Με περίπατο στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Με περίπατο στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του με 90-51 επί της Καβάλας, στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία να κάμψουν την αντίσταση των «Αργοναυτών», καθώς πήραν εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα και δεν τον έχασαν σε κανένα σημείο του, παίζοντας με συγκέντρωση και σοβαρότητα και στα σαράντα λεπτά. Ήταν εμφανές, άλλωστε, πως μπήκαν αποφασισμένοι να μη δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλο, κάτι που κατάφεραν με «όπλο» την ασφυκτική άμυνά τους. Πλέον, περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της 10ης Μαρτίου, ο οποίος θα είναι ο νικητής του αυριανού (18/02, 19.15) ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ.

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι ο Παναθηναϊκός με την Καβάλα, σήμερα (17/02) στο ΟΑΚΑ το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη. Η αναμέτρηση ήταν «πράσινος» μονόλογος από την αρχή έως το φινάλε του, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να «καθαρίζουν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου από το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε με 22-9! Εγκλωβισμένη από την άμυνα του Παναθηναϊκού, η Καβάλα δεν κατάφερε να αντιδράσει ούτε στη δεύτερη περίοδο. Το 46-25 του ημιχρόνου μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την επανάληψη. Ο Στεφανίδης ήταν ο μοναδικός φιλοξενούμενος που κατάφερε να έχει διψήφιο αριθμό πόντων στο 20’ (συνολικά 10), ο Λόγκαν με 12, ο Βουγιούκας με 9 και ο Καϊμακόγλου με 8 οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στο +21.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μάικ Μπατίστ και Στίβεν Σμιθ, βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, χωρίς ωστόσο η διαφορά να «μαζευτεί» από τους φιλοξενούμενους, που ήταν φανερό πως είχαν ρίξει λευκή πετσέτα. Με το Γιασικεβίτσιους να πιάνει δουλειά, η διαφορά δεν άργησε να ανέβει στους 27 πόντους (57-30) στο 25ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα, με καλάθι του Σάτο, ο Παναθηναϊκός «έπιασε» το +30 (60-30). Το 70-36, με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος, απλώς επιβεβαίωνε τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Εκεί που τα πάντα κυλούσαν ήρεμα και η αναμέτρηση όδευε προς το φινάλε της, ήρθε η ένταση ανάμεσα στον Ίαν Βουγιούκα και τον Πάτρικ Ο' Μπράιαντ. Με το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 76-40, ο σέντερ του Παναθηναϊκού κινήθηκε προς το καλάθι της Καβάλας και δέχθηκε πάρα πολύ σκληρό φάουλ από τον αντίπαλό του. Ο Βουγιούκας αντέδρασε πετώντας στον Αμερικανό την μπάλα και οι διαιτητές απέβαλαν και τους δύο παίκτες με ντισκαλιφιέ. Η αναμέτρηση συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα και ολοκληρώθηκε με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βλέπει να χρίζονται σκόρερ όλοι οι παίκτες του, πέντε εκ των οποίων έπιασαν και διψήφιο αριθμό. Αυτή είναι η 18η φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού που προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχει κατακτήσει συνολικά 12 τρόπαια, με το τελευταίο εν έτει 2009.

Η νίκη επί της Καβάλας με 39 πόντους είναι η έκτη μεγαλύτερη στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας. Με 39 πόντους είχε επιβληθεί ο Παναθηναϊκός και του ΑΓΟΡ, στον τελικό της διοργάνωσης το 2007 (87-48), ενώ η μεγαλύτερη διαφορά παραμένει το +63 επί του Ανατόλια, το 1978 (75-138).

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Καλδίρης, Β. Τσώνος.
Δεκάλεπτα: 22-9, 46-25, 70-36, 90-51.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κυρίτσης 1, Καϊμακόγλου 9 (1), Μάριτς 8, Περπέρογλου 2, Γιασικεβίτσιους 3 (1), Λόγκαν 14 (2), Σάτο 7, Ν. Καλάθης 10, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 11 (3), Βουγιούκας 13, Π. Καλάθης 10.
Καβάλα (Πρίφτης): Καραποστόλου 12 (3), Σίμτσακ, Αράπης, Αγγελόπουλος 6, Ο' Μπράιαντ 6, Τέιλορ 9, Στεφανίδης 13 (3), Γεωργάκης, Κοστόβ 5.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το το live του Onsports.



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved