Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει με 93-71 την Καβάλα, στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν, παράλληλα, την άτυπη ρεβάνς για την κακή εμφάνισή τους στο κλειστό της Καλαμίτσας, στον πρώτο γύρο, με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προχωράει σε αρκετές δοκιμές, εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Κώστας Καϊμακόγλου και Στράτος Περπέρογλου, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Τέιλορ, Ο’ Μπράιαντ, Κοστόβ και Αγγελόπουλος. Οι δύο αντίπαλοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (17/02, 19.00), και πάλι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αυτή τη φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Καβάλα αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στην έναρξη της αναμέτρησης και με πρωταγωνιστές τους Ο’ Μπράιαντ και Τέιλορ προηγήθηκε με 16-6, έξι λεπτά μετά το ξεκίνημα της πρώτης περιόδου. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πάντως, δεν άργησε να βρει τα πατήματά του και με τον Ίαν Βουγιούκα να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι μείωσε πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου (21-22 στο 9’). Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε στη συνέχεια τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και με επτά πόντους προκάλεσε μεγάλη φθορά στην άμυνα του των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη. Η Καβάλα, όμως, δεν πτοήθηκε και με τον Καραποστόλου να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι όχι απλώς έμεινε κοντά στο σκορ (35-30), αλλά τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να προηγηθεί με 38-37. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν, βελτίωσαν την άμυνά τους και με τους Σάτο και Περπέρογλου να δίνουν λύσεις προηγήθηκαν με 46-42 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αποκαθιστώντας την τάξη.

Από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάτησε παρκέ δείχνοντας την τάση να μη δώσει άλλα δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Με μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα και κλείνοντας τους διαδρόμους προς το καλάθι του, ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να πάρει διαφορά 10 πόντων (59-49). Και πάλι όμως, όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν σημάδια χαλάρωσης και επέτρεψαν στους «Αργοναύτες» να μειώσουν τη διαφορά (61-59). Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε προς ικανοποίησή του τους Σίμτσακ και Αγγελόπουλο να ανεβάζουν την απόδοσή τους, αν και ήταν φανερό πως ήταν καθαρώς θέμα διάθεσης από την πλευρά των γηπεδούχων να δώσουν οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες της Καβάλας για νέα έκπληξη. Αυτό δεν άργησε να συμβεί, αφού στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τους Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι φρόντισαν να αποκαταστήσουν άμεσα τις ισορροπίες. Με δικές τους ενέργειες ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 74-65 στο 33’, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας την κατάκτηση του ροζ φύλλου, αφού τα εναπομείναντα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Διαιτητές: Ψαριανός, Αναστόπουλος, Τζαφλέρης.
Δεκάλεπτα: 21-24, 46-42, 68-61, 93-71.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 13 (3), Λόγκαν 6, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 15, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 15, Γιασικεβίτσιους 16 (1).
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 2, Αράπης 1, Αγγελόπουλος 12 (3), Τέιλορ 16 (3), Στεφανίδης, Γεωργάκης 2, Κοστόβ 11 (1), Καραποστόλου 6, Σίμτσακ 10, Ο’ Μπράιαντ 11.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved