Εκανε την Κέρκυρα άνω κάτω ο Εντουάρντο… (photos+videos)

Εκανε την Κέρκυρα άνω κάτω ο Εντουάρντο… (photos+videos)

Με δύο γκολ του εξαιρετικού Μπρίτο και ένα του επίσης πολύ καλού Φυτανίδη, ο Ατρόμητος επικράτησε 3-1 της Κέρκυρας που προσωρινά ισοφάρισε με τον Καλαντζή, πήρε τρίποντο έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και μείωσε τη διαφορά από τον 5ο ΟΦΗ στον ένα βαθμό έχοντας και ματς λιγότερο.

Σε μια μέρα που το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη αν όχι σε τρίτη μοίρα (κάτι που φάνηκε και από την περιορισμένη προσέλευση στο γήπεδο, τα πανό και τα συνθήματα πολιτικού περιεχομένου), Ατρόμητος και Κέρκυρα κλήθηκαν να υπερκεράσουν τα άγχη τους, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του βρεγμένου τερέν και ο μεν πρώτος να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, η δε δεύτερη να πανηγυρίσει το πρώτο εκτός έδρας της τρίποντο. Σε μια περίοδο μάλιστα που αμφότεροι είχαν ανάγκη τους βαθμούς για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… περίεργο. Οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο ρυθμός υπήρχε, όπως επίσης και τρία γκολ. Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 18’, όταν έπειτα από πανέξυπνη κάθετη του Αναστασάκου, ο Μπρίτο πέρασε και τον Γκαλίνοβιτς πλασάροντας σωστά στην κενή εστία. Οι δύο επιθετικοί των γηπεδούχων στο 4-4-2 με το οποίο παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, έλυσαν τον Γόρδιο δεσμό και θεωρητικά, το σχετικά γρήγορο αυτό γκολ θα έπρεπε να δώσει φτερά στους γηπεδούχους. Πρακτικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η Κέρκυρα βγήκε μπροστά, απείλησε με κάποια μακρινά σουτ των Καλαντζή και Γραμμόζη (20’ και 28’ αντίστοιχα) και τελικά ισοφάρισε. Από το… πουθενά, όμως. Μια σέντρα του Αγρίτη στο 29’ και ένα γλίστρημα του Τόμας (ο οποίος μάλλον το έχει σε… κακό να μην κάνει λάθος σε ματς με τους Φαίακες, βλέπε παιχνίδι πρώτου γύρου και ασυνεννοησία με Ιτάνζ), έδωσαν την ευκαιρία στον Μαρτίν να στρώσει στον Καλαντζή. Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου δεν λάθεψε και από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ιτάνζ κερδίζοντας το χειροκρότημα του Χάβι Γκράθια, αλλά και των φίλων των Περιστεριωτών που εξακολουθούν να τον εκτιμούν ιδιαίτερα.

Ο κόσμος αγχώθηκε, λόγω των πρόσφατων αποτελεσμάτων και της ήττας από τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, ωστόσο πριν αγχωθούν και οι παίκτες του Δώνη, ήρθε το 2-1. Η εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία στο 37’ ήταν άψογη, ακόμα πιο άψογη όμως ήταν η καρφωτή κεφαλιά του Φυτανίδη (τρίτο φετινό γκολ, πρώτο στο πρωτάθλημα) που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκαλίνοβιτς, Επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα στα τελειώματα των φάσεων, ο Ατρόμητος πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια και είχε το πάνω χέρι ενόψει του δεύτερου 45λεπτου. Το κακό που του έτυχε ήταν ο τραυματισμός του Ιτάνζ που αποχώρησε αφήνοντας τη θέση του στον Ράντμαν.

Μπρίτο και… λήξη

Θα περίμενε κανείς ότι η Κέρκυρα θα τα έδινε όλα στην επανάληψη για να φτάσει στην ισοφάριση. Η αλήθεια είναι ότι οι Φαίακες ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπάρκογλου έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη (62’), οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν καν ευκαιρίες. Κι όσο περνούσε η ώρα και άφηναν κενούς χώρους, τόσο αυξανόταν η πιθανότητα να δεχθούν κι άλλο τέρμα. Αυτό συνέβη τελικά στο 74’ κι αφού προηγουμένως ο Αναστασάκος είχε χάσει την πρώτη ευκαιρία του Ατρομήτου στο δεύτερο μέρος. Από ασίστ του Τάτου, ο Μπρίτο πήρε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, πέρασε με ντρίμπλα τον Βέντσελ και πλάσαρε εύστοχα τον Γκαλίνοβιτς. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε με το 3-1 κι οι γηπεδούχοι με λυμένα πλέον τα πόδια, έφτασαν κοντά και σε τέταρτο γκολ με τους Τάτο (76’) και Επστάιν (76’), όπως επίσης και με τον Καραμάνο, που στις καθυστερήσεις είδε τη μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι και να μην του κάνει το… κέφι (θα ήταν το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα).

Ο Ατρόμητος, ο οποίος είχε ως κορυφαίους τον σκόρερ Μπρίτο και τους Ζουέλα, Σφακιανάκη και Φυτανίδη, πήρε μια νίκη την οποία χρειαζόταν… απελπισμένα και ξαναμπήκε σε τροχιά πεντάδας. Οσο για την Κέρκυρα, σήμερα θεωρητικά έδινε παιχνίδι επιβίωσης, μόνο ως τέτοιο όμως δεν φάνηκε να το αντιμετωπίζει. Δεδομένης της εικόνας της, αλλά και της συγκομιδής της, οι οιωνοί μόνο θετικοί δεν είναι πλέον…

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOALS_ATROMITOS_KERKIRA_120212{/akamai}   

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ

Εκανε την Κέρκυρα άνω κάτω ο Εντουάρντο… (photos+videos)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved