Με... συνταγή πρωταθλητή ο Ολυμπιακός «καθάρισε» (2-0) και την ΑΕΚ (photos+videos)

Με... συνταγή πρωταθλητή ο Ολυμπιακός «καθάρισε» (2-0) και την ΑΕΚ (photos+videos)

Χρησιμοποιώντας την ίδια επιτυχημένη… συνταγή, ο Ολυμπιακός - μετά τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα - «καθάρισε» και την ΑΕΚ στο Φάληρο (2-0) αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο 25λεπτο. Μέλμπεργκ και Μιραλάς οι σκόρερ των πρωταθλητών, οι οποίοι απολαμβάνουν πλέον το… ρετιρέ της βαθμολογίας περιμένοντας «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού την Κυριακή κόντρα στην SKODA Ξάνθη.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε τον Μέγιερι κάτω από την εστία του Ολυμπιακού, επανέφερε τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μοντέστο σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ, διατήρησε στα αριστερά τον Μαρκάνο, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Μανιάτης και ο Ορμπάιθ είχαν τον διπλό ρόλο του «κόβω και ράβω», ενώ ο Ιμπαγάσα πιο μπροστά κρατούσε και πάλι στα χέρια του τη… μπαγκέτα του «μαέστρου».

Η τριπλέτα της επίθεσης των πρωταθλητών ήταν ο Καζίμ στα δεξιά, ο Μιραλάς στα αριστερά, με τον Τζεμπούρ στη κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Κωστένογλου για την ΑΕΚ τοποθέτησε μπροστά από τον Αραμπατζή τους Κοντοέ, Δέλλα, Μανωλά και Καράμπελα (από τα δεξιά προς τα αριστερά), ενώ στη μεσαία γραμμή οι τρεις παίκτες της ΑΕΚ ήταν οι Βάργκας, Μάκος και Καφές.

Στις δύο πτέρυγες η Ένωση είχε τον Μπέλεκ και τον Λεονάρντο, ενώ «αιχμή του δόρατος» ήταν ο Λυμπερόπουλος.

Η… κατηφόρα του πρώτου ημιώρου!

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα στο πρώτο 25λεπτο το γήπεδο ήταν… κατηφορικό!

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όπως ακριβώς είχαν κάνει την περασμένη εβδομάδα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Μόλις στο 2’ ο Μιραλάς «χόρεψε» τον Κοντοέ και… σέρβιρε έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Μανιάτη, ο αμυντικός του Ολυμπιακού, όμως, αστόχησε από τα δύο μέτρα.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, έπειτα από κόρνερ του Ιμπαγάσα κι έβαλε με το… καλημέρα τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος!

Ίδιο ξεκίνημα, δηλαδή, με αυτό πριν πέντε μέρες στην Τούμπα, όταν ο Μιραλάς είχε χάσει ευκαιρία στο 2’, ο Ιμπαγάσα είχε δοκάρι στο 5’ και ο Αμπντούν είχε σκοράρει στο 6’…

Οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν… κατέβασαν ταχύτητα και στο 12’ ο Μιραλάς, έπειτα από καταπληκτική ασίστ του Ιμπαγάσα, λίγο έλειψε να σημειώσει το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους»… Ο Βέλγος ωστόσο, επέλεξε να «σκοτώσει» με συρτό γωνιακό σουτ τον Αραμπατζή, αντί να τον πλασάρει, όπως κάνει συνήθως όταν βγαίνει «φάτσα» με τους αντίπαλους τερματοφύλακες…

Το «κλείδωσε» ο Μιραλάς

Στο 24’, ο Μιραλάς και να… ήθελε να χάσει το γκολ, δεν θα μπορούσε! Ο Τζεμπούρ όντας σε θέση αριστερού εξτρέμ έγινε αποδέκτης της μπάλας σε υποδειγματική αντεπίθεση του Ολυμπιακού και γυρίζοντας τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον - ακροβολισμένο σε απόσταση ενός μέτρου από την εστία της ΑΕΚ – Μιραλάς ουσιαστικά τον… έχρισε σκόρερ για το 2-0!

Στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, ανέβαζε και κατέβαζε στροφές κατά το δοκούν, ενώ η εστία του Μέγιερι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ…

Συντήρηση οι μεν, ανήμποροι οι δε…

Με τον Ολυμπιακό να μην έχει διάθεση να… τρέχει σαν τρελός σε ολόκληρο το 90λεπτο δεδομένου ότι σε μόλις τέσσερις μέρες έχει το ματς με την Ρούμπιν Καζάν στην παγωμένη Ρωσία και με την ΑΕΚ απλώς να μη μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, το β’ ημίχρονο ήταν εξαιρετικά κακό.

Μέχρι το 60’, άλλωστε, δεν καταγράφηκε καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, στοιχείο ενδεικτικό της ποιότητας του θεάματος που παρακολούθησαν οι φίλαθλοι στην επανάληψη.

Ο Νίκος Κωστένογλου αντικατέστησε ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού τον αρνητικό Μπέλεκ με τον Σιαλμά προσδοκώντας ν’ αποκτήσει η - άχρωμη και νωθρή - επιθετική γραμμή της ΑΕΚ έστω μία… πνοή για το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Στο 62’ ο Λυμπερόπουλος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μέγιερι σουτάροντας από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αριστερή γωνία, με τον Μαγυάρο τερματοφύλακα να δείχνει την αξία του αποκρούοντας τη μπάλα, στη πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Ένωσης στα καρέ του Ολυμπιακού!

Στο 65’ οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αναγκαστικές αλλαγές, με τον Αμπντούν να παίρνει την θέση του Μιραλάς και τον Ρίκκα ν’ αντικαθιστά τον Μάκο, χωρίς ωστόσο, ν’ αλλάζει κάτι στην διάταξη ούτε των «ερυθρόλευκων», ούτε των «κιτρινόμαυρων».

Άτολμος Κωστένογλου, χαλαρός Βαλβέρδε…

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κωστένογλου… θυμήθηκε να ζητήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι βγάζοντας τον Βάργκας και ρίχνοντας στη «μάχη» τον Γκερέιρο, έναν σαφώς πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, ενώ ο Βαλβέρδε σαφώς πιο ήρεμος – ελέω σκορ – έβγαλε τους Μανιάτη και Καζίμ δίνοντάς τους… ανάσες ενόψει Ρωσίας κι έβαλε στο παιχνίδι τους Μοντέστο και Χολέμπας.

Άγχωσε τον Παναθηναϊκό…

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός πέρασε ένα πολύ εύκολο βράδυ στο Φάληρο απέναντι στην – άλλοτε ανταγωνιστική και κραταιά – ΑΕΚ, πήρε τους τρεις βαθμούς βγάζοντας από το πρόγραμμά του ακόμα ένα ντέρμπι και φρόντισε να… αγχώσει ακόμα περισσότερο τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, στη «μάχη» για τον φετινό τίτλο, καθώς πλέον είναι στο +1, έστω κι αν έχει ένα ματς περισσότερο. Ο Ολυμπιακός μάλιστα, ανέβηκε ξανά στο… ρετιρέ της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά τις 18 Γενάρη.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε όπως την περίμεναν οι περισσότεροι… Χωρίς την ικανότητα, δηλαδή, να κοιτάξει στα μάτια τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι που «πονάει» πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε ήττα τους οπαδούς της Ένωσης…

 

Δείτε τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης»

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OLYMPIAKOS_AEK_100212_INT{/akamai}

 

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ όπως σας την προσέφερε το Onsports.

Με... συνταγή πρωταθλητή ο Ολυμπιακός «καθάρισε» (2-0) και την ΑΕΚ (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved