Κις: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Κις: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Η ΑΕΚ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος, σύμφωνα με την ακραία της Ένωσης, Κάταλιν Κις που παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Onsports.

Μετά από περίπου επτά χρόνια διαμονής της στην Ελλάδα η Κάταλιν Κις, νιώθει πώς βρίσκεται… σπίτι της. Η Ουγγαρέζα ακραία της ΑΕΚ αποτελεί από τα κορυφαία ονόματα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και από τα πιο καλά παιδιά. Φέτος, εύχεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με την ΑΕΚ ενώ για το μέλλον θέλει να γίνει προπονήτρια σε μικρά παιδιά αλλά να αποκτήσει και δικά της παιδιά.

Η ομάδα σου η ΑΕΚ αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων φέτος;

Πιστεύω ότι μπορούμε να λέμε πως είμαστε το φαβορί. Ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου, θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και νομίζω ότι θα παρουσιάσουμε καλό επίπεδο βόλεϊ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γνωριζόμαστε αρκετά καλά με τις αντίπαλες παίκτριες, αυτές γνωρίζουν εμάς και εμείς αυτές. Είμαστε προετοιμασμένες, αν παίξουμε σωστά  και ως ΑΕΚ παρουσιάσουμε σωστή τακτική με απόδοση κοντά στο 90% τότε πιστεύω πως θα μπορέσουμε να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Είναι δύσκολα παιχνίδια, θέλουν προσοχή και συγκέντρωση.

Ο φετινός ημιτελικός στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό είναι μία άτυπη ρεβάνς από τον περσινό τελικό με τις «ερυθρόλευκες»;

Όχι, είναι μια άλλη ομάδα και εμείς είμαστε. Δεν ισχύει τόσο πολύ πιστεύω αφού πρόκειται για διαφορετικές παίκτριες. Μπορεί να ισχύει εν μέρει για μένα, την Χαρά (Σάκκουλα) και τη Σόνια (Μποροβίντσεκ) αλλά γιατί τις υπόλοιπες όχι, είναι μια καινούρια χρονιά.

Φέτος στο τιμόνι της ομάδας έχετε τον Αποστόλη Οικονόμου. Πιστεύεις ότι έχει συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην φετινή, καλή σας πορεία;

Είναι ένας νέος άνθρωπος, που προσπαθεί πάρα πολύ. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ομάδα που προπονεί στην Αθήνα και πολλοί στην αρχή δεν τον πίστεψαν. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένη, έχω αρκετά καλή σχέση και πιστεύω πως του αξίζει ένας τίτλος όπως σε όλη την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος σας φόβος, μιας και πρόκειται για τον κατακτητή πρωταθλημάτων τα τελευταία χρόνια;

Δεν φοβόμαστε κανένα. Κάθε χρόνο αλλάζουν οι ομάδες, τα ρόστερ και αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Αλλάζουν οι ισορροπίες, τη μία χρονιά καλύτερη είναι η ΑΕΚ, την άλλη ο Ολυμπιακός και την άλλη ο Παναθηναϊκός. Αυτό εξαρτάται από το μπάτζετ, τη δυναμικότητα των παικτριών από πολλά.

Ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό σας;

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι μοναδικοί. Στους αγώνες του βόλεϊ δεν έχουμε συνηθίσει να υπάρχει συχνά τόσος κόσμος, συνήθως πηγαίνουν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Στο βόλεϊ νομίζω πως καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσο μεγάλη κερκίδα όσο εμείς. Είναι πολύ ωραίο, όπως στη Λευκάδα στο All Star Game, όπου το γήπεδο ήταν γεμάτο, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι τα παιχνίδια σε όλα τα αθλήματα. Μπροστά σε κόσμο νιώθουμε πολύ καλύτερα, και χαιρόμαστε που είναι κοντά μας και μας βοηθάει.

Είσαι αρραβωνιασμένη με Έλληνα, αυτό σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια θα μείνεις στην Ελλάδα;

Είναι δύσκολη ερώτηση. Αυτό θέλουμε αλλά η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι όλα στον αέρα εάν θα μπορέσω να μείνω για να παίξω. Είναι μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα στην χώρα, δεν παρέχεται ασφάλεια και ειδικά για τους ξένους εδώ είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού δεν υπάρχουν δουλειές και λεφτά.

Σκέφτεσαι να παντρευτείς άμεσα;

Η αλήθεια είναι πως ο γάμος δεν θα αλλάξει τόσο πολύ σε κάτι τη σχέση μου. Δεν είναι τόσο σημαντικό για εμάς, αφού μένουμε πολλά χρόνια μαζί. Δεν είναι μεγάλη προτεραιότητα για εμάς, θέλουμε να κάνουμε μια γιορτή να έρθει ο κόσμος αλλά πιο μεγάλη σημασία έχει να είμαστε καλά μεταξύ μας, αυτό είναι σημαντικό. Υγεία και αγάπη είναι τα ουσιαστικά και κάποια στιγμή, όταν γίνει ο γάμος ίσως να ήθελα να κάνω ένα πάρτι και ένα ωραίο ταξίδι.

Μετά το βόλεϊ έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσες να κάνεις;

Έχω τελειώσει ένα μπάτσελορ και κάνω μεταπτυχιακό online σε business management. Βλέπω τον εαυτό μου σαν προπονήτρια με μικρά παιδιά, αφού αυτή είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω και κάποια στιγμή να κάνω δικά μου παιδιά και οικογένεια.

Να κλείσουμε με την πιο όμορφη στιγμή που θυμάσαι στην καριέρα σου;

Στην Ιταλία μου άρεσε πολύ να παίζω, ήταν ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Επίσης, στην Ελλάδα μετά τον τραυματισμό που είχα στον ώμο και δεν ήξερα αν θα μπορέσω να αποθεραπευτώ, όταν τα κατάφερα, ήμουν πολύ χαρούμενη. Σε κάθε πρωτάθλημα νιώθω τυχερή και χαίρομαι που παίζω ακόμα. Όταν κερδίζουμε ένα ντέρμπι πάντα είναι πολύ ωραία, όπως και φέτος στην Ευρώπη ήταν ικανοποιητικά.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved