ΟΦΗ – Ολυμπιακός και στο βάθος… τελικός! (photos)

ΟΦΗ – Ολυμπιακός και στο βάθος… τελικός! (photos)

Με… περίπατο ο ΟΦΗ προκρίθηκε (3-0) σε βάρος του Πανσερραϊκού και περιμένει τον Ολυμπιακό στους «4».

Το ματς της Τετάρτης (22/02) στο «Γεντί Κουλέ» είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Εξάλλου, ο ΟΦΗ έχει βάλει φέτος πλώρη – παρά τα οικονομικά προβλήματα – για μεγάλα πράγματα και δεν περνούσε από το μυαλό του να πέσει θύμα έκπληξης στο Κύπελλο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο αντίπαλος Πανσερραϊκός είχε στερήσει από τους «μελανόλευκους» την άνοδο στη Super League στα play off της σεζόν 2009-10.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου, λοιπόν, έκαναν το χρέος τους και επικράτησαν άνετα 3-0 των «λιονταριών» χάρη στην πολύ καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου. Πήραν έτσι το εισιτήριο για τους «4», εκεί όπου θα κοντραριστούν με τον Ολυμπιακό σε διπλές αναμετρήσεις και «ξύπνησαν» μνήμες της 21ης Ιουνίου 1987 και του τελικού του θεσμού, τότε που ο Μύρων Σηφάκης σήκωνε στον αττικό ουρανό το τρόπαιο…

Οι Κρητικοί γνώριζαν ότι ο θεσμός επιφυλάσσει εκπλήξεις και όπως έδειξαν με την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν περιθώρια στον Πανσερραϊκό. Τα «λιοντάρια», εξάλλου, είχαν αποκλείσει έως τώρα στο Κύπελλο τους Εργοτέλη, Skoda Ξάνθη…

Οι γηπεδούχοι με την επιθετική τριπλέτα των Σίσιτς, Παπουλή, Καμπάνταη να πετά «φωτιές» πήρε σαφές προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και τρίτο γκολ.

Η πρώτη… προειδοποιητική βολή ήρθε στο 4’ με τον Ζόρντι Λόπεζ να νικά τον Παντελιάδη και να σουτάρει άουτ. Ωστόσο, στο 15’ και έπειτα από κόρνερ του Λόπεζ ο Ταυλαρίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα…

Στο 28’ χάθηκε μια ευκαιρία από αυτές που ακόμα και να θέλει να αστοχήσει κάποιος… δύσκολα το καταφέρνει. Ο Παπουλής, λοιπόν, έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σίσιτς μόνος σε κενή εστία από το μισό μέτρο… κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 43’ ο Σλοβένος έβγαλε τον Καμπάνταη σε θέση τετ α τετ, με τον δεύτερο να «σκοτώνει» τον Γουμάγια αντί να πλασάρει έξυπνα.

Ένα λεπτό αργότερα (44’) ο Πανσερραϊκός έφτασε στην πρώτη τελική προσπάθεια με σουτ του Βουτσιά και στην επόμενη επίθεση οι Κρητικοί «καθάρισαν» την υπόθεση – πρόκριση. Ο Σίσιτς συνδυάστηκε πολύ ωραία στην αντεπίθεση με τον Παπουλή και ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τον ΟΦΗ στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα δύο τερμάτων.
Όσο για τους Σερραίους; Εκτός από τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που είχαν πριν το ματς, είδαν στο 18’ και το 52’ να αποχωρούν λόγω τραυματισμού οι δύο βασικοί αμυντικοί μέσοι, ο Σιάκκας και ο Παρασκευαΐδης και στο 70’ ο Βουτσιάς… Έτσι, η αποστολή τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Το δεύτερο ημίχρονο, λοιπόν, ήταν τυπική διαδικασία με τον ΟΦΗ να κατεβάζει ταχύτητα, καθώς την Κυριακή (27/02) θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί, ώστε να διατηρηθεί χαμηλά το σκορ. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές η απόκρουση του Γουμάγια στο σουτ του Πίτσου και η άστοχη κεφαλιά του Βουτσιά στο 86’. Ωστόσο, στο 88’ ο Παναγιώτης Ζορμπάς με υπέροχη ατομική ενέργεια νίκησε τον Γουμάγια με δυνατό σουτ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ομάδας του Ηρακλείου.

Θυμηθείτε τη LIVE εξέλιξη του αγώνα ΟΦΗ-Πανσερραϊκός.



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved