Άνετη πρόκριση στον τελικό ο Ολυμπιακός (photos)

Άνετη πρόκριση στον τελικό ο Ολυμπιακός (photos)

Τον τίτλο του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 10 Μαρτίου, θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και, κερδίζοντας με 87-52 τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ, σφράγισαν το «εισιτήριό» τους για τον τελικό, όπου θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική χρονιά που οι «αιώνιοι» θα διεκδικήσουν τον τίτλο, με τις δύο ομάδες να μετρούν από δύο κατακτήσεις την τελευταία τετραετία.

Ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα κι έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να καλύψουν τις σοβαρές απουσίες τους (Τζέι Αρ Γκίντενς, Δήμος Ντικούδης και Ευθύμης Τσακαλέρης), με αποτέλεσμα να παραδοθούν από νωρίς στις ορέξεις των Πειραιωτών. Από την άλλη, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς συμπεριέλαβε ύστερα από μακρά απουσία, λόγω τραυματισμού, στη 12άδα το Λάζαρο Παπαδόπουλο (αγωνίστηκε για 12.35', έχοντας απολογισμό 5 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), αλλά είχε την ατυχία να δει το Γιώργο Πρίντεζη να αποχωρεί τραυματίας. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με 16 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ο Γιάννης Καλαμπόκης είχε 15π.

Με το Γιάννη Καλαμπόκη να παίρνει πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα και να εκτελεί από την περιφέρεια, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κρατηθούν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης στο ΣΕΦ (9-7). Στη συνέχεια, όμως, οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και με ηγέτη τον Κώστα Παπανικολάου έτρεξαν επί μέρους σερί 10-4 και προηγήθηκαν με 19-11. Παράλληλα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έσφιξαν την άμυνά τους, αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους σε διαδοχικά λάθη. Λογική συνέπεια αυτών, το 21-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και «τρέχοντας» σερί 8-2 ανέβασε την υπέρ του διαφορά στους 15 πόντους (30-15). Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου αδυνατούσε να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι που όσο περνούσε η ώρα έδιναν αυξητικές τάσεις στην πρωτοπορία τους (33-15 στο 15’). Με καλάθι του Έισι Λο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 38-17 στο 17ο λεπτό, δείχνοντας την τάση να «καθαρίσουν» από πολύ νωρίς τον ημιτελικό. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους Πειραιώτες στο +15 (40-25), έχοντας θέσει τις βάσεις για την επικράτηση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, που εξελίχθηκε σε… πάρτι για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, το οποίο έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Οι Θεσσαλονικείς, που βρέθηκαν να χάνουν με 55-27 στο 25’, πέταξαν λευκή πετσέτα και απλώς περίμεναν υπομονετικά να έρθει το σφύριγμα της λήξης, το οποίο βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό, με 87-52. Αυτή είναι η 16η φορά που οι Πειραιώτες προκρίνονται στον τελικό, έχοντας κατακτήσει εννέα τίτλους.

Διαιτητές: Ψαριανός, Παναγιώτου, Παντελίδη.
Δεκάλεπτα: 21-13, 40-25, 59-38, 87-52.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 9 (1), Άντιτς 2, Σπανούλης 2, Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κέσελ 10 (2), Σλούκας 11 (2), Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 16 (4), Γλυνιαδάκης 5, Πρίντεζης 4.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Καλαμπάκας 8 (2), Στίγκερς 5 (1), Αράπης, Άλεξιτς 6, Ντούβνιακ, Λιάπης, Καλαμπόκης 15 (3), Πέτγουεϊ 5, Παππάς, Γιαννακίδης, Καλλές 13, Αμπάρας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved