Με «Κάρα» στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, 3-0 την Ξάνθη (photos+videos)

Με «Κάρα» στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, 3-0 την Ξάνθη (photos+videos)

Απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στη νίκη 3-0 επί της Ξάνθης ο Γιώργος Καραγκούνης καθώς άλλαξε τη μορφή του αγώνα με την είσοδό του και πέτυχε το δεύτερο τέρμα που «κλείδωσε» το τρίποντο και την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην κορυφή. Ο Τοτσέ το πρώτο γκολ, ο Πετρόπουλος το τρίτο.

Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό καθώς στο 3-0 επί της Ξάνθης οι «πράσινοι» βρήκαν τον παίκτη-βαρόμετρο στο πρόσωπο του Γιώργου Καραγκούνη και τις λύσεις από τους Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο έτσι ώστε να φτάσουν στο +2 από τον Ολυμπιακό και να οδηγούν για μια ακόμα αγωνιστική την κούρσα του πρωταθλήματος στο φετινό πρωτάθλημα.

Με μια εμφάνιση που θύμισε αρκετά τα… αγχωτικά 1-0 του τελευταίου διαστήματος στο ΟΑΚΑ απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατηγορία, κυρίως στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός είχε το απαραίτητο ξέσπασμα έτσι ώστε να φτάσει στη νίκη και να επιστρέψει σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, για μια ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ, οι φίλαθλοι έστειλαν και το δικό τους μήνυμα, σηκώνοντας πανό κατά των πολιτικών, συνοδεύοντάς τα με τα ανάλογα συνθήματα, παίρνοντας έτσι θέση για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα αλλά και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις…

«Λειψός» Παναθηναϊκός, αμυντικά στημένη η Ξάνθη

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με τις ελλείψεις που είχε να αντιμετωπίσει αναγκαστικά έπρεπε να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ελλείψει των Λέτο, Κουίνσι και Κατσουράνη, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης και οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Μαρίνος από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Σιμάο και Βιτόλο, με τους Ζέκα και Μαυρία να εναλλάσσονται στις πτέρυγες ενώ ο Κλέιτον κινήθηκε πίσω από τον Τοτσέ.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Βιβιανί και τους Εντιμάρ, Στάσιακ, Κομεσίδη και Μπέρτο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Φλίσκας, Βασιλακάκης και Μάνταλος με τους Πόι και Βλαχοδήμο να δίνουν στηρίγματα από τα πλάγια στον μοναδικό προωθημένο Μαρκόφσκι.

Κρύο το ΟΑΚΑ, «κρύο» και το ματς

Με τον Παναθηναϊκό εμφανώς επηρεασμένο από τις αρκετές αλλαγές και τις απουσίες, αλλά και την Ξάνθη να περιορίζεται στα ανασταλτικά της καθήκοντα, το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν μέτριο… από το ξεκίνημα. Κάποια κινητικότητα που έδειξαν οι δυο ομάδες, αμφότερες στη δεξιά πτέρυγα με Βλαχοδήμο και Μαρίνο κυρίως να είναι οι πιο ορεξάτοι, δεν είχε αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους κι έτσι οι ευκαιρίες ήταν… είδος προς εξαφάνιση στην Καλογρέζα.

Η Ξάνθη είχε μια επικίνδυνη αντεπίθεση στα μέσα του ημιχρόνου ενώ ο Παναθηναϊκός θέλησε δυο φορές να απειλήσει με Κλέιτον στο 20’ και Τοτσέ στο 42’ χωρίς ωστόσο οι δυο «πράσινοι» να βρουν το στόχο. Οι γηπεδούχοι είχαν, ωστόσο, την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς τη μεγάλη φάση, με την ανατροπή του Κλέιτον στο 39’ να σηκώνει… κουβέντα καθώς φαίνεται να έχει βρει το πόδι του Βραζιλιάνου ο Κομεσίδης, και κάπως έτσι το πρώτο μέρος του ματς στο ΟΑΚΑ τελείωσε χωρίς τέρματα.

Φουλ επίθεση, καρδιοχτύπια και… Καρα-ανάσταση!

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της επανάληψης προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός. Οι αλλαγές του Φερέιρα ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς αποσύρθηκαν Μαυρίας και Βιτόλο και πέρασαν στο παιχνίδι Χριστοδουλόπουλος και Πετρόπουλος, με τους «πράσινους» να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Σταδιακά η Ξάνθη, ωστόσο, άρχισε να βρίσκει χώρους και με την είσοδο του Μαρσελίνιο έγινε ιδιαίτερα απειλητική, γεγονός που άγχωσε τους γηπεδούχους. Οι Μαρκόφσκι, Βλαχοδήμος και Μαρσελίνιο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 62’ ο Τοτσέ από απόσταση αναπνοής μετά από σέντρα του Κλέιτον δεν μπόρεσε να διώξει τη νευρικότητα καθώς δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Φερέιρα βλέποντας το «τριφύλλι» να έχει «κολλήσει» πέρασε στο παιχνίδι τον Καραγκούνη, γεγονός που έδωσε άλλη ώθηση στον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός της Εθνικής κατάφερε να ηρεμήσει λίγο το παιχνίδι της ομάδας του στο χώρο του κέντρου, να κερδίσει στημένες μπάλες έξω από την περιοχή και να… ξυπνήσει την κερκίδα με τις ενέργειές του. Η… ανάσταση ωστόσο, ήρθε δια ποδός Λαζάρου! Στο 78’ του παιχνιδιού ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το «1-2» με τον Πετρόπουλο, ντρίμπλαρε τρεις παίκτες διαδοχικά μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα, να κυλάει βασανιστικά στα δίχτυα και τον Τοτσέ να σιγουρεύει το 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο Καραγκούνης ήταν ακόμα πιο κομβικός για τους «πράσινους». Πέρα από το γεγονός ότι κρατούσε μόνος του ουσιαστικά το κέντρο του Παναθηναϊκού, έχασε σημαντική ευκαιρία στο 80’ αλλά και το 86’, με τα σουτ που επιχείρησε να μην του κάνουν το χατίρι, ωστόσο στο 89’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ «σφράγισε» το τρίποντο και την επιστροφή των «πρασίνων» στην κορυφή, με αποτέλεσμα την ώρα που ο Αντώνης Πετρόπουλος έκανε το 3-0 με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στις καθυστερήσεις, ο κόσμος να αποθεώνει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα…

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_XANTHI_120212{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη

Θυμηθείτε το pregame του Onsports

Με «Κάρα» στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, 3-0 την Ξάνθη (photos+videos)



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved