Βήμα πρόκρισης στην Πόλη ο Ολυμπιακός (photos)

Βήμα πρόκρισης στην Πόλη ο Ολυμπιακός (photos)

Καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έκανε στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 67-65 την Εφές Αναντόλου.

Οι Πειραιώτες πήραν σπουδαίο «διπλό» στο «Σινάν Ερντέμ» και διατήρησαν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για είσοδο στην 8άδα. Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου ηγήθηκαν επιθετικά της ομάδας τους κόντρα στους Τούρκους, σε μια αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε θρίλερ στο τελευταίο λεπτό, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 65-65 16’’ πριν από τη λήξη, αλλά τον Κώστα Σλούκα να λυτρώνει τους φιλοξενούμενους, με 2/2 βολές 10.4’’ για το τέλος. Μοιραίος για τους Τούρκους ήταν ο Λαφαγέτ, που αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη στην Εφές, ενώ ο Κίνσεϊ πήρε το ριμπάουντ, προσπάθησε να στείλει τον αγώνα στην παράταση, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σίδερο.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει πλέον ρεκόρ 2-2 και κρατάει την τύχη στα χέρια του, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του Top 16. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δείχνει να χρειάζεται πλέον τη νίκη με διαφορά δύο πόντων επί της Γαλατάσαραϊ, στο ΣΕΦ, για να πλασαριστεί στη 2η θέση και να περάσει στα πλέι οφ.

Με «όπλο» την εξαιρετική άμυνά του, μέσω της οποίας εγκλώβισε την Εφές Αναντόλου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο και να προηγηθεί με 16-9. Ο Τζόι Ντόρσεϊ με τέσσερις πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ βοήθησε τα μέγιστα το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, ενώ πολύτιμη ήταν στο ίδιο διάστημα και η προσφορά του Κώστα Παπανικολάου, που πέτυχε πέντε πόντους. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από τη γραμμή των 6,75μ. (1/7), γεγονός που εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ελληνική ομάδα, που προηγήθηκε με 22-14 δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Με το Λαφαγέτ να δίνει λύσεις από την περιφέρεια, η Εφές προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 22-17. Το γεγονός δεν έκανε τους Πειραιώτες να χάσουν την ψυχραιμία τους, καθώς με τον Ντόρσεϊ να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και το Λο να χτυπάει την τουρκική άμυνα έτρεξαν σερί 6-2 και προηγήθηκαν με 9 πόντους (19-28).

Ο Μπάρατς, όμως, δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο και με οκτώ πόντους βοήθησε την ομάδα του να μειώσει σε 30-25. Επιπλέον, η αφύπνιση του Ντούσκο Σαβάνοβιτς, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έφεραν την Εφές στο -2 (32-34), 22 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και πάλι όμως δεν πανικοβλήθηκαν και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη πήγαν στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα, έχοντας το προβάδισμα με 37-32.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοπορία και στην τρίτη περίοδο (39-45 στο 27’). Ο Λαφαγέτ συνέχισε να δίνει λύσεις στους Τούρκους, αλλά πότε με το Σπανούλη και πότε με τον Πρίντεζη οι Πειραιώτες κατάφεραν να διατηρήσουν μια διαφορά 6-7 πόντων. Με το Γιώργο Πρίντεζη, μάλιστα, να αναδεικνύεται σε διαρκή πονοκέφαλο για την αντίπαλη άμυνα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί με 48-42 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την ύστατη αντεπίθεσή τους στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, αλλά η τετράδα των Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ πρόσφερε σημαντικές λύσεις ώστε ο Ολυμπιακός να διατηρήσει το προβάδισμα (49-54, στο 34’). Οι γηπεδούχοι κυριεύθηκαν από το άγχος, σε μια κατάσταση που αποδείχθηκε βούτυρο στο… ψωμί για τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου να κυριαρχούν προηγήθηκαν με 62-52 στο 37ο λεπτό. Η Εφές, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με σερί 13-3 ισοφάρισε σε 65-65, 16’’ πριν από τη λήξη, χάρη σε τρίποντο του Βούγιασιτς. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Σλούκας αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και με 2/2 έδωσε το προβάδισμα και παράλληλα τη νίκη στον Ολυμπιακό (65-67), αφού οι Λαφαγέτ και Κίνσεϊ αστόχησαν στο φινάλε.

Διαιτητές: Λαμόνικα, Γκαρσία, Πέρεζ Πέρεζ.
Δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67.
Εφές Αναντόλου (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί, Ακιόλ 6 (1), Μπατίστα 2, Βούγιασιτς 8 (2), Σαβάνοβιτς 7, Γκιουλέρ, Λαφαγέτ 22 (4), Μπάρατς 16.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 4, Σπανούλης 8, Ντόρσεϊ 8, Γκεσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 16 (1), Μάντζαρης, Σλούκας 2, Λο 5 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved