«Κόλλησε» και με τον Εργοτέλη ο Άρης (photos + videos)

«Κόλλησε» και με τον Εργοτέλη ο Άρης (photos + videos)

Μία ακόμα ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος έχασε ο Άρης, καθώς παραχώρησε την ισοπαλία με 1-1 στον Εργοτέλη.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, προηγήθηκαν με τον Ακόστα στο 14' ωστόσο το γκολ του Κατσικοκέρη στο 31' ήταν αρκετό για τους Κρητικούς να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Κλ. Βικελίδης». Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα, αποβλήθηκε ο Ολίσε. Στα τελευταία λεπτά, ο Άρης έχασε σωρεία ευκαιριών...

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν την εστία του Εργοτέλη για ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τους «κίτρινους». Οι παίκτες του Μανουέλ Μασάδο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο συναντούσαν δυσκολίες μόλις πλησίαζαν στα καρέ του Πίρσον. Οι Κρητικοί είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία, κάτι που συνέβαλε και στην… εξαφάνιση του Νέρι Καστίγιο, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τους γηπεδούχους, όταν ο Γιαννιώτης έκανε την κάθετη πάσα, αλλά ο Πίρσον είχε «διαβάσει» σωστά τη φάση και μπλόκαρε προ του Μεξικανού επιθετικού του Άρη. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο πορτιέρο των νησιωτών αντέδρασε σωστά, όταν ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ και ο Γερμανός τερματοφύλακας έδιωξε με γροθιές.

Η υπεροχή του Άρη έφερε καρπούς στο 14’ με πρωταγωνιστή τον Νόε Ακόστα. Ο Καπετάνος κινήθηκε στον άξονα, έκανε την κάθετη μπαλιά, οι Σαρρής και Σασιασβίλι δεν μπόρεσαν να κόψουν και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με πλασέ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Μάλιστα, ο Ακόστα, έτρεξε άμεσα προς τον μεταφραστή της ομάδας, Αντώνη Σαριόγλου, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη (9/2) είχε χάσει τον πατέρα του, Κυριάκο.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι με το τέρμα που πέτυχαν διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών, με τον Νέρι Καστίγιο να μην μπορεί να απειλήσει άμεσα τον Σέρεν Πίρσον.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου ο Εργοτέλης κατάφερε σιγά σιγά να ισορροπήσει την αναμέτρηση και προσπάθησε να βγει στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 31’ ο Κατσικοκέρης έφερε το ματς στα ίσια (1-1), εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη μπαλιά του Φραγκουλάκη και νίκησε τον Βελλίδη από πλάγια θέση.

Στην συνέχεια, ο Άρης ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα για το δεύτερο μέρος, αλλά το σουτ του Ουμπίντες στο 34’ πέρασε άουτ, ενώ στο 44’ ο Μίσελ δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, από την εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου και έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν… άλλαξε, καθώς οι γηπεδούχοι ήλεγξαν την αναμέτρηση, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος, με τους Κρητικούς να έχουν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα και θέλησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Ο Άρης ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στην «επανάληψη» όταν ο Καστίγιο στο 51’ έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίρσον. Η… απάντηση ήρθε από τον Φραγκουλάκη δύο λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Έλληνα άσου, βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη που μπλόκαρε.

Στο 58’ ο Εργοτέλης βγήκε στην κόντρα, με τον Φραγκουλάκη να βρίσκει στα αριστερά τον Χαλκιαδάκη, αυτός μπήκε στην περιοχή, θέλησε να γυρίσει στον Κατσικοκέρη, αλλά η προσπάθειά του ήταν κακή και οι παίκτες του Άρη απομάκρυναν.

Στην συνέχεια ξεκίνησε ο επιθετικός… μονόλογος των γηπεδούχων. Στο 67’ ο Καστίγιο έχασε διπλή ευκαιρία να σκοράρει, καθώς αρχικά στο σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα ο Πίρσον, ενώ στην επαναφορά του Ουμπίντες «έπιασε» αέρα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παπαζαχαρίας έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 82’ το σουτ του Νέτο βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίρσον.

Έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν η κεφαλιά του Φατί, έπειτα από κόρνερ του Ουμπίντες, σταμάτησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 85’ στο σουτ του Παπαζαχαρία ο Πίρσον μπλόκαρε, ενώ ενήργησε σωστά και στο 88’ στην προσπάθεια του Νέτο.

Στο 91’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Ολίσε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από την αψιμαχία που είχε με τον Κατίδη. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι παίκτες του Άρη θέλησαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που είχαν στα τελευταία λεπτά, όμως για μία ακόμα φορά ο Πίρσον είπε «όχι» καθώς στο 94’ απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Λαζαρίδη.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ARIS_ERGOTELIS_120212{/akamai}

 

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης.

«Κόλλησε» και με τον Εργοτέλη ο Άρης (photos + videos)



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved