«Τσίκνισε» στο «Φρίουλι», προκρίνεται στην Τούμπα! (photos)

«Τσίκνισε» στο «Φρίουλι», προκρίνεται στην Τούμπα! (photos)

Ο γνωστός - Ευρωπαίος - αήττητος επί 12 σερί ματς ΠΑΟΚ απέσπασε 0-0 στο «Φρίουλι» και έγινε το… αφεντικό για την πρόκριση στους «16» του Europa League σε βάρος της Ουντινέζε.

Είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο. Αμφιβάλλει κανείς; Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν στις 17 Φεβρουαρίου 2011 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Τούμπα. Όσο για την τελευταία εκτός συνόρων; Από τη Βιγιαρεάλ στις 21 Οκτωβρίου 2010... Έκτοτε ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο, κάτι που έκανε και το βράδυ της Πέμπτης (16/02) στο Φρίουλι απέναντι στην Ουντινέζε, συμπληρώνοντας 12 ματς αήττητος!

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν το αουτσάιντερ απέναντι στην ιταλική ομάδα, όμως έπαιζαν στο… γήπεδό τους. Οι 6.000 και πλέον φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν σε… Τούμπα το Φρίουλι και έσπρωξαν τους Θεσσαλονικείς σε μία ακόμα σπουδαία βραδιά στην Ευρώπη. Το 0-0 μπορεί οι Ιταλοί να το θεωρούν άδικο, καθώς είχαν την υπεροχή, όμως γνώριζαν καλά, και πλέον το έζησαν, ότι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης δεν χάνει!

Ο ΠΑΟΚ έκανε για μία ακόμα βραδιά υπερήφανο το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους χιλιάδες οπαδούς του, καθώς… τσίκνισε στη μικρή πόλη του Ούντινε και πλέον μπαίνει σε θέση οδηγού ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα στις 23/02, εκεί όπου θα διεκδικήσει στην καυτή του έδρα την πρόκριση στους «16».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και η αλήθεια είναι ότι στάθηκε αρκετά τυχερός. Η Ουντινέζε ήταν αναμενόμενο ότι θα πίεζε από το ξεκίνημα, ώστε να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και στο 6’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να βρει δίχτυα. Ο Φλόρο Φλόρες έφυγε από δεξιά (ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα από εκείνη την πλευρά), πάσαρε στον Μπάστα και έπειτα από σουτ, η μπάλα έφτασε στον Αμπντί. Ο Ελβετός σούταρε δυνατά και ο Κρέσιτς είδε τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να πηγαίνει παράλληλα με την εστία.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να «παγώσει» το παιχνίδι, κρατώντας τη μπάλα, αλλά τα λάθη στη μεσαία γραμμή δεν του το επέτρεψαν. Παράλληλα, ασταθείς ήταν οι ακραίοι αμυντικοί, Σταφυλίδης, Σνάουτσνερ. Μόλις στο 9’ ήρθε μία ακόμα μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Πίντσι με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Φλόρο Φλόρες, αυτός προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κρέσιτς, όμως ο Κροάτης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 3-5-1-1 της Ουντινέζε οι Θεσσαλονικείς έψαχναν, αλλά δεν έβρισκαν λύσεις. Μοναδική καλή στιγμή ήταν η μακρινή «βολίδα» του Φωτάκη στο 28’, με τους Ιταλούς να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του ΠΑΟΚ στο 39’ με σουτ του Αρμέρο και με τον Αμπντί στο 43’ να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε από πολύ κοντά. Έτσι, έκλεισε το ημίχρονο, με την ελληνική ομάδα να κρατά το μηδέν παθητικό και να έχει κορυφαίο σε απόδοση τον Ντάριο Κρέσιτς. Από την άλλη πλευρά ο Μπάστα όποτε γινόταν κάτοχος της μπάλας δημιουργούσε επικίνδυνες στιγμές.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έκανε κάποια αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ δέχτηκε ξανά πίεση. Στο 48’ ο Κρέσιτς μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Ντανίλο, ένα λεπτό μετά και έπειτα από λάθος του Τσιρίλο ο Φλόρες σούταρε άουτ, με τους «ασπρόμαυρους» να απαντούν με μακρινό σουτ του Φωτάκη στο 57’.

Η ελληνική ομάδα αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η αριστερή πλευρά ήταν… απασχολημένη με το μαρκάρισμα του Μπάστα, η δεξιά δεν είχε βοήθεια επιθετικά από τον Σνάουτσνερ. Τουλάχιστον η Ουντινέζε δεν δημιούργησε τη μεγάλη φάση, με τον Γιάννου να παίρνει τη θέση του Αθανασιάδη στο 76’, προκειμένου να δώσει πνοή επιθετικά και τον Λίνο να αντικαθιστά τον Γεωργιάδη στο 84’. Μετά από αρκετή ώρα, στο 87’ ο Μπάστα απείλησε με νέο σουτ, όμως ο Κρέσιτς ήταν και πάλι εκεί, χαρίζοντας το πολύτιμο 0-0 στους «ασπρόμαυρους».

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Ουντινέζε - ΠΑΟΚ όπως τη μετέδωσε το Onsports.



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved