Με… σβηστές μηχανές ο Ολυμπιακός 2-0 τον Πανιώνιο (photos+videos)

Με… σβηστές μηχανές ο Ολυμπιακός 2-0 τον Πανιώνιο (photos+videos)

Με το… αγαπημένο του 2-0 ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανιώνιο, για την 22η αγωνιστική, μείωσε και πάλι τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, αλλά κράτησε και δυνάμεις για την Ρουμπίν Καζάν.

Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστή τον Ζαν Μακούν, επικράτησαν για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική με 2-0, όπως είχαν κάνει στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί της ΑΕΚ. Ο Καμερουνέζος άσος άνοιξε το σκορ στο 41’ και ο Ντιόγκο στο 51’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Έτσι, οι Πειραιώτες μείωσαν και πάλι τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς και στρέφονται στον επαναληπτικό με την Ρουμπίν Καζάν την Πέμπτη (23/2) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, κυρίως με προσπάθειες από τα άκρα και τους Καζίμ και Αμπντούν, οι οποίοι κινούνταν στο δεξί και αριστερό άκρο, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι διάδρομοι προς την εστία του Σιδεράκη ήταν καλά κλεισμένοι από τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να απειλούν μόνο από στημένες φάσεις, όπως στη φάση του 5ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Μαρκάνο, από κόρνερ του Χολέμπας, πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 18’ και η προσπάθεια του Ζαν Μακούν, από φάουλ του Ορμπάιθ.

Ο Καμερουνέζος άσος των Πειραιωτών ήταν πολύ καλός στα πρώτα λεπτά του αγώνα και μάλιστα, από δική του κάθετη μπάλιά στο 28’ ο Ντιόγκο βρέθηκε απέναντι στον Σιδεράκη, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον πορτιέρο του Πανιωνίου.

Η καλή αμυντική λειτουργία του Ιστορικού έφερε εσωτερικές αλλαγές για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αμπντούν πέρασε στο δεξί άκρο και ο Καζίμ πέρασε στα αριστερά, σε μία προσπάθεια του Ερνέστο Βαλβέρδε να αυξήσει την πίεση προς τα καρέ των «κυανέρυθρων». Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους, αφήνοντας χώρο στους Πειραιώτες και «χτυπώντας» κυρίως με αντεπιθέσεις, με κύριο εκφραστή τον Σκέμπρι. Ωστόσο, ο άσος του Πανιωνίου τα βρήκε… σκούρα απέναντι στους Παπαδόπουλο και Μαρκάνο, που ήταν στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και στο 37’ απείλησαν με τον Ντιόγκο, αλλά το γυριστό σουτ του Βραζιλιάνου, έπειτα από πάσα του Μακούν, πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη. Η «ερυθρόλευκη» πίεση έφερε… καρπούς στο 41’ με τον Μακούν. Συγκεκριμένα, ο Ορμπάιθ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο βραχύσωμος αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού με εξαιρετικό επιτόπιο άλμα, νίκησε τον Σιδεράκη στην έξοδό του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου, αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ξεκίνησε με μία αλλαγή στη σύνθεσή του, καθώς ο Κουλουχέρης δεν κατάφερε να συνεχίσει, με τον Αυλωνίτη να παίρνει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Οι «κυανέρυθροι» εμφανίστηκαν πιο… ευδιάθετοι στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης» και μάλιστα στο 49’ ο Ρόκας έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι.

Ωστόσο, στο 51’ οι γηπεδούχοι έβαλαν… τέλος στις σκέψεις των Νεοσμυρνιωτών, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους με τον Ντιόγκο. Ο Χολέμπας έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, θέλησε να γυρίσει την μπάλα προς τον άξονα, αυτή βρήκε στον Αυλωνίτη, πήρε περίεργη τροχιά και με κεφαλιά ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Ολυμπιακού, νίκησε τον Σιδεράκη για το 2-0.

Στην συνέχεια, ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 59’ το σουτ του Σάμαρη πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άκης Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντιμπαλά, στην θέση του Αντούνες, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά η ροή του αγώνα δεν άλλαξε, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν την υπεροχή της αναμέτρησης και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Σιδεράκη.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και έπρεπε να… περιμένουμε μέχρι το 76ο λεπτό για να δούμε μία αξιόλογη φάση μπροστά στα καρέ των δύο ομάδων. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο λεπτό, ο Ιστορικός έκανε μία ακόμα προσπάθεια να… επανέλθει στον αγώνα, ωστόσο, ο Σάμαρης δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, έπειτα από ασταθή επέμβαση του Μέγιερι σε σουτ του Ρόβα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φουστέρ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 74’ στην θέση του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος αποθεώθηκε, εξαπέλυσε τον… κεραυνό, αλλά ο Σιδεράκης ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με το υπέρ του 2-0 προσπάθησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων, ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης (23/2) με την Ρουμπίν Καζάν στους «32» του Europa League.

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας το πρόσφερε το Onsports.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OSFP_PANIONIOS_190212{/akamai}

Θυμηθείτε το pre game του παιχνιδιού, όπως σας το προσέφερε το Onsports

Με… σβηστές μηχανές ο Ολυμπιακός 2-0 τον Πανιώνιο (photos+videos)



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved