«Μαυραετοί» για... υψηλές πτήσεις στο Αγρίνιο! (photos + videos)

«Μαυραετοί» για... υψηλές πτήσεις στο Αγρίνιο! (photos + videos)

Εχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρεμετ που κατέβασε ρολά και με σκόρερ τους Αραβίδη και Λίμα, η Δόξα πανηγύρισε την παρθενική της εκτός έδρας νίκη επικρατώντας του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (2-0) και έβαλε φωτιά στην ουρά της βαθμολογίας! Δύο δοκάρια με το σκορ στο 1-0 είχαν οι Αγρινιώτες.

Έναν μόλις βαθμό είχε αποσπάσει μέχρι σήμερα μακριά από την έδρα της η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη (με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) και ο απολογισμός τερμάτων της ήταν 1 γκολ υπέρ και 15 κατά! Ο Παναιτωλικός παρέμενε χωρίς νίκη από τις 11 του περασμένου Δεκέμβρη και θεωρητικά στο σημερινό εξ αναβολής ματς, τού δινόταν μια καλή ευκαιρία να σπάσει την κατάρα και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Το τέλος της βραδιάς βρήκε την ομάδα της Δράμας θριαμβεύτρια και αυτή του Αγρινίου απελπισμένη, καθώς δυστύχησε να πέσει πάνω σε έναν εκπληκτικό Σέρεμετ. Περισσότερες από 25 τελικές προσπάθειες είχαν οι γηπεδούχοι, αλλά δίχτυα δεν κατάφεραν να βρουν (σε αντίθεση με τους... εύστοχους Μαυραετούς) με αποτέλεσμα και να μπλέξουν πλέον για τα καλά, αλλά και να ακούσουν τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών τους.

Ονουάτσι-Σέρεμετ, σημειώσατε «2»

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα είχε εξαιρετικό ρυθμό και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν επιθετικά. Και αν αυτό ήταν αναμενόμενο από πλευράς Παναιτωλικού, δεν ισχύει το ίδιο και για τη Δόξα, καθώς θα περίμενε κανείς να παραταχθεί με άκρως  αμυντικούς προσανατολισμούς. Παρά τις προσπάθειες των παικτών, ούτε οι γηπεδούχοι, ούτε οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, κράτησαν όμως ζεστό τον κόσμο στις κερκίδες. Από το 30’ και έπειτα έγινε ο… κακός χαμός. Στο διαβολεμένο τέταρτο που ακολούθησε, κερδισμένη βγήκε η Δόξα παρότι είχε μόλις μία φάση σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που έχασε τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες.  

Οι «κυανοκίτρινοι» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Ο Ονουάτσι έπαιξε «1-2» με τον Θεοδωρίδη στο 31’ και δέχθηκε πάσα «πάρε-βάλε», ωστόσο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σέρεμετ (απέκρουσε με τα πόδια). Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι υπέστησαν  ισχυρό σοκ. Οι Δραμινοί βγήκαν τρεις εναντίον τριών στην κόντρα με τη μπάλα να την έχει ο Αραβίδης. Η επιλογή του να πλασάρει από το ύψος της περιοχής και πλάγια αριστερά φάνηκε αρχικά ως η πλέον λανθασμένη. Ελα όμως που δεν ήταν. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο επιθετικός της Δόξας είχε ζυγίσει το σουτ και κατάφερε να κρεμάσει τον Τσενάμο σημειώνοντας το πρώτο του φετινό γκολ και παρθενικό στη Super League από τον Δεκέμβρη του 2007 και ένα ματς ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΟΦΗ.

Παρά το δεδομένο σοκ, ο Παναιτωλικός πήρε αμέσως… μπροστά και έκλεισε τους Μαυραετούς στα καρέ τους. Ο Ονουάτσι έγινε για δεύτερη φορά μοιραίος στο 38’. Αυτή τη φορά, το «1-2» έγινε με τον Αντι, αλλά η κατάληξη ήταν και πάλι η ίδια. Ο Σέρεμετ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και κράτησε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 43’ Ονουάτσι, Αντι και Θεοδωρίδης έπιασαν τρία συνεχόμενα σουτ, όλα όμως κόντραραν σε σώματα αμυντικών. Στη εξέλιξη της φάσης και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Θεοδωρίδης έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Σλοβένος γκολκίπερ της Δόξας είχε αποφασίσει ότι τουλάχιστον μέχρι το ημίχρονο, γκολ δεν θα δεχόταν…

Ρίσκο, χάσιμο των άχαστων και ολοκλήρωση του θριάμβου!

Ο Παναιτωλικός δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει και στο δεύτερο ημίχρονο, σχεδόν όλοι του οι παίκτες ήταν μπροστά από τη μεσαία γραμμή, με τον Τεννέ να περνά στο ματς και τον Χαριστέα και να φέρνει τον Ονουάτσι στην αριστερή πτέρυγα. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Θεοδωρίδης έχασε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση και ακολούθησε πραγματικός καταιγισμός! Ο Ονουάτσι έχασε τρίτο τετ α τετ, αυτή τη φορά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (49’), ενώ στο δοκάρι (κάθετο) σταμάτησε δευτερόλεπτα αργότερα και το δυνατό σουτ του Μουμίν. Ο Σέρεμετ νίκησε στο 53’ και τον Καμαρά, ο οποίος έχασε μία ακόμα ευκαιρία στο 72’ όταν με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο μεγάλες φάσεις δημιούργησε και ο Θοεδωρίδης (64’ και 69’), ενώ πολύ κοντά στο 1-1 έφτασε στο 78’ και ο Ρότσα.

Κι εκεί που όλοι οι παίκτες της ομάδας του Αγρινίου ήταν μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Από ένα διώξιμο, ο Λίμα έφυγε πίσω από το κέντρο και διένυσε τουλάχιστον 40 μέτρα για να φτάσει τελικά στα καρέ του Τσενάμο και να πλασάρει εύστοχα τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Μετά το 2-0, η Δόξα δεν ήταν δυνατόν να χάσει το τρίποντο, τόσο γιατί ο αντίπαλος κατέρρευσε όσο και επειδή οι δικοί της ποδοσφαιριστές είχαν πλέον φοβερή ψυχολογία. Κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους και πανηγύρισαν μια νίκη που σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής. Στην οποία πλέον μπλέχτηκε για τα καλά ο Παναιτωλικός, που πάντως δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να ηττηθεί στο σημερινό παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρότσα με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναιτωλικός – Δόξα Δράμας

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PANAITOLIKOS_DOXA_080212{/akamai}

«Μαυραετοί» για... υψηλές πτήσεις στο Αγρίνιο! (photos + videos)



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved