπεί σε τυπική διαδικασία. Εξάλλου, το σκηνικό της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να τιμωρούν τον Ολυμπιακό, εκτοξεύοντας τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (64-32). Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 4/5 τρίποντα έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα της πρώην ομάδας του, με τους Μοσχοβίτες να έχουν μέχρι το 26ο λεπτό 12/15 τρίποντα(!).

Την ίδια χρονική περίοδο, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισαν να χρειάζονται... ειδική αίτηση για να φθάσουν στο αντίπαλο καλάθι και μοιραία η διαφορά στο σκορ συνέχισε να παίζει στα επίπεδα των 28-30 πόντων. Το «πάρτι» των Ρώσων και τα εξαιρετικά ποσοστά συνεχίστηκαν, για να οδηγηθούμε στο 72-44 του 30ού λεπτού, με το Γιόνας Καζλάουσκας να βρίσκει την ευκαιρία να ρίξει στο παρκέ τόσο το Βίκτορ Κριάπα, που είχε μείνει για αρκετό καιρό εκτός παρκέ λόγω τραυματισμού, όσο και τους υπόλοιπους παίκτες που είχε συμπεριλάβει στην αποστολή, μοιράζοντας το χρόνο. Η τελευταία περίοδος δεν επεφύλαξε δραστικές διαφοροποιήσεις, με την ΤΣΣΚΑ να φθάνει με συνοπτικές διαδικασίες στη νίκη, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε πολύ νωρίς.

Διαιτητές: Μπολτάουζερ, Γκαρσία Ορτίζ, Σαχίν.
Δεκάλεπτα: 30-16, 54-26, 72-44, 96-64
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 14 (4), Λαβρίνοβιτς 12 (1), Σισκάουσκας 8 (2), Κρστιτς 6, Κιριλένκο 11 (1), Βορόνοφ 4, Βοροντσέβιτς 15 (3), Σβεντ 10 (2), Καούν 2, Κριάπα 2, Πονκρασόφ 10, Γκόρντον 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 7, Σπανούλης 12, Ντόρσεϊ 5, Πελεκάνος 7, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 7 (1), Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 7, Λο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.

«Πάγωσε» στη Μόσχα ο Ολυμπιακός



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved