Σκόνταψε στο… δοκ-Άρη ο ΠΑΟΚ (photos+video)

Σκόνταψε στο… δοκ-Άρη ο ΠΑΟΚ (photos+video)

Χωρίς νικητή το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι, αλλά να έχουν δύο δοκάρια.

Η Τούμπα ήταν… καμίνι και ο ΠΑΟΚ κλήθηκε στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής να ξεπεράσει την κόπωση και το εμπόδιο του Άρη για να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της 3ης θέσης. Εξάλλου, οι «ασπρόμαυροι» παρατάχθηκαν απέναντι στον συμπολίτη, έχοντας πραγματοποιήσει μόλις μία προπόνηση… Παρόλα αυτά ήταν καλύτεροι του Άρη, αλλά όχι και το ίδιο τυχεροί με τους «κίτρινους», σε ένα 0-0 που είχε τα πάντα εκτός από γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ, Μάρκο Βελλίδη και τη… Θεά Τύχη με το μέρος τους, καθώς στο 50’ ο Γιάννου και στο 79’ ο Αθανασιάδης τράνταξαν το αριστερό και το δεξί δοκάρι αντίστοιχα για να διαμορφωθεί έτσι το ισόπαλο 0-0. Ωστόσο, οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα «γεμάτο» ντέρμπι με πάθος, ένταση, ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να χειροκροτείται, γιατί παρά την κόπωση ήταν το… αφεντικό και τον Άρη να αποσπά έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στα play off.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι, με τους Σαλπιγγίδη, Λίνο να δημιουργούν διαρκώς φάσεις από τα άκρα απείλησαν αρκετές φορές, όμως άλλες φορές λόγω απροσεξίας και άλλες λόγω του Μάρκου Βελλίδη, δίχτυα δεν βρήκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή του πρώτου ημιχρόνου ήταν 68% - 32% υπέρ του «Δικέφαλου του Βορρά».

Η επιλογή του Μπόλονι να ξεκινήσει τον Γιάννου πίσω από τον Αθανασιάδη δεν βοήθησε, καθώς ο νεαρός έδειχνε να βρίσκεται εκτός κλίματος. Αντίθετα, Σαλπιγγίδης, Λίνο και Λαζάρ έπιασαν πολύ καλή απόδοση, με τον Άρη να απειλεί μόνο στο 20’ με τον Καστίγιο, αλλά τον Κρέσιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 3’, λοιπόν, ο Σαλπιγγίδης σέντραρε για τον Αθανασιάδη και σε κεφαλιά του δεύτερου η μπάλα έφυγε άουτ, στο 23’ ο Λαζάρ με σουτ αστόχησε και στο 27’ οι Σαλπιγγίδης – Σνάουτσνερ συνεργάστηκαν, ο πρώτος γύρισε για τον Αθανασιάδη με τον Βελλίδη να απομακρύνει. Ο γκολκίπερ του Άρη με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το 0-0, τόσο στο 44’ σε σουτ του Αθανασιάδη, όσο και στο 45’ σε γυριστό του ίδιου παίκτη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές και στο 50’ ο Γιάννου με εξαιρετική ατομική ενέργεια τροφοδότησε τον Γεωργιάδη, αλλά αυτός από κοντά με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς…

Ο Μανουέλ Μασάδο προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Γιαννιώτα στη θέση του Καζναφέρη στο 51’, αλλά έξι λεπτά μετά ήρθε η αναγκαστική έξοδος του τραυματία Καστίγιο, με τον Καπετάνο να τον αντικαθιστά. Ο Άρης πίεζε ψηλά, ο ΠΑΟΚ δεν δημιουργούσε φάσεις και στο 65’ ο Νέτο με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 70’ ο Νιμανί πέρασε στη θέση του Γεωργιάδη για να φρεσκαριστεί η επίθεση των γηπεδούχων και στο 77’ ο Λάζαρ με χλιαρό σουτ δεν δυσκόλεψε τον Βελλίδη, που ήταν σε σωστή θέση.

Το δοκάρι σταμάτησε τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά στο 79’ ο Γκαρσία έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά για τον Αθανασιάδη, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη, αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι. Ένα λεπτό νωρίτερα η τρίτη αλλαγή ήταν και αυτή αναγκαστική για τον Άρη, με τον Τριανταφυλλάκο να αντικαθιστά τον Γιαννιώτα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ και στο 87’ ο Νιμανί ανάγκασε τον Βελλίδη σε μία ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση...

Θυμηθείτε τη  LIVE την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης

Θυμηθείτε το Pre Game του μεγάλου ντέρμπι, όπως σας το μετέφερε το Onsports.

Σκόνταψε στο… δοκ-Άρη ο ΠΑΟΚ (photos+video)



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved