«Αέρας» στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Εργοτέλη (photos+videos)

«Αέρας» στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Εργοτέλη (photos+videos)

Νίκη 2-0 για τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη, με τα πρώτα γκολ των Σιμάο και Μαυρία με τα «πράσινα», να δίνουν τους τρεις βαθμούς στους «πράσινους» και να τους συντηρούν στην κορυφή για ακόμα μια αγωνιστική.

Ένα ακόμα «διπλό» στην προσπάθειά του να πάρει το πρωτάθλημα κατάφερε να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός καθώς πέρασε από την έδρα του Εργοτέλη με το 2-0 το οποίο διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τα πρώτα γκολ των Σιμάο και Μαυρία, για λογαριασμό του «τριφυλλιού» στη Super League, στην καριέρα τους.

Οι «πράσινοι» πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους μετά το «στραπάτσο» της Λιβαδειάς και επανέφεραν, έστω και πρόσκαιρα, τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό στο +5, φτάνοντας στους 54 βαθμούς, με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται την Κυριακή στο Φάληρο με τον Πανιώνιο. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του έμεινε για μια ακόμα αγωνιστική μακριά από τη νίκη, όντας πλέον σε δύσκολη θέση καθώς έχει 23 βαθμούς και αρκετά βαρύ πρόγραμμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Κλειδί» για το «τριφύλλι» η παρουσία του νεαρού Χάρη Μαυρία στο δεύτερο μέρος αλλά και το «δέσιμο» των Σιμάο και Βιτόλο στη μεσαία γραμμή, με τον Μοζαμβικανό, ωστόσο, να συμπληρώνει επτά κίτρινες κάρτες κάτι που θα κοστίσει στον Φερέιρα καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του σε δύο παιχνίδια από τα επόμενα τέσσερα που ακολουθούν… Θετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που «έψαξε» το γκολ ωστόσο πρόσφερε σε διαφορετικούς τομείς και έδωσε λύσεις στην ομάδα του Φερέιρα

Με απουσίες και οι δύο

Ο Εργοτέλης είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες (Λεάλ, Μπούντιμιρ, Γιαλούση), με τον Νίκο Καραγεωργίου να εμπιστεύεται τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια και τους Δάρλα, Χίμπλινγκερ, Σαρρή και Σασιασβίλι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή την τριάδα αποτελούσαν οι Τζούνιορ, Μπέτο και Φραγκουλάκης ενώ οι Κουτσιανικούλης και Καρέλης αποτέλεσαν τα στηρίγματα του Νίκου Κατσικοκέρη που ήταν μόνος προωθημένος για τους Κρητικούς.

Στον αντίποδα, παρά τις απουσίες των Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καρνέζης με τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Μαρίνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Σιμάο και Βιτόλο με τον Κατσουράνη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος και Κλέιτον εναλλάσσονταν πίσω από τον Τοτσέ.

Μέτριο το πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από το ξεκίνημα να γίνει «αφεντικό» στο Παγκρήτιο, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει από τη στιγμή που ο Εργοτέλης έδειξε ιδιαίτερη σπουδή στα ανασταλτικά καθήκοντα και τη διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, με εξαίρεση κάποιες εμπνεύσεις του Χριστοδουλόπουλου και ένα δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Πίρσον στα μέσα του ημιχρόνου.

Στην μέτρια εικόνα του Παναθηναϊκού συνηγόρησε κι η μέτρια βραδιά του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες όμως δεν μπορούσε τις περισσότερες φορές να ολοκληρώσει τις εμπνεύσεις του καθώς ήταν φανερή η έλλειψη δυνάμεων από την ίωση που τον ταλαιπώρησε όλη την εβδομάδα. Έτσι, μοιραία, με τον Εργοτέλη σε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και τον Παναθηναϊκό να μην έχει την ουσία το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

«Καθάρισαν» οι… πρωτάρηδες

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας τον Κατσουράνη καταπονημένο προτίμησε να τον «τραβήξει» στον πάγκο και να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Χάρη Μαυρία. Ο νεαρός μέσος είχε την «φρεσκάδα» και την ταχύτητα για να δημιουργήσει τα προβλήματα στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας του Εργοτέλη, κερδίζοντας μέτρα για τον Παναθηναϊκό και φέρνοντας τη μπάλα αρκετές φορές, επικίνδυνα, στα καρέ του Πίρσον.

Οι «πράσινοι» εγκαταστάθηκαν πλέον πιο κοντά στην περιοχή των Κρητικών και στο 55’ κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον από δεξιά που βρήκε τον αμαρκάριστο Σιμάο στο ύψος του πέναλτι, με τον Μοζαμβικανό να μην αστοχεί στην κεφαλιά που έβαλε σε θέση οδηγού το «τριφύλλι» στην Κρήτη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το παιχνίδι άρχισε να… κλειδώνει για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μακρινό σουτ, ο Πίρσον απέκρουσε με αστάθεια και ο Μαυρίας ήταν σε καίρια θέση για να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό και να κάνει δυο τα τέρματα του «τριφυλλιού».

Ο Φερέιρα στη συνέχεια του παιχνιδιού έδωσε χρόνο και χώρο στους Καραγκούνη και Πετρόπουλο, με τον πρώτο να βοηθά αρκετά τον Βιτόλο στο «κράτημα» της μπάλας και τον δεύτερο να «γεμίζει» την περιοχή περισσότερο από τον Τοτσέ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να «κλειδώσει» το ματς για το «τριφύλλι». Είναι ενδεικτικό πως ο Νίκος Καραγεωργίου θέλησε να ποντάρει μόνο σε κάποιες αντεπιθέσεις κι έτσι έδωσε ευκαιρίες στους νεαρούς Τζανακάκη κι Ευαγγέλου που πέρασαν στο ματς στο τελευταίο τέταρτο, χωρίς να αλλάξει ωστόσο κάτι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ERGOTELIS_PAO_180212{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Εργοτέλης – Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα όπως σας το πρόσφερε το Onsports

«Αέρας» στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Εργοτέλη (photos+videos)



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved