Αλεξανδρής: «Εμπνέει σεβασμό το Αλεξάνδρειο» (photos)

Αλεξανδρής: «Εμπνέει σεβασμό το Αλεξάνδρειο» (photos)

Στη σχολή εκμάθησης καλαθοσφαίρισης Hoop, του Γιώργου Μασλαρινού, βρέθηκαν ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, και ο Δημήτρης Τσαλδάρης.

Εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τη διακοπή του πρωταθλήματος, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της σχολής στις Συκιές Θεσσαλονίκης και μετέφεραν τη γνώση τους στους μαθητές. Παράλληλα, τους προσκάλεσαν στα προσεχή παιχνίδια του Άρη, στο Αλεξάνδρειο. «Ο κόουτς Αλεξανδρής είναι ο πρώτος προπονητής που επισκέπτεται τη σχολή μας και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό γιατί, πριν από δέκα χρόνια, είχαμε πανηγυρίσει σε μια ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας μας την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα με το Μαρούσι. Είχαμε κατακτήσει όλοι μαζί ένα Κύπελλο που δεν το περίμενε κανένας και αποτελεί παράδειγμα ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά όλα μπορούν να γίνουν», προλόγισε το Βαγγέλη Αλεξανδρή ο Γιώργος Μασλαρινός.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, απευθυνόμενος προς τους νεαρούς παίκτες, είπε από την πλευρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κοντά σας. Στη σχολή Hoop που επικεφαλής της είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες στην καριέρα μου, ο Γιώργος Μασλαρινός, που τον παρακολουθούσα από όταν αγωνιζόταν στο παιδικό τμήμα του ΒΑΟ, είμαι σίγουρος ότι θα μάθετε καλά τα μυστικά του μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σε νέα παιδιά όπως εσείς, που είστε το μέλλον της κοινωνίας μας και του αθλήματος του μπάσκετ. Ενός αθλήματος που δίνει ερεθίσματα εντός και εκτός γηπέδου. Ωστόσο, αν θέλετε να πετύχετε κάτι στη ζωή σας θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ και το βράδυ, όταν θα ξαπλώνετε, να κάνετε όνειρα τα οποία να επιδιώξετε να τα κάνετε πράξη. Έτσι έκανα κι εγώ, κερδίζοντας στην καριέρα μου τίτλους ως παίκτης και ως προπονητής, μέσα από την σκληρή καθημερινή δουλειά».

Ο Γιώργος Μασλαρινός παρουσίασε, στη συνέχεια, στους μαθητές το Δημήτρη Τσαλδάρη, με τον οποίο είχαν βρεθεί συμπαίκτες για μία αγωνιστική περίοδο, στον Πανελλήνιο. Ο διεθνής γκαρντ του Άρη, στα πρώτα του λόγια, θυμήθηκε: «Με την παρουσία μου εδώ θυμάμαι τον εαυτό μου πριν από 20 χρόνια να είμαι στη θέση σας. Βλέπω στα πρόσωπά σας τον εαυτό μου και όπως εγώ, έτσι και σε εσάς, σας εύχομαι να κάνετε όνειρα στη ζωή σας και να κοιτάξετε πώς θα μπορέσετε να τα εκπληρώσετε, ακούγοντας τους γονείς σας για να γίνεται καλοί άνθρωποι, αλλά και δουλεύοντας καθημερινά, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να παραμελήσετε τα μαθήματά σας στο σχολείο».

Ύστερα από σχετική ερώτηση για την ηλικία στην οποία ξεκίνησε το μπάσκετ, ο Τσαλδάρης απάντησε με ειλικρίνεια: «Άργησα. Ήμουνα 11-12 χρονών, οπότε κάποιοι από σας είστε πιο τυχεροί». Παραδέχθηκε, επίσης, πως είχε μπασκετικό πρότυπο το Μάικλ Τζόρνταν και τον Ντράζεν Πέτροβιτς, ενώ έχρισε ως δυσκολότερο αντίπαλο το Δημήτρη Διαμαντίδη, που: «Πρόκειται, εξάλλου, για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς».

Η σκυτάλη πέρασε και πάλι στο Βαγγέλη Αλεξανδρή, που συμβούλεψε τους μαθητές της Hoop: «Σημασία δεν έχει το πόσες ώρες κάνεις ένας παίκτης προπόνηση την ημέρα, αλλά η διάθεση που δείχνει στη διάρκειά της και μετά το τέλος της, με το Δημήτρη (σ.σ. Τσαλδάρη) να αποτελεί παράδειγμα. Ακόμη, σημασία για εμένα δεν έχει μόνο το εάν ένας παίκτης θα βάλει 20 πόντους σε ένα παιχνίδι, αλλά και η άμυνα που θα παίξει και οι δουλειές που θα κάνει συνολικά μέσα στο παρκέ».

Σε ερώτηση για το Νίκο Γκάλη, ο τεχνικός του Άρη θυμήθηκε: «Είχε έρθει στην Ελλάδα το 1979, όταν είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Άρη. Είχε πολύ μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα, αφού μπορούσε με 1.000 τρόπους να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, ενώ ήταν και εξαιρετικός πασέρ», ενώ αναφερόμενος στο Αλεξάνδρειο πρόσθεσε: «Όλα τα γήπεδα με κόσμο είναι δυνατές έδρες. Το Αλεξάνδρειο, όμως, λόγω της ιστορίας του αλλά και των παικτών που έχουν αγωνιστεί σε αυτό εκπέμπει σεβασμό. Και το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι δυνατή έδρα. Το σημαντικό, όμως, είναι να μένετε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι όπου και αν αγωνίζεστε, χωρίς να επηρεάζεστε από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί, γιατί η απόδοσή σας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε ό,τι μπορεί να ακούσετε».

Τόσο ο έμπειρος τεχνικός όσο και ο Δημήτρης Τσαλδάρης, πριν αποχωρήσουν, πήραν δώρο μία μπάλα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα παιδιά. «Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα ξανάρθω και θα ξαναπαίξουμε», δεσμεύθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved