Τσιαντάκης: «Νίκη για τα θύματα της Θύρας 7»

Τσιαντάκης: «Νίκη για τα θύματα της Θύρας 7»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ένα έξτρα κίνητρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο οποίο θέλουν τη νίκη, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7, όπως υποστήριξε αποκλειστικά στο Onsports, ο Νίκος Τσιαντάκης.

«Κάτοικος» Πειραιά για επτά χρόνια, ο παλαίμαχος «ερυθρόλευκος» άσος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, τόσο για το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής (10/2) με την Ένωση, όσο και για τη «μάχη» του τίτλου με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, ο Νίκος Τσιαντάκης μίλησε για το έξτρα κίνητρο που έχουν οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7, αλλά και για την «μάχη» του Europa League με την Ρούμπιν Καζάν, την οποία χαρακτήρισε καλή ομάδα.

Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ροή του πρωταθλήματος. Θεωρείτε πως μπορεί να κρίνει τη «μάχη» του τίτλου, καθώς σε νίκη των «ερυθρόλευκων» το… βάρος περνάει στον Παναθηναϊκό;

«Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια και για τις δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο είναι σημαντικά και κρίσιμα. Είτε παίζεις με την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό, είτε με υποδεέστερους, θεωρητικά αντιπάλους, οι οποίοι έχουν αποδείξει περίτρανα πως παίζουν ρόλο στην κούρσα του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός και «γεμάτος» στο ρόστερ του από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο βλέπουμε πως και οι δύο έχουν απώλειες. Θεωρώ πως το πιο πιθανό, σύμφωνα με την εικόνα του πρωταθλήματος, είναι να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Είδαμε ομάδες που δεν τις περιμέναμε, βάσει της αρχικής εικόνας τους, όπως ο Λεβαδειακός και η Δόξα να αντιστέκονται και οι δύο διεκδικητές είχαν απώλειες. Πλέον απομένουν 10 αγώνες και είναι σημαντικοί, διότι κάθε απώλεια μπορεί να μετρήσει πιο πολύ».

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μετά τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ…

«Σίγουρα, ο Ολυμπιακός πάει με ανεβασμένο το ηθικό, καθώς πήρε ένα ματς στο οποίο έπαιζε σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στο πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα, αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός περνούσε από την Λιβαδειά, το πρωτάθλημα είχε κριθεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει τη διαφορά στους 5 πόντους, αλλά να την μειώσει στους 2 και τώρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα παίξει με τον κόσμο στο πλευρό του. Ο Ολυμπιακός έχει πιο ποιοτική ομάδα, αλλά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και αποφασιστικός για να μην έχει προβλήματα, όπως στην αρχή της σεζόν. Πιστεύω πως θα κερδίσει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ίσως το κάνει και εύκολα, παρότι ένα ματς με την Ένωση είναι πάντα ντέρμπι. Όμως, η ΑΕΚ έχει αρκετά προβλήματα. Βέβαια, ένα παιχνίδι δεν κρίνει τον τίτλο, αλλά σημαίνει πολλά, καθώς ο Ολυμπιακός έχει αυξήσει την πίεση και το πρωτάθλημα το διεκδικεί στα ίσια από εκεί που ήταν πολύ πίσω. Αν δεν έχει σκαμπανεβάσματα στην εμφάνισή του, δεν πιστεύω πως θα έχει πρόβλημα. Για μένα, ο Ολυμπιακός δεν θα υποτιμήσει τους αντιπάλους του και θα έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα».

Θεωρείτε πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ… κρύβει «παγίδες», από την άποψη πως την Παρασκευή δεν είναι «ζωής ή θανάτου» όπως ήταν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

«Πιστεύω ότι πρέπει να έχει γίνει μάθημα στον Ολυμπιακό. Έφτασε να είναι πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και είναι πιο ποιοτικός και όπως λέει ένα ρητό «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Αν μπουν με σωστή νοοτροπία δεν πιστεύω ότι μπορούν να το χάσουν και να φτάσουμε στο σημείο που ήταν πριν και έπαιζε τα πάντα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αν ήταν πιο συγκεντρωμένος και πιο αποφασιστικός, θα ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με μεγάλη διαφορά. Έχει δώσει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ελπίζει στο πρωτάθλημα στα ίσια και είναι δύο βαθμούς μπροστά».

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση και έχει καταφέρει να το ανατρέψει. Θεωρείτε πως μπορεί να το πετύχει και φέτος;

«Αυτή τη στιγμή αυτό φαίνεται και αυτό δείχνουν οι προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό θα συμβεί μόνο, αν συνεχίσει με τον ρυθμό που παίζει στα τελευταία τρία παιχνίδια. Αν παίζει με αυτό το ρυθμό, νομίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Θα πρέπει να είναι σε συνεχόμενα παιχνίδια δυνατός. Οποιοδήποτε λάθος πληρώνεται. Αν δεν έχει κενά, για μένα θα είναι αυτός που θα είναι πρωταθλητής στο τέλος».

Συμφωνείτε με την άποψη του κ. Βαλβέρδε πως οι παίκτες του χρειάζονται δυνατά παιχνίδια για να κάνουν καλές εμφανίσεις;

«Θεωρώ πως κάτι τέτοιο ισχύει. Από την μία είναι καλό, γιατί στα δύσκολα παιχνίδια φαίνεται η αξία σου, αλλά από την άλλη, θα πρέπει η κάθε ομάδα να δείχνει ανάλογο πνεύμα και στα υπόλοιπα ματς, με τις λεγόμενες πιο αδύνατες ομάδες. Να είναι καλή και στα δύσκολα παιχνίδια και στον εύκολο αγώνα. Για να πάρεις το πρωτάθλημα δεν πρέπει να διαλέγεις παιχνίδια. Πρέπει να είσαι το ίδιο συγκεντρωμένος και σοβαρός, είτε παίζεις με την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό είτε με άλλες ομάδες. Έχουμε δει πως όλες είναι επικίνδυνες».

Την Τετάρτη (8/2) συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7, η οποία έγινε σε παιχνίδι με την ΑΕΚ και την Παρασκευή (10/2) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ένωση. Πιστεύετε πως αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες;

«Είναι ένα γεγονός που έχει σημαδέψει την ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα πρέπει να κερδίσουν για να τιμήσουν την μνήμη των παιδιών. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο, παίζοντας καλή μπάλα, να πάρουν τη νίκη και να αποδώσουν φόρο τιμής σε αυτά τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους για αυτή τη μεγάλη ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός. Αυτό θα δώσει ώθηση στους παίκτες της ομάδας».

Είναι επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό να έχει το μυαλό του στο παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν ή είναι... μακριά;

«Προέχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως δεν είναι και τόσο μακριά. Αν κερδίσει στο ντέρμπι θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στην Ρωσία. Θεωρώ όμως, ότι και να γίνει στο ντέρμπι, είναι ένα άλλο ματς στην Ευρώπη. Με νίκη, πας με καλύτερη ψυχολογία σε ένα παιχνίδι που θα γίνει υπό αντίξοες συνθήκες. Η Ρούμπιν είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά αν ο Ολυμπιακός δείξει το πρόσωπο που είχε στην αρχή της χρονιάς στην Ευρώπη, τότε έχει την δυνατότητα να προκριθεί. Χρειάζονται δύο πολύ καλές εμφανίσεις».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved