«ΠΑΣάς» ο Ατρόμητος, ξόρκισε την κατάρα των «Ζωσιμάδων»! (photos+videos)

«ΠΑΣάς» ο Ατρόμητος, ξόρκισε την κατάρα των «Ζωσιμάδων»! (photos+videos)

Την κατάρα των «Ζωσιμάδων» κατάφερε να ξορκίσει ο Ατρόμητος ο οποίος επικρατώντας του ΠΑΣ με 2-1, μετά από 11 ήττες στην Ήπειρο (!) σκαρφάλωσε στην πεντάδα και πλέον… ξεσκονίζει τα διαβατήρια του για Ευρώπη! Τάτος (30΄) και Μήτογλου (70΄) οι σκόρερ των Περιστεριωτών, με πέναλτι… φάντασμα του Μπακαγιόκο μείωσαν οι γηπεδούχοι!

Το τρίποντο… βατήρα προς την πεντάδα έψαχνε ο Ατρόμητος, ευελπιστώντας όχι μόνο να μην πνιγεί στη λίμνη των Ιωαννίνων, αλλά να προβάρει το καλό του κοστούμι και μακριά από το Περιστέρι (απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στα play off), κόντρα στον ΠΑΣ ο οποίος από τη στιγμή που «η Παναγιά γύρισε για τα καλά το κουμπί» (μετρώντας 2 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία παιχνίδια)… γλυκοκοίταζε μία ακόμα νίκη στα μέτρα του προκειμένου να σκαρφαλώσει στα στρώματα που πνέει καθαρός αέρας… σωτηρίας!

 Αυτό το αίσθημα μάλιστα επιβίωσης ήταν που κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους Ηπειρώτες να πατούν καλύτερα στον (όχι και στην καλύτερη κατάσταση) αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» και τους γηπεδούχους να εμφανίζουν για μία ακόμα φορά εκτός έδρας… συμπτώματα, από τη στιγμή που η επιστροφή του Ζουέλα στη βασική ενδεκάδα και τα χαφ, με την ταυτόχρονη προώθηση του Τάτου πίσω από τον Μήτρογλου, δημιούργησε κάποια προβλήματα… προσαρμογής. Μέχρι έτσι να βρουν τα πατήματά τους οι Περιστεριώτες, οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα, είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Παρόλα αυτά η καλή αμυντική λειτουργία (σήμα κατατεθέν) του φετινού Ατρόμητου κρατούσε μάλλον με ευκολία τους κινδύνους μακριά από την εστία του Ράντμαν που πήρε γάντια βασικού εξαιτίας του τραυματισμού του Ιτάνζ. Ακόμα και αν χρειάστηκε ο «Ζου» να επέμβει με αυτοθυσία προ του Ζαμπρέλα ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, στη σημαντικότερη απειλή που δημιούργησε ο ΠΑΣ σε αυτό το διάστημα, καθώς οι κεφαλιές των Βίλα (15΄), Μιχαήλ (25΄) ούτε… υποψίες τέτοιας δεν γέννησαν.

 Παράλληλα, όσο έγραφε το χρονόμετρο, οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας μάλιστα ψηλά τους «κυανόλευκους», οι οποίοι κατέβασαν ταχύτητα, αδυνατώντας να συνεχίσουν στον ρυθμό των πρώτων λεπτών. Κάπως έτσι λοιπόν, ο Μπρίτο, ό,τι ποιοτικότερο και πιο απειλητικό είχε να επιδείξει ο Ατρόμητος στο πρώτο μισάωρο, αφού απείλησε αρχικά στο 23΄ στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να μπει σε θέση ισχύος ο Ατρόμητος. Ο Γιαννούλης στο 30΄ υποδεχόταν την ωραία πάσα του Βραζιλιάνου στα αριστερά, γεμίζοντας με τη σειρά του στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, πριν ο Σφακιανάκης με κεραυνό από το ημικύκλιο της περιοχής, εκμεταλλευτεί το άσχημο διώξιμο της ηπειρώτικης άμυνας. Ο Κηπουρός μπορεί να… δικαιολόγησε το ψωμί του πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, ωστόσο δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, καθώς ο Τάτος ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ από το ένα μέτρο να κουνήσει τα δίχτυα!

 Το τέρμα του Ατρόμητου αποσυντόνισε ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα από εκείνο το σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές του Δώνη να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα, ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό. Οι τελευταίοι μάλιστα θα μπορούσαν να στείλουν τον ΠΑΣ στην ανάπαυλα με δύο γκολ στην πλάτη, αν ο Πατσατζόγλου δεν έδιωχνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μήτρογλου, ο οποίος έφυγε μόνος του απέναντι από τον Κηπουρό στο 38΄. Σαν να μην έφθανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πάνε για κρύο… ντουζ στα αποδυτήρια, ωστόσο ο Νάστος, ένα λεπτό πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο, ζήλεψε τη… δόξα του 32χρονου αμυντικού, βρισκόμενος στη σωστή θέση (πάνω στη γραμμή), τη σωστή ώρα (λίγο πριν το πλασέ του Μπακαγιόκο φέρει το ματς στα ίσια).

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ήταν… καρμπόν αυτά του πρώτου, αφού ο ΠΑΣ είχε την ελαφριά υπεροχή, ωστόσο πέρα από ένα σουτ του Ζαμπρέλα στο 50΄ το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ράντμαν, δεν κατέφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Και πάνω που ο ρυθμός της αναμέτρησης είχε αρχίσει να πέφτει επικίνδυνα, μετατρέποντας την αναμέτρηση ακατάλληλη για ξενύχτηδες, ο Ατρόμητος με γκολ… ζωγραφιά φάνηκε να «κλειδώνει» το τρίποντο.   

Ο Φυτανίδης στο 70΄ εκτελούσε το φάουλ (λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ), με πάσα στον Μπρίτο, ο οποίος με τη σειρά του έστρωνε στον Μήτρογλου που «ξεκολλούσε» από το τείχος και με πλασέ, έστελνε την μπάλα συστημένη στη δεξιά γωνία του Κηπουρού, προκαλώντας ακόμα και το χειροκρότημα του Κώτσιου! Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ατρόμητος θα πανηγυρίσει ένα εύκολο τρίποντο, τελικά δεν γλίτωσε τα καρδιοχτύπια, αφού στο 75΄ ο Γεωργίου «βουτούσε» και μάλιστα χωρίς αναπνευστήρα στην περιοχή, από τη στιγμή που ο Δημούτσος τον ακούμπησε όσο ο χρόνος τη Σάρον Στόουν και ο Μπακαγιόκο ξετύλιγε το δώρο του διαιτητή Τριτσώνη από τα έντεκα βήματα.

Όσοι ωστόσο νόμιζαν πως η αναμέτρηση θα είχε χιτσκοκικό φινάλε διαψεύστηκαν  εμφατικά καθώς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο ΠΑΣ με ανούσια κατοχή, δεν κατάφερε ούτε καν να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτό που δικαιούταν (την ήττα), με τον Ατρόμητο να «στρογγυλοκάθεται» στο 2-1, πανηγυρίζοντας έτσι μια σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη!

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_GIANNENA_ATROMITOS_190212{/akamai}

 

 Θυμηθείτε  LIVE λεπτό προς λεπτό από το Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης.

«ΠΑΣάς» ο Ατρόμητος, ξόρκισε την κατάρα των «Ζωσιμάδων»! (photos+videos)



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved