Επιτυχημένη πρόβα τζενεράλε για ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός (photos+video)

Επιτυχημένη πρόβα τζενεράλε για ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός (photos+video)

Ο σοβαρός και πειθαρχημένος Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Φενέρ, κερδίζοντάς την στο ΟΑΚΑ με 72-62.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκρισή τους στη φάση των «8» της Ευρωλίγκας και, παράλληλα, διατήρησαν ορθάνοιχτη την «πόρτα» για την πρωτιά του ομίλου τους. Με ρεκόρ 3-1, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ισοβαθμεί πλέον στην πρώτη θέση με την Ούνιξ Καζάν μετά την ήττα της ρωσικής ομάδας στο Μιλάνο από την Αρμάνι, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του Top 16.

O Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, ενώ ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική βραδιά τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο έμπειρος φόργουορντ έκανε πράματα και θάματα στην καλύτερη φετινή εμφάνισή του κι έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Ρομέιν Σάτο, Ίαν Βουγκούκα και Μάικ Μπατίστ οδήγησε τους γηπεδούχους σε εύκολη επικράτηση, «ζεσταίνοντας» για τα καλά τις «μηχανές» για το ντέρμπι της Κυριακής (12/02) με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ.

Με «όπλο» την εκπληκτική άμυνα και το Ρομέιν Σάτο να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 8-2 στο 3ο λεπτό. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όμως, αντέδρασε άμεσα διά χειρός Μπογκντάντοβιτς, ο οποίος με πέντε πόντους βοήθησε τους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 11-9, πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, ο Σέρβος τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης είχε την απάντησή του, αφού γύρισε την άμυνα σε ζώνη 1-3-1 και βραχυκύκλωσε τους Τούρκους. Παράλληλα, με τους Μπατίστ και Τσαρτσαρή να χτυπούν στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός, έτρεξε σερί 10-0 και προηγήθηκε με 21-9, για να κλείσει προηγούμενος το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας διαφορά 11 πόντων (24-13).

Το εκρηκτικό ξεκίνημα των πρωταθλητών Ευρώπης στο δεύτερο δεκάλεπτο ανάγκασε το Νέβεν Σπάχια να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ στο 11ο λεπτό. Με τον Κώστα Τσαρτσαρή να πρωταγωνιστεί, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο +16 (29-13), δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην τουρκική ομάδα. Τα προβλήματα έγιναν ακόμα μεγαλύτερα για τους φιλοξενούμενους από τη στιγμή που πήρε… μπροστά στην επίθεση και η «μηχανή» του Δημήτρη Διαμαντίδη. Με τον αρχηγό να συνεισφέρει στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να προηγηθεί με 34-18 στο 15ο λεπτό. Παράλληλα, η εξαιρετική απόδοση του Ρομέιν Σάτο, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Φενέρ συνέχισε να παίρνει λύσεις μόνο από τους Μπογκντάνοβιτς και Τζέρελς, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας στο σκορ, για να οδηγηθεί στο 40-27 του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά κα το τρίτο δεκάλεπτο, τρέχοντας με το… καλημέρα σερί 5-0. Ουσιαστικά, με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 45-27, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είχε ήδη αρχίσει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης ήταν ασταμάτητοι και οδήγησαν εκ του ασφαλούς το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην επίθεση, την ίδια στιγμή που η άμυνα ήταν βγαλμένη από σεμινάριο. Το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια ήταν ανήμπορο να αντιδράσει στο ρυθμό που είχαν δώσει οι πρωταθλητές Ευρώπης στον αγώνα και, παρά τις προσπάθειες των Ούκιτς και Μπογκντάνοβιτς, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 55-43 στο 29ο λεπτό και σε 58-49 στο 33’.

Στη συνέχεια, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά την απόδοσή του και με τον Ίαν Βουγιούκα να δίνει λύσεις άνοιξε τη διαφορά στο 62-49. Την οριστική «ταφόπλακα» στα όνειρα των Τούρκων για κάτι καλύτερο ήρθε να βάλει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος με τρίποντο διαμόρφωσε το 65-59, βάζοντας οριστικό τέλος στις όποιες... πονηρές σκέψεις των φιλοξενούμενων. Το τελευταίο πεντάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους να φθάνουν με άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Διαιτητές: Ζιεμπλίνσκι - Λοτερμόσερ - Σούλγκα.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 40-27, 58-43, 72-62.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 1, Μπατίστ 11 (1), Λόγκαν 2, Σάτο 9 (1), Τσαρτσαρής, 21 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 9, Ν. Καλάθης 3, Κυρίτσης, Καϊμακόγλου 3, Γιασικεβίτσιους 5 (1).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Σπάχια): Ούκιτς 13 (1), Τζέρελς 11, Τουρκσάν 5 (1), Ατσούρ 4, Βίντμαρ, Πεκέρ 5, Γκιστ, Σαβάς 8, Μπογκντάνοβιτς 15 (1), Πρέλντζιτς 1.

Θυμηθείτε μέσω του Onsports το live της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε…

Επιτυχημένη πρόβα τζενεράλε για ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός (photos+video)



Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved