Νίκη Ολυμπιακού, άθλος Παναθηναϊκού (photos)

Νίκη Ολυμπιακού, άθλος Παναθηναϊκού (photos)

Ενα ντέρμπι από αυτά που μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να προσφέρουν στους φίλους του μπάσκετ. Ενα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός το πήρε με 78-77, αλλά ο Παναθηναϊκός δικαιούται να αισθάνεται νικητής, γυρίζοντας ένα παιχνίδι όπου είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 19 πόντους.

Οι «πράσινοι» έφτασαν σε απόσταση... αναπνοής από την ισοφάριση στο φινάλε -κυριολεκτικά- του παιχνιδιού με τον Μπατίστ να επιχειρεί τρίποντο, αλλά να πατάει στη γραμμή και μετά από διαβουλεύσεις να χρεώνεται σωστά το καλάθι ως δίποντο. Σωστά όμως και οι πράσινοι, από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται για την υπόδειξη του διαιτητή Σχινά ο οποίος είχε δείξει τρίποντο στην προσπάθεια του Αμερικανού, αλλάζοντας στη συνέχεια την αρχική του απόφαση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά να απωλέσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα που διατηρούσε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Και αυτό, διότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατόρθωσαν να καλύψουν την ήττα που είχαν γνωρίσει στο ΟΑΚΑ με τέσσερις πόντους και έτσι δεν έχουν το δικαίωμα να χάσουν άλλο ματς στην κανονική περίοδο της Α1.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το δικό του ρυθμό, με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο όγκο των επιθέσεων, επιτυγχάνοντας τους έξι από τους εννέα πρώτους πόντους των «ερυθρολεύκων». Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός με φανερά προβλήματα στην άμυνα, αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς ο Μάντζιαρης έπαιζε εξαιρετικά πάνω στον Διαμαντίδη, πέτυχε μόλις ένα τρίποντο με τον Καϊμακόγλου 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ το πρώτο του δίποντο το πέτυχε ο Σάτο σχεδόν με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών παιχνιδιού (05.18).

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε καθ' όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου να διατηρήσει και να αυξάνει σταδιακά το προβάδισμά του, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-15. Είναι χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ότι οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού με 5 στους 5, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα συνεχή λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού.

Οσοι ανέμεναν την αφύπνιση των «πρασίνων» στο β' δεκάλεπτο, είδαν τους παίκτες του Ιβκοβιτς να συνεχίζουν το δικό τους επιθετικό ρεσιτάλ, οδηγώντας τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Στο +10 (26-16) με τρίποντο του Κέσελι 9΄15 πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, στο +14 (32-18), 6’35 πριν το φινάλε του ημιχρόνου από νέο τρίποντο του Αντιτς και στο αποκορύφωμά της, στο +17 (35-18) από ένα δίποντο του Χάινς και μια ελεύθερη βολή του Κέσελ τέσσερα λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Ο Ομπράντοβιτς έξαλλος έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να μπει στο παιχνίδι, αφού σε 5 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα είχε πετύχει μόλις τρεις πόντους με μια βολή του Βουγιούκα και ένα δίποντο του Λόγκαν, ενώ δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε για την ακύρωση ενός ακόμη καλαθιού από τον Λόγκαν, το οποίο οι διαιτητές έκριναν ως εκπρόθεσμο.

Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αντεπιτεθεί και κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά στους 11 πόντους, με το πρώτο τρίποντο του Διαμαντίδη στα 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν και διαμορφώθηκε το 43-31 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ξανά ντέρμπι, βομβαρδισμός και ξανά... +17

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου το ντέρμπι απέκτησε χαρακτήρα... ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός με ένα εντυπωσιακό σερί 6-0 από καλάθια των Διαμαντίδη, Σάτο και Λόγκαν κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά στους έξι πόντους (43-37) και με ένα τρίποντο του Λόγκαν στους 4 (44-40), όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα...

Με ένα... βομβαρδισμό τριπόντων, δύο απ' τον Μάντζαρη και ένα από τον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός έφερε τη διαφορά στο +13 και με δύο εύστοχες βολές του Κέσελ στο +15, απαντώντας στο «πράσινο» σερί με ένα 11-0. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού, έμοιαζαν να έχουν υποστεί ένα νέο μπλακ άουτ με συνεχή λάθη από Μπατίστ και Λόγκαν, για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να φτάνει ξανά τη διαφορά στο +17 (59-42) από τα διαδοχικά καλάθια του Μάντζαρη και του Λο.

Η επιστροφή του πρωταθλητή Ευρώπης...

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε και αυτό χαρακτήρα... ντέρμπι διαφοράς, με τον Ολυμπιακό να οδηγεί το ύψος της διαφοράς και στους 19 πόντους, με το ξεκίνημά του, (61-42) και τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και να φτάνει και στο -7 σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, υποχρεώνοντας τον Ιβκοβιτς να κόψει το ξέσπασμα των «πρασίνων» που έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί (18-8).

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Περπέρογλου οδήγησε τη διαφορά στους πέντε πόντους, με τον ίδιο παίκτη να αστοχεί σε βεβιασμένη ενέργεια για τρεις πόντους στην επόμενη επίθεση έχασαν μοναδική ευκαιρία να μειώσουν στους δύο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρει στη συνέχεια τις λύσεις που αναζητούσε και με δίποντο του Γκετσεβίτσιους και τρίποντο του Αντιτς να φτάσει και πάλι στους 8 (1'45 πριν το φινάλε). Το φινάλε ήταν δραματικό, αφού καθοριστικό ρόλο στο ματς έπαιζε και η διατήρηση της διαφοράς των 4 πόντων, με την οποία ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει στο πρώτο ματς ή της κάλυψης αυτής από τον Ολυμπιακό.

Μόλις 1'37 πριν το φινάλε ο Ολυμπιακός διατηρούσε το +6 (73-67), ανεβάζοντας τη διαφορά και στο +7 με εύστοχη βολή του Χάινς. Ο Μπατίστ με δύο εύστοχες βολές έφερε ξανά το ματς στο -5 για τους «πράσινους», ο Χάινς αστόχησε σε δύο βολές, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν κατόρθωσε στο τρίποντο που επιχείρησε 1'10 πριν το τέλος να ευστοχήσει και να πάει τη διαφορά στους δύο πόντους. Επιθετικό φάουλ του Σάτο, δύο εύστοχες βολές από τον Σλούκα και ξανά στο +7 ο Ολυμπιακός (76-69)...

Ο Διαμαντίδης απάντησε με τρίποντο και το ματς πήρε φωτιά στο τελευταίο λεπτό με τη διαφορά για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο -4 για τον Παναθηναϊκό, σε ένα φινάλε αντάξιο της ισχύος των δύο ομάδων. Τι άλλο έμελλε να δούμε; Το τρίποντο του Σάτο που στα 23 δευτερόλεπτα έφερε το ντέρμπι στον πόντο (76-75). Ο Ολυμπιακός με δύο βολές του Σλούκα έφτασε ξανά στους τρεις, όμως τελευταίος μίλησε ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, επιχειρώντας ένα απίστευτο τρίποντο, για να μειώσει τελικά στον πόντο, αφού αν και υπήρξε αρχικά σύγχυση, ήταν φανερό ότι πατούσε τη γραμμή, με τον Ομπράντοβιτς και τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται για φάουλ στην προσπάθεια του άσου του Παναθηναϊκού, αφού και ο διαιτητής Σχινάς έδειξε αρχικά ότι το σουτ ήταν τριών πόντων, ανακαλώντας την απόφασή του λίγα λεπτά αργότερα...

Διαιτητές: Σχινάς, Γκόντας, Αναστόπουλος.

Δεκάλεπτα: 22-15, 43-31, 59-42, 78-77.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 6, Άντιτς 7 (2), Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 6 (1), Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 13 (3), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11 (3), Σλούκας 7.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10 (2), Μπατίστ 16, Λόγκαν 7 (1), Σάτο 7 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 11 (2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5 (1), Γιασικεβίτσιους 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως μεταδόθηκε μέσα από το live του Onsports.

Θυμηθείτε όλα όσα έγιναν πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved